< INAPOI

CRAME / CRAMELE RECAS

CRAMELE RECAS

Numele companiei: Cramele Recaș Prod, Cramele Recaș SA, Cramele Recaș Group SRL

 

Adresă: Complex de Vinificație CP1, Recaș, Jud. Timiș, 307340

 

Anul înființării: 1991

 

Regiune: Recaș și Miniș

 

DOC: Recaș

 

Număr total de hectare: aprox. 1150 Ha

 

Capacitate de producție și stocare: aprox. 32 milioane litri/an

 

Proprietari: Ioan Georgiu, Gheorghe Iova, Familia Cox

 

Vinificatori: Hartley Smithers (Australia), Nora Iriarte (Spania), Florin Voloacă (România)

 

Branduri de vin: Schwaben Wein, Te iubesc, Castel Huniade, Domeniile Recaș, Regno Recaș, Sole, Selene, Muse, Solo Quinta, Cuvee Uberland, Conacul Ambrozy, La Stejari

 

Soiuri de struguri în podgoriile Cramele Recaș (Recaș și Miniș), corespunzător cu numărul de hectare alocat pe soi: Pinot Gris 71,76 ha, Sauvignon Blanc 106,04 ha, Chardonnay 60,74 ha, Muscat Ottonel 45,52 ha, Feteasca Regala 135 ha, Fetească Albă 3 ha, Riesling Italian 17 ha, Riesling de Rhein 36 ha, Mustoasă de Maderat 2 ha, Viognier 9,3 ha, Tămâioasă Românească 3 ha, Traminer 4 ha, Pinot Noir 57,95 ha, Cabernet Sauvignon 177 ha, Cabernet Franc 13,74 ha, Syrah 13,52 ha, Fetească Neagră 45,37 ha, Merlot 106 ha, Novac 1 ha, Negru de Drăgășani 3 ha, Cadarcă 3 ha. Plantările s-au efectuat succesiv între anii 1999 și 2018. În 2019, aprox. 135 de hectare de vie plantate între 2017-2018 au intrat pe rod.

 

Descrierea cramei

 

Suntem una dintre cele mai importante crame din România și cea mai mare din Vestul țării. De-a lungul timpului, am urcat pe primul loc pe piața vinurilor din România (conform cifrei de afaceri pentru anul 2018 a celei mai mari firme din Grup, publicata de Ministerul de Finante) impunând standarde de calitate și echilibru pentru toate gamele de vin îmbuteliat pe care le producem, de la entry level la super premium.

 

Vinificatorii noștri, Hartley Smithers, Nora Iriarte și Florin Voloacă, sunt creatorii unora dintre cele mai îndrăgite și recunoscute vinuri românești din portofoliul nostru:

Solo Quinta Alb

Câștigătorul Marii Medalii De Aur de la Vinalies Internationales din 2011 în Franța, devenind, probabil, unicul vin alb românesc căruia i s-a oferit această distincție, pe lângă cele aproximativ 35 de medalii câștigate în timp în cadrul concursurilor internaționale.

Sole Chardonnay

Deține peste 30 de medalii acumulate în timp la concursurile internaționale din Germania, Marea Britanie sau Franța.

La Stejari Chardonnay

Primul nostru Chardonnay ultra-premium, care și-a confirmat deja valoarea și caracterul excepțional prin medaliile de aur obținute la trei dintre cele mai reputate concursuri internaționale: Berliner Wein Trophy (Germania), Mundus Vini (Germania) și Vinalies Internationales (Franța).

Selene Merlot

Declarat cel mai bun merlot românesc în cadrul Ghidului de vinuri Gault&Millau 2019, certificat cu aproximativ 5 medalii câștigate la concursurile internaționale în 2017 și 2018.

Cuvee Űberland

Cel mai bun vin românesc din ediția de primăvară a concursului internațional de vinuri Mundus Vini, ce deține un palmares de peste 10 medalii acumulate în timp în cadrul concursurilor internaționale.

La Stejari Chardonnay

 

Exploatăm o suprafață de aproximativ 1.150 de hectare de viță de vie situate în Recaș, Timiș, precum și în Miniș (Arad). Principalele soiuri autohtone pe care le cultivăm sunt: Fetească Neagră, Negru de Drăgășani, Cadarcă, Fetească Regală, Fetească Albă. Pe lângă acestea, hectarele cuprind și plantații de Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc, Syrah, Acalon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Viognier, Muscat Ottonel, Furmint, Riesling Italian, Riesling de Rin.

În 2019 am devenit primul producător autohton de vinuri certificate vegan de catre European Vegetarian Union, în urma unui audit făcut de Bureau Veritas, companie lider mondial de servicii profesionale din acest domeniu. Documentul atestă faptul că în întreg ciclul de vinificație, de la fermentare, maturare, stabilizare și până la limpezire, la Cramele Recaș nu se folosesc substanțe, soluții sau aditivi de origine animală.

Capacitatea de producție și stocare la Crama s-a exitns la aproximativ 32.000.000 de litri pe an, prin intermediul tehnologiilor și dotărilor moderne realizate în urma unor investiții ce au totalizat în 2018 peste 4 milioane de euro. Vinurile noastre sunt exportate în țări precum: Marea Britanie, Statele Unite, Germania, Japonia, Canada, Rusia, Olanda, Cehia, Slovacia, Suedia, Estonia, Australia.

 

Crama turistică de la Recaș este vizitată anual de aproximativ 15.000 de oaspeți din țară și din străinătate. Cramele Recas au în administrare directă două magazine de prezentare ale vinurilor noastre (unul la Cramă și unul în orașul Recaș), în rețeaua de magazine partenere existând, la nivel național aproximativ 135 de magazine independente, care poartă sigla Cramele Recaș.

 

De-a lungul dezvoltării noastre am setat un nou trend al vinului românesc, la nivelul larg al pieței, dezvoltând câte un vin pentru fiecare gust.

 

Contact:

 

Telefon: +40 256 330 100, +40 256 330 532

 

E-mail: office@recaswine.ro

 

Website: www.recaswine.ro

 

 

Coordonate GPS: 45.826998, 21.5273451

 

CRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECASCRAMELE RECAS

PROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție
11-13 Mai 2024
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
21-23 Octombrie 2023

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter