Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

tekko deseuri2  

TEKKO Logistik Industry

 

Soluții pentru valorificare, transport, tratare și distrugere deșeuri. 

 

Servicii specializate de valorificare, co-incinerare, eliminare deșeuri, distrugere produse expirate, deteriorate, contrafăcute, confiscate, neconforme, cu regim special, băuturi și alimente expirate.

 

 

EVENIMENTE < INAPOI

Trei Fetești cunosc pe lume, neagră, albă și regală


Acum câteva zile, echipa CrameRomania.ro a organizat la Tasting Room by Ethic Wine (Puțul lui Zamfir 64, București) o degustare cu cele mai scumpe Fetești din România.


Feteasca Neagră, Feteasca Albă și Feteasca Regală sunt unele dintre cele mai popuare soiuri românești, însă se spune că este destul de dificil să numim tipicitatea exactă a fiecăruia. Printr-o selecție cât mai variată de zone și podgorii, următoarele vinuri au intrat în degustare.

 

▶Fetească Albă:

Alba Valahica, Davino - Dealu Mare

Maria, Crama Jidvei - Transilvania

Colocviu, Casa de vinuri Cotnari - Modova

+ vin surpriză

 

▶ Fetească Regală:

Avincis - Drăgășani, Oltenia

Arezan, M1 Crama Atelier - Murfatlar, Dobrogea

Sole, Cramele Recaș - Banat

+ vin surpriză

 

▶ Fetească Neagră:

Guy de Poix, SERVE - Dealu Mare

Hyperion Adrian Vineyard, Cramele Halewood - Valea Prahovei

Grand Vin, Alira – Dobrogea

Balla Geza - Miniș

+ vin surpriză

 

Degustare in Orb

 

Degustarea a avut loc în orb (invitații nu au văzut etichetele vinului pe care îl degustau), iar în fiecare serie de Fetească am introdus un vin de alt soi și am rugat “degustătorii” să-l ghicească. Astfel, la categoria Fetească Albă am adăugat o Fetească Regală, în grupul Fetească Neagră am strecurat un Cabernet Sauvignon, iar la Feteasca Albă, o Crâmpoșie. Toate vinurile surpriză au fost de la Via Sandu si erau de doua ori mai ieftine decât celelalte etichete. Am ales Via Sanadu pentru că, anul acesta, Cornel Sandu a reușit să uimească cu o serie de vinuri bune, la un preț mai mult decât accesibil.


Participanții au fost rugați să puncteze fiecare vin, dar și să încerce să găsească “intrusul”, pentru ca la sfârșit să desemnăm vinurile câștigătoare. Pentru a nu supăra pe nimeni, vom spune doar locurile întâi din fiecare serie.


La categoria Fetească Neagră, fruntaș a ieșit Alira Grand Vin, iar Cabernet-ul a fost depistat de aproape jumătate dintre participanți. La Feteasca Regală, crama premiantă a fost Avincis, Crâmpoșia fiind demascată de aproape toți cei de la degustare. Cea mai buna Fetească Albă, însă, spre deliciul publicului, a ieșit Feteasca Regală de la Via Sandu, nebănuită de aproape nimeni ca fiind “sub acoperire”.


Din una în alta, am avut parte de încă o degustare la care lumea s-a simțit bine, de unde am învățat și spus mai departe, la rândul nostru, lucruri noi despre vinuri și care s-a terminat într-o atmosferă prietenoasă și distractivă.


Mulțumim tuturor celor care au luat parte la eveniment!

 

Degustare de vinuri Feteasca roșie, albă și regalăPROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"