OAMENI


Julia Scavo: Somelierul este un negustor de emoții, dar și un profesionist desăvârșit
Julia Scavo: Somelierul este un negustor de emoții, dar și un profesionist desăvârșit
Julia Scavo, născută în România, ne împărtășește povestea ei, din momentul în care a obținut o bursă în Franța pentru a studia ingineria, până când a fost sedusă de vin și și-a dorit să cunoască mai multe despre el. Julia Scavo deține multe premii în domeniu, pe care le-a obținut în toate colțurile lumii. Cel mai bun somelier din [...]
Adrian Filiuță: Titlul de Master Sommelier presupune nenumărate ore de studiu, foarte multe degustări, călătorii și ambiția de a nu renunța
Adrian Filiuță: Titlul de Master Sommelier presupune nenumărate ore de studiu, foarte multe degustări, călătorii și ambiția de a nu renunța
Plecat de mai bine de zece ani din țară, Adrian Filiuță, somelier stabilit în Sydney, a primit de curând titlul de Master Sommelier (MS), unul dintre cele mai importante titluri care se pot obține în lumea vinului. Cum a fost plecarea din țară și ce a însemnat pentru dumneavoastră? Sunt plecat din țară de vreo 10 ani. Inițial, plecasem să lucrez pe vase de [...]
Adalbert Marton, enolog la Crama Aramic: Încercați cât mai multe vinuri. Piața românească este din ce în ce mai calitativă și merită să dați o șansă vinurilor și cramelor.
Adalbert Marton, enolog la Crama Aramic: Încercați cât mai multe vinuri. Piața românească este din ce în ce mai calitativă și merită să dați o șansă vinurilor și cramelor.
Adalbert Marton este enolog și viticultor, ține o serie de cursuri despre tăierea viței de vie foarte bine primite de public și specialiști, dar pune la cale și un proiect care va reuni pasiunile sale: arta și vinul. Ești enolog și viticultor. Care este povestea ta și cum ai intrat prima oară în contact cu vinul? Eu cred că viticultura cu enologia au un drum în comun de [...]
Oliver Bauer, m-am mutat în România pentru a face performanță în vinificație
Oliver Bauer, m-am mutat în România pentru a face performanță în vinificație
Oliver Bauer, enolog al Cramei Știrbey și proprietar și enolog al Cramei Bauer, locuiește din 2004 în România după ce a dobândit cunoștințele despre vin și vinificație în Germania care este și țara natală. „M-am născut și am fost crescut într-o cramă din Flein/ Württemberg Germania. Deși nu am fost niciodată forțat sau obligat să continui ceea ce [...]
Interviu Mihai Baniţă, vinificator LacertA Winery
Interviu Mihai Baniţă, vinificator LacertA Winery
Despre Mihai, de la oamenii din industrie, am auzit poveşti şi legende aproape la fel de populare precum cea cu transformatul apei în vin. Este prezent de 19 ani în industria vinului, primii opt ani fiind la Institutul de la Valea Călugărească, unde a şi fost numit „copilul geniu al vinificarii”. Însa partea interesantă este cum a ajuns să lucreze în acest domeniu. [...]
AFLA MAI MULTE

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"