Cheese and wine events

INFORMATII UTILE


Anul viticol 2023 în România
Anul viticol 2023 în România
În 2023, producția mondială de vin a scăzut din cauza condițiilor climatice extreme În timp ce Italia și Spania înregistrează scăderi semnificative față de anul 2022 din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile care au dus la mucegai și secetă, Franța devine cel mai mare producător de vin din lume în 2023, cu un volum ușor peste media pe cinci ani. În ceea ce [...]
Noul cod QR cu declarația nutrițională pentru vinuri - modificari legislative
Noul cod QR cu declarația nutrițională pentru vinuri - modificari legislative
Anul 2024 vine cu modificări legislative și pentru producătorii și importatorii de vinuri UE privind etichetarea vinurilor: codurile QR și ambalaje Rerturnabile RetuRO SGR (Romania). Începând cu 8 decembrie 2023, conform modificării Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 a Parlamentului European și a Consiliului și a Regulamentului delegat (UE) 2019/33 al Comisiei, producătorii europeni și [...]
Domeniile Franco-Române, prima plantație viticolă BIO din România
Domeniile Franco-Române, prima plantație viticolă BIO din România
Podgoria Dealu-Mare, cea mai compactă zona viticolă din țară, se mândrește cu crame renumite pentru producția de vinuri de calitate și, totodată, cu prima plantație de viță de vie BIO din România. Crama Domeniile Viticole Franco-Române a fost înființată în anul 2000, în localitatea Săhăteni, jud. Buzău, pe 45 de hectare de teren, de către Denis Thomas, un [...]
SECTORUL VITIVINICOL LA NIVEL GLOBAL ÎN 2022, PREZENTARE OIV
SECTORUL VITIVINICOL LA NIVEL GLOBAL ÎN 2022, PREZENTARE OIV
ANUL 2022 - VITICULTURĂ ȘI VIN LA NIVEL MONDIAL - PREZENTARE OIV Anul 2022 a fost marcat de o inflație ridicată, cauzată de criza energetică provocată de conflictul din Ucraina și de întreruperile lanțului global de aprovizionare. În acest context, multe piețe au văzut creșteri semnificative ale prețurilor vinurilor care duc la o ușoară scadere a volumelor consumate la nivel [...]
Gestionarea formării diacetilului în vinurile albe – soluție oferită de Chr. Hansen
Gestionarea formării diacetilului în vinurile albe – soluție oferită de Chr. Hansen
Gestionarea diacetilului joacă un rol crucial în asigurarea calității și caracteristicilor senzoriale ale vinurilor albe. Controlul nivelurilor de diacetil este esențial pentru obținerea profilului de aromă și echilibrul dorit în vinurile albe. Diacetilul, un produs natural al fermentației, poate conferi vinurilor un profil gustativ nedorit de unt sau caramel untos. Controlul [...]
AFLA MAI MULTE

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție, Novotel Hotel
10-12 Mai 2025
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter