• ReVino Bucharest Wine Show 2020
  • ReVino Bucharest Cheese & Wine Show 2020
  • Turism viticol in Romania

CRAMELE RECAS

CRAMELE RECAS

Adresa: Complex de Vinificație CP1, Loc. Recaș, Jud. Timiș, 307340

Telefon: +40 256 330 100

Coordonate GPS: 45.826998, 21.5273451

 

Numele companiei: Cramele Recaș Prod, Cramele Recaș SA, Cramele Recaș Group SRL


Anul înființării: 1991


Adresă: Complex de Vinificație CP1, Recaș, Jud. Timiș, 307340


Regiune: Recaș și Miniș


DOC: Recaş


Numar total de hectare: aprox. 1300 Ha


Proprietari: Ioan Georgiu, Gheorghe Iova, Familia Cox


Vinificatori: Hartley Smithers (Australia), Nora Iriarte (Spania), Florin Voloaca (România)


Branduri de vin: Schwaben Wein, Te iubesc, Castel Huniade, Domeniile Recaș, Regno Recaș, Sole, Selene, Muse, Solo Quinta, Cuvee Uberland, Conacul Ambrozy


Soiuri de struguri în podgoriile Cramele Recaș (Recaș și Miniș), corespunzator cu numarul de hectare alocat pe soi: Pinot Gris 68 ha, Sauvignon Blanc 102 ha, Chardonnay 62 ha, Muscat Ottonel 46 ha, Feteasca Regala 135 ha, Fetească Albă 3 ha, Riesling Italian 13 ha, Riesling de Rhein 36 ha, Mustoasă de Maderat 2 ha, Viognier 10 ha, Tămiâoasă Românească 3 ha, Traminer 4 ha, Pinot Noir 54 ha, Cabernet Sauvignon 185 ha, Cabernet Franc 14 ha, Syrah 14 ha, Fetească Neagră 59 ha, Merlot 117 ha, Novac 1 ha, Negru de Drăgășani 3 ha, Cadarcă 3 ha. Plantările s-au efectuat succesiv între anii 1999 și 2015. 


Turism oenologic / degustari la crama: Organizări regulate de evenimente corporate, degustări și tururi de cramă.


Scurtă descriere a cramei: 

Cramele Recaș este printre primii producători de la noi care s-au concentrat pe vinuri seci și moderne destinate atât segmentului de retail cât și sectorului horeca. Printre vinurile extrem de apreciate local și internațional produse la Cramele Recaș menționăm Solo Quinta, unul dintre cele mai deosebite cupaje albe românesti. De altfel, Solo Quinta este deja cunoscut că fiind unul dintre cele mai de seamă vinuri din România încă din 2011, când a obținut Marea Medalie de Aur la Vinalies Internationales, Franța și statutul de cel mai bun vin alb sec din competiție. Această a fost prima cea mai importantă distincție internațională acordată unui vin românesc.

 

Filosofia la Cramele Recaș este simplă - să aplice cele mai bune metode de producție pentru fiecare vin - pentru a spori și a conserva calitatea naturală a strugurilor - și pentru a oferi un produs de înaltă calitate în fiecare an.

 

Compania Cramele Recaş reprezintă una dintre cele mai importante crame din România, cu siguranță fiind cea mai mare din Vestul țării. Cu o istorie îndelungată (prima atestare documentară a viilor de la Recaș datând din 1447), cu începere din 1991, Cramele Recaș s-au modernizat radical că rezultat al asocierii dintre doi ingineri viticoli şi un om de afaceri din industria vinului internațional. Cramele Recaş este astăzi printre cele mai complete crame din ţară, cu o producție axată în primul rând pe calitate la toate nivelurile de gama. Producem vinuri albe, roșii și roșé, premiate an după an cu diplome și medalii la concursuri naționale și internaționale. În incinta Complexului de Vinificatie de la Recaș există și o Cramă Turistică pentru grupuri organizate cu o capacitate de servire de peste 100 de persoane, unde puteți descoperi sau redescoperi toate tipurile de vinuri pe care compania noastră le produce și îmbuteliaza: ele sunt aceleași vinuri care le exportăm în mai mult de 25 de țări, printre care SUA, Canada, Italia, Franța, Japonia, Coreea, Germania, Austria, Marea Britanie, Suedia, Malaezia.

 

Cramele Recaș se recomandă așadar prin: proprietari pasionaţi, vinificatori de pe diferite continente, oameni dedicaţi, dealuri însorite, vii roditoare şi tehnologii de vinificație de ultimă generație, precum și o cramă turistică renumită, care funcționează sub cele mai înalte standarde de calitate internațională.Contact:

 

Tel.: +40 256 330 100, +40 256 330 532 

 

E-mail: office@recaswine.ro

 

Website: www.recaswine.ro

 

Cheese Show Revino Bucharest cheese wine show
Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?