• Degustare de branzeturi si vinuri
  • ReVino Bucharest Wine Fair 2020
  • Turism viticol in Romania

THE ICONIC ESTATE

THE ICONIC ESTATE

Adresa: Str. Gageni, Nr. 92, Cod poștal 100137, Ploiești, Jud. Prahova

Telefon: +40 244 530 955

Coordonate GPS: 44.961192, 26.0099793

 

Numele companiei: ALEXANDRION GROUP

 

Cramă turistică: CONACUL URLAȚEANU 1922

Adresă: Str. Măruntișului, Nr. 2, Urlați, Jud. Prahova


Cramă turistică: PIVNIȚELE RHEIN & CIE AZUGA 1892

Adresă: Str. Independenței, Nr. 24, Azuga, Jud. Prahova

 

Anul înființării: 1949

 

DOC: Dealu Mare, Murfatlar

 

Numar de hectare: 250 Ha

- 195 ha în Dealu Mare

- 55 ha în Cernavodă / Murfatlar

 

Litri de vin îmbuteliati anual: 4 000 000 L

 

Proprietari: Alexandrion Group

 

Vinificatori: Lorena Deaconu Stoian

 

Branduri de vin:

Vinuri liniștite: Prahova Valley, Floarea Soarelui, Floare de Luna, Byzantium, Rhea Viognier, Theia Chardonnay, Kronos Pinot Noir, Neptunus Shiraz, Hyperion, Colina Piatra Albă

Vinuri spumante: Rhein Extra, Prahova Valley, Millennium și Lambrini.

 

Soiuri de struguri: Pinot Noir, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Shiraz, Viognier, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Cabernet Franc, Riesling de Rin, Traminer roz, Feteasca Alba, Iordana, Sangiovese, Semillon

 

Scurta descriere a cramei:

THE ICONIC ESTATE, membru al Alexandrion Group, este producător, exportator și importator selectiv de vinuri liniștite și spumante. Compania deține instalații de producție și depozitare, trei linii de îmbuteliere, depozit cu temperatură controlată și pivnițe subterane. Vinăria din Tohani, Gura Vadului, are una dintre cele mai mari pivnițe din regiunea Dealu Mare și o capacitate de procesare de 5000 tone de struguri pe an, fiind produse aproximativ 3,6 milioane de litri de vin anual, reprezentând  aproximativ 5 milioane de sticle.

THE ICONIC ESTATE detine peste 255 ha de podgorii într-una dintre cele mai fertile regiuni viticole din România, care asigură o parte semnificativă a strugurilor folosiți pentru obținerea vinurilor excepționale, Dealu Mare- o regiune similară cu două celebre regiuni vinicole europene: Piemonte în Italia și Bordeaux în Franța.

Calitatea vinurilor, valoarea, rafinamentul și distincția lor fac din THE ICONIC ESTATE unul dintre cei mai buni producători români de vin, care au valorificat potențialul și diversitatea viticolă a țării prin vinurile producție proprie: Rhein Extra, Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Colina Piatra Albă, Byzantium, Prahova Valley, Floare de Lună, Floarea Soarelui, La Umbra, La Crama și altele.

Pivnițele Rhein & CIE Azuga, parte din THE ICONIC ESTATE sunt cea mai veche locaţie unde se produce, fără întrerupere de la înființare (1892) și până în prezent vinul spumant după o metoda tradițională din Franța. Casa Regală a României apreciază vinurile din pivnițele noastre pentru calitatea lor superioară, numind THE ICONIC ESTATE furnizor oficial pentru vinurile liniștite și spumante.

 

Website: https://www.iconicestate.shop/

 

Conacul Urlateanu

 

Pivnitele Rhein

 

Halewood Sebes VineyardAbonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?