INFORMATII UTILE


Vinul spumant și servirea acestuia
Vinul spumant și servirea acestuia
O sticlă de vin efervescent poate însemna sărbatoare, dar e și o armă periculoasă. Temperatura de servire: 6-10 grade Dulceața Cantitatea de zahăr (dozajul) adaugată după a doua fermentare și învechire variază și determină nivelul de dulceață al vinului spumant. Clasificările sunt următoarele: • Brut Natural sau Brut Zero (mai puțin de 3 grame de zahăr/litru) • [...]
Ce este terroir-ul și cum influentează vinul?
Ce este terroir-ul și cum influentează vinul?
Terroir-ul este un termen de origine franceză (terre) ce derivă din limba Latină (terratorium - pământ) și exprimă un concept istoric și cultural. Vinul este profund legat de loc - aspectele naturale ale terroir-ului, dar și de popor - alegerile făcute de oenolog. Efectul acestor trăsături se reflectă asupra gustului și calității vinului. Aspecte naturale ale [...]
Dealurile Silagiului, tradiție viticolă și modernitate
Dealurile Silagiului, tradiție viticolă și modernitate
Silagiu, localitatea din Banat înconjurată de dealuri pitorești și rodnice, a fost consemnată pentru prima oară în anul 1406, după care a apărut apare constant în documentele oficiale ale vremurilor, fie că zona a fost sub ocupație otomană sau austriacă. Despre tradiția viticolă din zonă există documente care datează de la mijlocul secolului al XIX-lea, dar cu [...]
Dopurile naturale din plută
Dopurile naturale din plută
În prezent, pentru cele mai multe sticle de vin din lume se utilizează pluta. Este primul material care a fost folosit pentru proprietățile sale. Este rezistent la umiditate și elastic, poate izola vinul de agenți externi, iar microporozitatea naturală permite schimbul de gaze. Pluta este și un tip de material care permite vinului să trăiască și să se maturizeze în sticlă de-a lungul [...]
Ce vin merge langa branza
Ce vin merge langa branza
Parcă niciun cuplu culinar nu e mai potrivit ca vinul și brânza. Dar ca în viață, într-o pereche, trebuie să existe chimie, asemănări și gusturi comune.Când platoul cu brânzeturi ajunge pe masă, imediat te intrebi ce vin i s-ar potrivi. Daca vine la finalul mesei, e simplu: îl asociezi cu vinurile pe care le-ai avut alături de celelalte feluri de mancare. Dar, [...]
AFLA MAI MULTE

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"