Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

EVENIMENTE < INAPOI

Lansarea Cramei La Salina

 

Crama „La Salina” s-a lansat oficial în cadrul târgului WineUp Fair in Transylvania în ziua de sâmbătă, 28 martie. Prima gamă a producătorilor din Turda este ISSA: ISSA Chardonnay, ISSA Sauvignon Blanc și ISSA Pinot Noir Rose. Vinurile poartă numele ISSA, ca un omagiu adus tradițiilor viticole ale acestei zone, spațiul geografic din jurul vechiului castru roman Potaissa.

Povestea „La Salina” s-a născut în urmă cu cinci ani, pornind de la pasiunea a doi iubitori de vinuri nobile, Simion Mureșan și Claudiu Sugar, care au refăcut arealul viticol de pe dealurile Durgău, dezvoltînd ulterior un amplu proiect, a cărui investiție totală se ridică la 3 milioane de euro.

 

După decenii de inactivitate, zona viticolă Dealurile Durgăului, terasele și pantele domeniului au fost transformate într-o vie roditoare, folosind tehnologie de exploatare de ultimă generație, și primind indicația geografică “Dealurile Transilvaniei”.

 

Plantația și crama sunt amplasate în imediata apropiere a Salinei Turda, într-o zonă cu tradiție seculară în viticultură, încă din vremea Imperiului Roman, care își avea aici unul dintre cele mai dezvoltate centre ale administrației din Dacia.

 

Proiectul „La Salina” reînvie istoria zonei viticole și poveștile locurilor care o înconjoară, printr-un amplu proiect de enoturism. La baza dealurilor cu vie, restaurantul „Sarea-n bucate” își așteaptă oaspeții. Aromele îmbietoare ale mîncărurilor gătite cu răbdare, după rețete tradiționale, se îmbină armonios cu vinurile ISSA. Turiștii sunt invitați să descopere și pensiunea restaurantului, 13 camere ultramoderne, cu 40 de locuri de cazare.

 

Lucrările manuale, strugurii îngrijiți și atent culeși, tehnologia și dotările de vîrf ale cramei asigură producerea unor vinuri de calitate. În 2014, recoltarea s-a făcut pe o suprafață de 20 de hectare, cu o producție de 47.000 de sticle. 2019 va fi anul în care se va ajunge la capacitatea maximă de producție, cînd se vor îmbutelia 300 000 de sticle cu vin, de pe toată suprafața de 42 de hectare.

 

Mai munte informaţii despre cramă şi album fotografii, aici.

 

Crama La Salina

 

Crama La Salina

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"