TreiPentruVin.ro - o comunitate a vinului, interactivă și deschisă

 

Aplicația propune pachete special alese, cu vinuri de la SERVE Ceptura, Domeniile Vinarte și Crama Oprișor, dar și conținut educativ și amuzant. Un alt motiv pentru care pasionații (sau amatorii) de vin trebuie să-și downloadeze aplicația îl constituie faptul că aici sunt comunicate și ofertate vinuri în avan-premieră.

 

Banner 2

 

 

CRAME < INAPOI

CRAMELE JIDVEI

CRAMELE JIDVEI

Numele companiei: S.C. JIDVEI S.R.L.

 

Adresă sediu: Str. Gării, nr. 45, loc. Jidvei, jud. Alba

 

Crame: Grupul Jidvei dispune de patru crame cu o capacitate de stocare de peste 35 de milioane de litri, dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Blaj, Bălcaciu și Tăuni.

 

Număr de hectare: 2.500 Ha

 

D.O.C.: Târnave- Jidvei

 

Poziționare: Podgoria Târnave, Transilvania

 

Litri de vin îmbuteliați în anul 2019: 12 milioane litri

 

Cifra de afaceri în 2019: 38 milioane euro

 

Proprietar: Claudiu Necșulescu, președintele Grupului Jidvei

 

Vinificator: Dr. Ioan Buia, directorul complexului de vinificație

 

Scurt istoric:

 

Începutul poveștii vinurilor care își trag seva din inima Transilvaniei se pierde în negura timpului. Herodot menționa în scrierile sale că geto-dacii de pe aceste meleaguri erau viticultori renumiți, iar în epoca feudală, podgoriile din centrul Transilvaniei erau numite de către sași ”Țara vinului” (Weinland).

 

1949 - Este înființată Întreprinderea Agricolă de Stat Jidvei, un prim pas spre ceea ce va deveni, 50 de ani mai târziu, compania Jidvei.

 

1999 - Are loc privatizarea IAS Jidvei și înființarea actualei companii Jidvei, marcând printr-un amplu program de retehnologizare și modernizare trecerea la o nouă etapă de dezvoltare, o etapă a viticulturii și oenologiei moderne în podgoria Târnave.

 

2005 – Jidvei înființează prima școală privată de viță-de-vie din România, cu o suprafață de 17 hectare, fiind singurul deținător de plantații bază din țară, cu cea mai mare capacitate de vițe altoite produse anual.

 

2010 –Fondată acum 10 ani, Asociația Jidvei – Viitor prin Educație este implicată în viața comunității din Jidvei și împrejurimi. Asociația susține financiar activități culturale și sportive și oferă sprijin pentru numeroase grădinițe și școli, burse acordate elevilor și studenților care provin din medii defavorizate, precum și acelora cu rezultate excepționale.

 

2014 – Grupul Jidvei construiește Crama Tăuni, care este prima cramă gravitațională din România și cea mai mare din Europa.

 

2016 – Jidvei este printre primii producători de vin din lume care folosește dopuri bio, 100% reciclabile.

 

2017 – Directorul complexului de vinificație Jidvei sărbătorește producerea a peste 200.000.000 de sticle de vin în cadrul companiei.

 

2019 – Jidvei celebrează cei 20 de pasiune și respect pentru arta vinului prin lansarea la nivel național a unei campanii de comunicare. „Primul loc e doar primul pas” este mai mult decât un slogan, este un mesaj inspirațional menit să ne reamintească fiecăruia dintre noi că orice vis începe cu dorința și curajul de a face primul pas, iar împlinirea acestuia implică pasiune, dedicare și curaj.

 

Portofoliu:

 

Jidvei are unul dintre cele mai diversificate portofolii de produse de pe piața vinului din România, variind de la vinuri liniștite la vinuri spumante, vinars și must. Cu peste 70 de etichete în portofoliul său, Jidvei produce vinuri care sunt grupate generic în două categorii: vinuri cu Indicație Geografică - Dealurile Transilvaniei și vinuri cu Denumirea de Origine Controlată, care reprezintă peste 90% din vinurile vândute anual de Jidvei.

 

În 2012, compania a lansat cele două game de vinuri superpremium: Mysterium și Owner’s Choice – Ana și Maria. În anii cu recoltă excepțională, Jidvei produce Eiswein, un vin desert prețios obținut din strugurii lăsați pe vița-de-vie pentru a fi recoltați la începutul iernii.

 

De peste 60 de ani, Jidvei produce prin metoda tradițională vinuri spumante, de la extrabrut la demisec, albe sau roze, care se disting prin prospețime, finețe și echilibrul texturii. În spiritul vechilor tradiții din Transilvania, Jidvei produce distilate din vin - Vinars Jidvei VS și VSOP. Obținute din soiuri nobile și învechite în butoaie de stejar, acestea sunt renumite printre iubitorii de vinars.

 

Soiuri de struguri:

 

Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling Italian, Traminer roz, Pinot Gris, Fetească Albă, Chardonnay, Riesling de Rhin, Neuburger, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot și Fetească Neagră.

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Vechile tradiții din zona Transilvaniei, legate de cultivarea viței-de-vie și de producerea vinului, sunt păstrate cu grijă și duse mai departe de Jidvei, cel mai mare producător de vin din România. Istoria recentă a Jidvei a început acum 20 de ani o dată cu privatizarea companiei. 20 de ani de pasiune, dăruire și efort, 20 de ani care au marcat începutul viticulturii moderne în podgoria Târnave.

 

Datorită modernizării, tehnologizării și a orientării către performanță, doar în ultimii zece ani, vinurile Jidvei au primit peste 500 de medalii la cele mai prestigioase competiții internaționale de profil din întreaga lume - 144 de medalii de aur, 191 de medalii de argint și 169 de medalii de bronz și mențiuni. Toate aceste realizări au fost posibile printr-o dezvoltare constantă și prin eforturile financiare realizate, precum și prin investiții majore în tehnologie de ultimă generație.

 

Pionier în România în ceea ce privește inovația și implementarea noilor tehnologii, Jidvei deține cea mai mare cramă gravitațională din Europa - Crama Tăuni - și prima din țară, prima mașină de plantare prin GPS din Europa, primul sistem de vinificație complet computerizat și prima școală privată de viță-de-vie, cea mai mare plantație viticolă cu un singur proprietar din Europa – 2.500 hectare. Mai mult, Grupul Jidvei a făcut cele mai mari investiții din sectorul vitivinicol din România, de peste 100 de milioane de euro.

 

Simbol de preț al Jidvei, Castelul Bethlen Haller din Cetatea de Baltă a trecut de-a lungul timpului prin foc și sabie, prin numeroase transformări. În urma unui amplu proces de restaurare, prin care s-a urmărit îndepărtarea intervențiilor anterioare și evidențierea arhitecturii și simplității originale a spațiilor, familia Necșulescu a readus castelul la lumină, transformându-l totodată în imaginea companiei Jidvei.

 

Date de contact:

 

Telefon: +40 258 881 881

 

E-mail: office.jidvei@jidvei.ro

 

Website: www.jidvei.ro

 

CRAMELE JIDVEI

 

Coordonate GPS: 46.2253935, 24.0973426

 

CRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEICRAMELE JIDVEI

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 5-a Ediție, 9-11 Aprilie 2022
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"