Cadouri gastronomice Revino

< INAPOI

CRAME / CRAMELE JIDVEI

CRAMELE JIDVEI

Numele companiei: S.C. JIDVEI S.R.L.

 

Adresă sediu: Str. Gării, nr. 45, loc. Jidvei, jud. Alba

 

Crame: Grupul Jidvei dispune de patru crame cu o capacitate de stocare de peste 35 de milioane de litri, dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Blaj, Bălcaciu și Tăuni.

 

Număr de hectare: 2.500 Ha

 

D.O.C.: Târnave- Jidvei

 

Poziționare: Podgoria Târnave, Transilvania

 

Litri de vin îmbuteliați în anul 2019: 12 milioane litri

 

Cifra de afaceri în 2019: 38 milioane euro

 

Proprietar: Claudiu Necșulescu, președintele Grupului Jidvei

 

Vinificator: Dr. Ioan Buia, directorul complexului de vinificație

 

Scurtă descriere:

 

Începutul poveștii vinurilor care își trag seva din inima Transilvaniei se pierde în negura timpului. Herodot menționa în scrierile sale că geto-dacii de pe aceste meleaguri erau viticultori renumiți, iar în epoca feudală, podgoriile din centrul Transilvaniei erau numite de către sași ”Țara vinului” (Weinland).

 

1949 - Este înființată Întreprinderea Agricolă de Stat Jidvei, un prim pas spre ceea ce va deveni, 50 de ani mai târziu, compania Jidvei.

 

1999 - Are loc privatizarea IAS Jidvei și înființarea actualei companii Jidvei, marcând printr-un amplu program de retehnologizare și modernizare trecerea la o nouă etapă de dezvoltare, o etapă a viticulturii și oenologiei moderne în podgoria Târnave.

 

2005 – Jidvei înființează prima școală privată de viță-de-vie din România, cu o suprafață de 17 hectare, fiind singurul deținător de plantații bază din țară, cu cea mai mare capacitate de vițe altoite produse anual.

 

2010 –Fondată acum 10 ani, Asociația Jidvei – Viitor prin Educație este implicată în viața comunității din Jidvei și împrejurimi. Asociația susține financiar activități culturale și sportive și oferă sprijin pentru numeroase grădinițe și școli, burse acordate elevilor și studenților care provin din medii defavorizate, precum și acelora cu rezultate excepționale.

 

2014 – Grupul Jidvei construiește Crama Tăuni, care este prima cramă gravitațională din România și cea mai mare din Europa.

 

2016 – Jidvei este printre primii producători de vin din lume care folosește dopuri bio, 100% reciclabile.

 

2017 – Directorul complexului de vinificație Jidvei sărbătorește producerea a peste 200.000.000 de sticle de vin în cadrul companiei.

 

2019 – Jidvei celebrează cei 20 de pasiune și respect pentru arta vinului prin lansarea la nivel național a unei campanii de comunicare. „Primul loc e doar primul pas” este mai mult decât un slogan, este un mesaj inspirațional menit să ne reamintească fiecăruia dintre noi că orice vis începe cu dorința și curajul de a face primul pas, iar împlinirea acestuia implică pasiune, dedicare și curaj.

 

Portofoliu:

 

Jidvei are unul dintre cele mai diversificate portofolii de produse de pe piața vinului din România, variind de la vinuri liniștite la vinuri spumante, vinars și must. Cu peste 70 de etichete în portofoliul său, Jidvei produce vinuri care sunt grupate generic în două categorii: vinuri cu Indicație Geografică - Dealurile Transilvaniei și vinuri cu Denumirea de Origine Controlată, care reprezintă peste 90% din vinurile vândute anual de Jidvei.

 

În 2012, compania a lansat cele două game de vinuri superpremium: Mysterium și Owner’s Choice – Ana și Maria. În anii cu recoltă excepțională, Jidvei produce Eiswein, un vin desert prețios obținut din strugurii lăsați pe vița-de-vie pentru a fi recoltați la începutul iernii.

 

De peste 60 de ani, Jidvei produce prin metoda tradițională vinuri spumante, de la extrabrut la demisec, albe sau roze, care se disting prin prospețime, finețe și echilibrul texturii. În spiritul vechilor tradiții din Transilvania, Jidvei produce distilate din vin - Vinars Jidvei VS și VSOP. Obținute din soiuri nobile și învechite în butoaie de stejar, acestea sunt renumite printre iubitorii de vinars.

 

Soiuri de struguri:

 

Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling Italian, Traminer roz, Pinot Gris, Fetească Albă, Chardonnay, Riesling de Rhin, Neuburger, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot și Fetească Neagră.

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Vechile tradiții din zona Transilvaniei legate de cultivarea viței-de-vie și de producerea vinului sunt păstrate cu grijă și duse mai departe de Jidvei. Istoria recentă a brandului începe acum mai bine de 20 de ani o dată cu privatizarea companiei. Peste 20 de ani de pasiune, dăruire și efort, dublate de o viziune îndrăzneață de business, în centrul căreia stă respectul pentru arta vinului, pentru oameni și pentru comunitate. Peste 20 de ani care au marcat trecerea la o etapă modernă a viticulturii în podgoria Târnave.

 

Jidvei deține cea mai mare plantație viticolă din România și din Europa cu proprietar unic care se întinde pe o suprafață de 2.500 hectare chiar în inima Transilvaniei. Cele patru crame ale Grupului, aflate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu, dispun de o capacitate de stocare impresionantă de peste 35 de milioane de litri și de unele dintre cele mai moderne tehnologii din România.

 

Pionier în România în ceea ce privește inovația și implementarea noilor tehnologii, Jidvei deține cea mai mare cramă gravitațională din Europa - Crama Tăuni - și prima de acest fel din țară, prima mașină de plantare cu GPS din Europa, primul sistem de vinificație complet computerizat și prima școală privată de viță-de-vie. Mai mult, Grupul Jidvei a făcut cele mai mari investiții din sectorul vitivinicol din România, de peste 100 de milioane de euro.

 

Fiind cel mai mare producător de vinuri cu Denumire de Origine Controlată (DOC) din România, deține unul dintre cele mai diversificate portofolii de produse de pe piața națională a vinului, variind de la vinuri liniștite la vinuri spumante, vinars și must.

 

Datorită modernizării, tehnologizării și a orientării către performanță, în ultimii zece ani, vinurile Jidvei au obținut peste 500 de medalii la cele mai prestigioase competiții internaționale de profil. În 2019, Owner's Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Fetească Regală 2009 au fost singurele vinuri din România distinse cu Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles.

 

Jidvei este o companie integrată pentru care dezvoltarea economică durabilă și producția responsabilă reprezintă priorități importante de aceea, în anul 2005, a înființat prima școală privată de viță-de-vie din România. Pepiniera reprezintă locul în care Jidvei produce materialul săditor viticol cu valoare biologică ridicată în cantitatea necesară realizării noilor plantații, astfel că strugurii folosiți pentru producerea vinului provin doar din propriile plantații viticole.

 

Principalele obiective de dezvoltare constau în strategii prietenoase cu mediul: responsabilizarea socială cu privire la importanța agriculturii durabile; restabilirea echilibrului natural prin sprijinirea diversității și limitarea intervenției chimice, gestionarea produselor secundare din viticultură (70% din materialul lemnos este tocat și utilizat ca îngrășământ natural și sursă de humus, iar 30% ca sursă de energie), gestionarea durabilă a apei (reducerea cantității de apă utilizată la tratamentele fitosanitare), adaptarea sectorului viticol la schimbările climatice (înființarea de plantații cu soiuri rezistente la stres climatic). Jidvei este unul dintre primii producători la nivel mondial care folosit dopuri 100% bio (reciclabile) pentru vinurile produse.

 

Abordarea actuală a companiei constă în „vița-de-vie - nimic nu se pierde”, o abordare unică și inteligentă în aplicarea tehnologiilor orientată nu numai spre performanță, ci și ca un proces durabil cu potențial estetic și cultural. Aceasta face parte dintr-un set de valori esențiale: respect pentru vița-de-vie și pentru pământ, respect pentru ceilalți și pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea.

 

Vinul este o poveste despre istoria și tradițiile locurilor din care își trage seva și pe care le dezvăluie cu fiecare picătură. Vinul însoțește povestea Castelului Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă, devenit simbol de preț al Jidvei. Printr-un proces amplu de restaurare, început în anul 2003, castelul a fost readus la lumină și reașezat în patrimoniul cultural al comunității și al României.

 

Date de contact:

 

Telefon: +40 258 881 881

E-mail: office.jidvei@jidvei.ro

 

Website: www.jidvei.ro

 

CRAMELE JIDVEI

 

Coordonate GPS: 46.2253935, 24.0973426

 

CRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEI

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție, Novotel Hotel
11-13 Mai 2024
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter