• ReVino Bucharest Wine Show 2020
  • ReVino Bucharest Cheese & Wine Show 2020
  • Turism viticol in Romania

CRAMELE JIDVEI

CRAMELE JIDVEI

Adresa: Str. Gării Nr. 45, Loc. Jidvei, Jud. Alba

Telefon: +40 258 881 881

Coordonate GPS: 46.2253935, 24.0973426

 

Numele companiei: S.C. JIDVEI S.R.L.

 

Adresă cramă/sediu: Str. Gării, Nr. 45, Loc. Jidvei, jud. Alba

 

Compania Jidvei deține 4 crame: Jidvei, Blaj, Bălcaciu și Tăuni

 

Anul înființarii:

Cultivarea viței de vie în  zona Târnavelor are o tradiție îndelunată, prima mențiune istorică îi aparține lui Herodot (600 i.Hr.) iar în jurul anului 1200 regiunea este mentionată ca Weinland - Țara vinului.

În 1949 s-a înființat Intreprinderea Agricolă de Stat Jidvei iar în 1968 a fost construit Complexul de vinificație Bălcaciu. Între anii 1972-1974, la IAS Jidvei se construiește un nou complex de vinificație „Jidvei”. In 1991 se reorganizează sub denumirea de SC Perla Tarnavei SA iar în 1999 este privatizată sub denumirea actuală de SC Jidvei SRL.

 

Poziționare: Podgoria Târnave

Podgoria Târnave se întinde de-a lungul celor două Târnave, pe Tarnava Mică, de la Zagar la Craciunelu de Jos, și pe Trnava Mare, de la Sighișoara la Crăciunelu de Jos.

 

DOC:Târnave- Jidvei

 

Numar de hectare: Suprafețele plantate cu vița de vie cresc constant, podgoria având acum peste 2400 de hectare de vița pe rod.

 

Litri de vin îmbuteliați anual: 8 milioane litri (10.5 milioane sticle vândute anual)

 

Cifra de afaceri: 21 milioane euro

 

Proprietar: Cladiu Necsulescu

 

Vinificator: Dr. Ioan Buia (director complex vinificație)

 

Branduri de vin:

Portofoliul Jidvei cuprinde peste 30 produse: vinuri liniștite, vinuri spumante și vinars. Vinurile liniștite constituie cea mai mare parte a portofoliului și, deși pornesc de la sec până la dulce, cele care au adus faimă companiei sunt vinurile albe seci și demiseci. Peste 90% din vinurile vândute anual de Jidvei sunt vinuri cu Denumire de Origine Controlată. Vinurile spumante, de la demisec la extrabrut sunt albe sau rose, toate obținute după metoda tradițională – fermentate, limpezite și livrate în aceeași sticlă. Vinarsul de Jidvei este obținut prin învechirea timp de cel puțin cinci ani a distilatelor de vin în butoaie de stejar, vinurile tinere și cu a aciditate ridicată care sunt folosite pentru obținerea lui ducând la o bautură de o finițe deosebită și cu o personalitate puternică.

Tradițional, Premiat, Clasic, Grigorescu, Nec Plus Ultra, Tezaur, Castel, Mysterium, Owner’s Choice Ana, Owner’s Choice Maria, Vinars și Spumant – Mărgăritar, Jidvei și Romantine.

 

Soiuri de struguri:

Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Riesling Italian, Traminer, Pinot Gris, Fetească Albă, Riesling de Rhin, Chardonnay, Iordană, Neuburger, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot si Syrah.

 

Scurtă descriere a cramei:

Vinurile de Jidvei își trag seva din Podgoria Târnave, un loc plin de istorie şi istorii, adevărate sau imaginare, care dau farmec Transilvaniei, un loc dăruit de Natură cu un climat generos care permite strugurilor să își adune aromele, și în același timp sa-și păstreze nivelul de aciditate în limitele unui echilibru armonios. Majoritatea podgoriilor noastre sunt îndreptate către sud, razele soarelui favoriznd astfel culturile de struguri. Clima continentală și temperaturile din aceasta zonă (aprox. 9 grade) duc la crearea de vinuri armonioase și pline de viața. 

Priceperea oenologilor și condițiile pedo-climatice deosebite au fost completate de un program de investiții ce au urmărit modernizarea tehnologiei în viticultură si vinificație. Compania Jidvei deține 4 crame Jidvei, Blaj,  Bălcaciu şi Tăuni dotate cu cele mai performante echipamente.

 

Date de contact:


Tel: +40 258 881 881  


Email: office.jidvei@jidvei.ro


Website: www.jidvei.roCheese Show Revino Bucharest cheese wine show
Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?