Cheese and wine events

< INAPOI

CRAME / CRAMA ALIRA

CRAMA ALIRA

Numele companiei: SC WINERO CRAMA SRL

 

Adresa sediu:Strada Ronda, Nr. 2B, Sector 2, București

 

Anul înființării: 2006

 

DOC: Oltina

 

Numar de hectare: 80 Ha

 

Litri de vin imbuteliați anual: 400 000 L

 

Proprietar: Karl Heinz Hauptmann

 

Vinificator: Marc Dworkin

 

Branduri de vin: Alira Clasic, Alira Grand Vin, Alira Flamma, Alira Aliento, Alira Alizee, Alira Aliman

 

Soiuri de struguri: Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetescă Neagră, Pinot Noir, Syrah, Fetească Regală, Chardonnay

 

Scurtă descriere a cramei:

Alira este o cramă-boutique, situată în Dobrogea, în mijlocul celor 80 ha de vie de pe dealurile care străjuiesc malurile Dunării Vechi. Credem în respectul pentru natură și în prioritatea acordată calității. Ne dorim ca în fiecare sticlă de Alira, consumatorii să descopere nu numai un vin de exceptie, ci și un buchet de emoții, în total o experiență premium.

 

Povestea cramei începe în 2016, când Patrik Simek, investitor cu experiență juridică, dar și cu o intensă pasiune pentru vinuri, se alătură proiectului și demarează proiectul noii construcții. Decizia de a ridica crama în acest loc a avut la bază asigurarea proximității față de vie, pentru o procesare cât mai optimă a strugurilor.

 

În urma unei investiții demarată în 2019, în iunie 2022 s-a inaugurat noua cramă, un proiect realizat de Alira Grand Vins SRL, companie înființată în 2016 și deținută în întregime de Patrik Simek. Valoarea totală a investiției este 5.231.704 euro.

Crama este utilată cu o linie de procesare de ultimă generație la momentul contractării, achiziționată de la lideri din industria de profil din Italia, Franța, Bulgaria și România. Linia de recepție a strugurilor este atât manuală, cât și automatizată iar capacitatea de procesare și stocare atinge aproximativ 1,2 milioane litri.

 

Crama este concepută și realizată pe principii sustenabile. O parte importantă din consumul de energie este asigurat cu energie verde, prin panouri fotovoltaice montate pe acoperișul clădirii, cu o putere instalată de 104kW. Climatizarea este realizată printr-un sistem de energie regenerabilă format dintr-un câmp geotermal cu 30 de foraje la 100 m adâncime și o pompă de căldură sol-apa ce asigură o eficiență ridicată. Sursa de apă este independentă și este compusă dintr-un sistem de asigurare a calității, un bazin de epurare și un laborator de analize propriu echipat conform standardelor europene.

 

Telefon: +40 748 298 771

 

Email: comenzi@alira.ro

 

Website: www.alira.ro

 

Alira 2022

 

Coordonate GPS: 44.175338, 27.832254

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție, Novotel Hotel
10-12 Mai 2025
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter