Cheese and wine events

< INAPOI

CRAME / CRAMELE RECAS

CRAMELE RECAS

Numele companiei: Cramele Recaș

 

Adresă: Complex de Vinificație CP1, Recaș, Jud. Timiș, 307340

 

Anul înființării: 1991

 

Regiune: Recaș, Banat

 

DOC: Recaș

 

Număr total de hectare: aprox. 1.200 Ha

 

Capacitate de producție și stocare: aprox. 32 milioane litri/an

 

Capacitate de recoltare: 750 tone/zi

 

Proprietari: Ioan Georgiu, Gheorghe Iova, Familia Cox

 

Vinificatori: Hartley Smithers (Australia), Nora Iriarte (Spania), Florin Voloacă (România)

 

Branduri de vin: La Stejari, Cuvée Überland, Conacul Ambrozy, Solo Quinta, Muse, Selene, Sole, Regno Recaș, Domeniile Recaș, Castel Huniade, Te iubesc, Schwaben Wein.

 

Soiuri de struguri în podgoriile Cramelor Recaș: Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel, Fetească Regală, Riesling Italian, Riesling de Rhin, Mustoasă, Viognier, Tămâioasă Românească, Traminer, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Traminer Roz, Syrah, Fetească Neagră, Merlot, Alicante, Novac, Negru de Drăgășani, Cadarcă.

 

Scurtă descriere a cramei

La Cramele Recaș, vinul are suflet. Povestea liderului producătorilor de vin din România după cifra de afaceri și a celui mai mare exportator de vin îmbuteliat din România a luat naștere pe plaiuri bănățene, în vestul țării, acolo unde rodnicia terroir-ului este completată armonios de pasiunea și dedicarea omului.

Vinificatorii Cramelor Recaș, Hartley Smithers și Nora Iriarte, au fost incluși în 2020 în lista celor mai buni 100 de la nivel mondial (conform The Drinks Business UK). Ei sunt creatorii unora dintre cele mai renumite game din portofoliul Cramelor Recaș, precum La Stejari, Cuvée Überland, Solo Quinta, Selene sau Sole.

Pasiunea și cunoștințele vinificatorilor, alături de determinarea întregii echipe de la cramă, dau naștere în fiecare an unor vinuri apreciate cu numeroase medalii și distincții atât la nivel local, cât și internațional. În 2023, recunoașterea internațională a vinurilor noastre de la entry level la super premium a fost încununată, printre cele 34 de medalii obținute în cadrul competițiilor internaționale și locale, palmaresul vinurilor din portofoliul nostru intern a fost completat de patru mari medalii: MAREA MEDALIE DE AUR obținută de Sole Chardonnay 2022 la Concorso Enologico Internationale Citta del Vino, Sambuca di Sicilia, urmat de un MARILE MEDALII DE AUR obținute de Sole Roze 2022 și Muse Night 2022 la Mondial de Rose, în Franța, precum și de MAREA MEDALIE DE AUR obținută de Conacul Ambrozy 2018 la Concours Mondial de Bruxelles.

La Cramele Recaș, natura rămâne principala resursă în jurul căreia Cramele Recaș își ghidează activitățile recoltă după recoltă. Din acest motiv, inițiativele precum instalarea unei centrale fotovoltaice la cramă, dublarea capacității stației de epurare, obținerea certificării vegane pentru toate vinurile produse, sponsorizarea evenimentelor și activităților conexe care susțin un stil de viață sănătos prin mișcare, sau înnoirea a 68% din flota auto dedicată forței de vânzări cu mașini electrice și hibride reprezintă câteva dintre activitățile prin care producătorul bănățean face din responsabilitatea socială un obiectiv strategic.

  Promisiunea realizată de producător zi de zi față de comunitatea Cramelor Recaș este aceea de a continua setarea trendului bazat pe calitate, diversitate gustativă și responsabilitate față de toate resursele investite în evoluția companiei.

 

Contact:

 

Telefon: +40 256 330 100, +40 256 330 532

 

E-mail: office@recaswine.ro

 

Website: www.cramelerecas.ro

 

Facebook: https://www.facebook.com/CrameleRecas

 

Instagram: https://www.instagram.com/cramelerecasro/

 

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/cramele-recas

 

TikTok: https://www.tiktok.com/@cramelerecas

 

 

Coordonate GPS: 45.826998, 21.5273451

 

CRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECAS

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție, Novotel Hotel
10-12 Mai 2025
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter