OAMENI


Cum reinventează Crama Strehan tradiția și transformă Dealu Mare într-o destinație de poveste
Cum reinventează Crama Strehan tradiția și transformă Dealu Mare într-o destinație de poveste
Ene Vasile, co-proprietar al Cramei Strehan, vorbește despre dezvoltarea unui proiect viticol care îmbină tradiția interbelică, inovația oenologică și implicarea activă în turismul local. Cu un conac restaurat în inima Dealului Mare, parteneriate strategice între crame și o viziune pe termen lung, Crama Strehan își propune să devină un reper al regiunii și un model de [...]
Daniel Negrescu, co-organizator standul României la Prowein Dusseldorf: „Nu cunosc niciun brand național de vin din nicio țară mare sau mică care să fi reușit în piața internațională fără sprijinul consistent, constant și pe termen lung al statului în promovare”
Daniel Negrescu, co-organizator standul României la Prowein Dusseldorf: „Nu cunosc niciun brand național de vin din nicio țară mare sau mică care să fi reușit în piața internațională fără sprijinul consistent, constant și pe termen lung al statului în promovare”
În martie 2024, 21 de crame din România au făcut un efort de a participa la Prowein Dusseldorf, unul dintre cele mai mari târguri de profil din lume, după ce promisiunile de susținere din partea autorităților statului s-au năruit. Sub APEV Romania, Mihnea Olariu, Carmen Văsioiu, Dumi Ghiuri și Daniel Negrescu, cu susținerea celor fără de care acest proiect nu ar fi existat Aurelia [...]
Miron Radic, Crama Liliac și Adrian Trofim, Castel Mimi - Pasiune în Tandem
Miron Radic, Crama Liliac și Adrian Trofim, Castel Mimi - Pasiune în Tandem
Liliac și Castel Mimi au lansat în primăvara acestui an seria de vinuri Tandem, care unește experiența și tradiția a două vinării din România și Republica Moldova. Tradiția transilvăneană și moldovenească, experiența cumulată de sute de ani a celor două crame, tehnologia de ultimă generație, fac proiectul Tandem unul distinct pe piața locală de vinuri. La baza acestui proiect [...]
Dan Balaban, co-proprietar Davino: Este un business care are nevoie de mulți ani, uneori de zeci chiar.
Dan Balaban, co-proprietar Davino: Este un business care are nevoie de mulți ani, uneori de zeci chiar.
Investiția în viticultură necesită răbdare, timp îndelungat pentru a descoperi potentialul zonei și al soiurilor cultivate, dar și strategii coerente care să dea rezultatele dorite. Aprecierea vinurilor vine în timp, prin calitate constantă și o poziționarea corectă în piată. Dan Balaban, co-proprietar Davino, ne povestește despre construcția unui brand de vinuri și [...]
Aurelia Vișinescu, co-proprietar și enolog Domeniile Săhăteni: România are o varietate mare de soiuri și zone viticole, poate câștiga prin diversitate.
Aurelia Vișinescu, co-proprietar și enolog Domeniile Săhăteni: România are o varietate mare de soiuri și zone viticole, poate câștiga prin diversitate.
Poate că există o mare diferență de gen în multe domenii, dar, pe tărâmul vinului, femeile au evoluat constant și le regăsim tot mai des, atât în producție, cât și în promovarea vinului românesc. Aurelia Vișinescu, co-proprietar și enolog la Domeniile Săhăteni, ne povestește despre evoluția profesională, vinurile produse și lumea vinului [...]
AFLA MAI MULTE

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri / gastronomic, a 9-a ediție, Novotel Hotel
9-11 Mai 2026
 
A2
Cheese & Wine Bars & Ghifts
Shop Evenimente private / corporate

_Revibox ambalaje cadouuri_1
Cutii cadouri, depozitare și transport
Materiale pentru industria cadourilor

Abonați-vă la Newsletter