TreiPentruVin.ro - o comunitate a vinului, interactivă și deschisă

 

Aplicația propune pachete special alese, cu vinuri de la SERVE Ceptura, Domeniile Vinarte și Crama Oprișor, dar și conținut educativ și amuzant. Un alt motiv pentru care pasionații (sau amatorii) de vin trebuie să-și downloadeze aplicația îl constituie faptul că aici sunt comunicate și ofertate vinuri în avan-premieră.

 

3pentruvin banner

 

 

CRAME < INAPOI

CRAMA LA SALINA

CRAMA LA SALINA

Numele companiei: SC Crama la Salina SRL

 

Adresă cramă/sediu: Dealul Viilor, Nr. 10, Loc. Turda, Jud. Cluj

 

Anul înfiinţării: 2011

 

Poziţionare: Dealurile Durgău, lângă Salina Turda

 

DOC: IG Dealurile Transilvaniei

 

Numar de hectare: 41.36 Ha

 

Litri de vin îmbuteliaţi anual: 100000 L

 

Proprietar: Crama La Salina SRL

 

Vinificator: Ovidiu Maxim

 

Branduri de vin: ISSA (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Chardonnay Barrique, Rhein Riesling), Rose (din Pinot Noir) şi Pinot Noir.

 

Soiuri de struguri: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Riesling de Rin, Fetească Neagră, Neuburger

 

Scurta descriere a cramei

 

Povestea „La Salina” s-a născut pornind de la pasiunea a doi iubitori de vinuri nobile, Simion Mureșan și Claudiu Sugar, care au refăcut arealul viticol de pe dealurile Durgău, dezvoltând ulterior un amplu proiect.

 

După decenii de inactivitate, zona viticolă Dealurile Durgăului, terasele și pantele domeniului au fost transformate într-o vie roditoare, folosind tehnologie de exploatare de ultimă generație, și primind indicația geografică “Dealurile Transilvaniei”.

 

Plantația și crama sunt amplasate în imediata apropiere a Salinei Turda, într-o zonă cu tradiție seculară în viticultură, încă din vremea Imperiului Roman, care își avea aici unul dintre cele mai dezvoltate centre ale administrației din Dacia.

 

Lucrările manuale, strugurii îngrijiți și atent culeși, tehnologia și dotările de vârf ale cramei asigură producerea unor vinuri de calitate. În 2014, recoltarea s-a făcut pe o suprafață de 20 de hectare. 2019 va fi anul în care se va ajunge la capacitatea maximă de producție de pe toată suprafața de 42 de hectare.

 

Contact:

 

Tel.: +40 364 110 464

 

E-mail: contact@cramalasalina.ro

 

Website: www.cramalasalina.ro

 

Fotografie arhiva Crama La Salina

 

Crama La Salina

 

Coordonate GPS: 46.593475, 23.777174

 

CRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINACRAMA LA SALINA

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, 9-10 Octombrie 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"