Crama-Telna-banner-2500x1000px

< INAPOI

EVENIMENTE

Noua gamă de spumante clasice Domeniile Panciu 22/12/2016

 


Logo_DomeniilePanciu


Avatarul tradiţiei pe terroir vrânceanUn produs cu o istorie impresionantă care începe cu primele menţiuni făcute de scriitorii Greciei Antice şi ai Romei despre „vinul care spumează”, desăvârşit de renumitul călugăr Dom Perignon de la mănăstirea Hautvillers (Epernay), transformată în 1743 de Claude Moёt într-o vinărie cu renume mondial. În aproape 270 ani spumantul a devenit un produs cu unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creştere pe piaţa mondială a vinurilor.

 

Istoria vinului spumant românesc începe pe la mijlocul secolului al XIX-lea odată cu realizarea acestuia de către agronomul Ion Ionescu de la Brad în 1841 la comanda domnului Moldovei Mihai Gr. Sturdza. În acest fel România devenea la acel moment a patra ţară din lume (după Franţa, Germania şi Rusia) cu producţie autohtonă de vin spumant. Datorită muncii constante şi simţului managerial al oenologului dr. ing. Ion Puşcă, podgoria Panciu devine în 1969 locul în care i-a naştere primul spumant clasic „de Panciu”, devenit ulterior un brand cunoscut în toată ţara.

 

Situată pe dealurile Subcarpaților de Curbură, localitatea Ţifeşti se găseşte în mijlocul viilor din nordul judeţului Vrancea care formează podgoria Panciu. Particularităţile Dealului Sârbilor sunt solul baticalcaric lutoargilos dezvoltat pe depozite loessoide mijlociu fine, umiditatea echilibrată, temperaturile moderate cu o medie anuală de 10,2 0C şi expunerea la soare cu o înclinare 30 spre ESE.

 

„Din 2009 Domeniile Panciu sunt inima şi sufletul vinurilor provenite din cele peste 120 hectare de viţă de vie situate în această zonă. Am pornit la drum cu o misiune care de-a lungul anilor a stat la baza activităţilor şi deciziilor luate: fabricarea unui produs natural de calitate autohton românesc cu valorificarea continuă a podgoriei Panciu. Astfel, munca grea şi dedicată a echipei se fructifică prin prezenţa pe piaţa a unui portofoliul ce cuprinde o varietate de produse de la vinuri liniştite albe, roze şi roşii până la frizzante, spumante toate încadrate în 4 game de Domeniile Panciu, Sagio Panciu Riserva şi Casa Panciu.” spune Daniel Guzu, fondatorul și proprietarul Domeniile Panciu.

 

Domeniile Panciu Cuvée Prestige - Chardonnay, Pinot Noir și Fetească Regală

 

Una din cele mai speciale realizări ale cramei a fost lansarea pe piaţă în 2012 a spumantului brut Domeniile Panciu produs după metoda clasică (champenoise) cu fermentare şi maturare la sticlă timp de minim 2 ani. Acesta a fost apreciat atât de consumatorul simplu cât şi de către juriile concursurilor de profil. În 2015 a luat medalia de bronz la Decanter World Wine Awards.

 

La final de 2016, Domeniile Panciu lansează vinurile spumante - Blanc de Blancs şi Cuvee Prestige, ediţii limitate, disponibile doar în HoReCa şi magazine specializate.

 

Anul 2017 va veni cu blanc de noirs, rose si roşu. Scopul cramei a fost și este de a produce vin spumant românesc cu valorificarea întregii palete de stiluri tehnologice din zona Champagne.

 

 

Domeniile Panciu Blanc de Blancs - 100% Chardonnay

 

Un spumant catalogat Domeniile Panciu Blanc de Blancsdrept cel mai fin dintre toate vinurile efervescente fabricate prin diverse metode clasice. Datorită terroir-ului podgoriei Panciu, vinul materie primă a dezvoltat calităţi organoleptice specifice soiului intensificate de aciditatea ridicată.


Fermentarea la sticlă şi maturarea tip de 18 luni în condiţii speciale aduc în pahare o culoare galben pai cu arome de flori albe de câmp, coajă de pâine proaspătă, lime şi discrete note minerale.


În gustul complex, proaspăt şi echilibrat regăsim un mix de nuanţe de mere verzi, pere asiatice, pomelo şi nuci prăjite.

Post gustul este catifelat cu note untoase de mascarpone pe fundal.


Spumantul Blanc de Blancs Domeniile Panciu vine ca o asociere perfectă pentru cele mai sofisticate farfurii din categoria fine dining care au la bază produsele de mare ca stridiile, caviarul, branzeturi cremoase fine. Completare ideală pentru specialităţi rafinate ca homarul sau sushi cu ton roşu proaspăt.


Se recomandă consumul după minim două luni de la data degorjării indicată pe etichetă la temperatura de 4-60C.

 


Domeniile Panciu Cuvée Prestige - Chardonnay, Pinot Noir și Feteasca Regală


Pentru realizarea acestuia, Domeniile Panciu Cuvée Prestige - Chardonnay, Pinot Noir și Fetească Regalăoenologii de la Domeniile Panciu au ales să facă un cuvée din 2 soiuri internaționale de struguri - Chardonnay şi Pinot Noir alături de vedeta podgoriei - soiul românesc, Feteasca Regală.


Prin fermentarea secundară la sticlă a cupajului de vin, maturarea în condiţii speciale timp de minim 18 luni şi degorjarea „à la volée” (fără refrigerarea buteliei), s-a reuşit păstrarea rafinamentul spumantelor în stilul vestitului călugăr Dom Perignon completat de amprenta terroir-ului de Panciu.


Culoarea este galben pai și simțim aromele de cozonac care evoluează treptat în arome de fructe albe uscate şi miere de albine.


Gustul complex de smochine, caise uscate, nuci prăjite şi uşoare note de citrice e prelungit de un postgust persistent şi plăcut care ne duce cu gândul la produsele de patiserie fină frantuzească.


Prin asocierea spumantului Cuvée Prestige Domeniile Panciu cu specialităţi din crab, somon afumat, caviar de sturioni, crevete de apă dulce şi foie gras - putem descoperi noi experienţe gastronomice.


Se recomandă consumul după minim două luni de la data degorjării indicată pe etichetă la temperatura de 5-70C.


Mai multe informații despre Domeniile Panciu, aici.


Date de contact: 


Odainii Eugeniu

Tel.: +4 0728 900 497, +40 736 032 127

E-mail: eugen.odainii@casapanciu.ro

Site: www.domeniilepanciu.ro

22/12/2016

PROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter