Crama-Telna-banner-2500x1000px

< INAPOI

EVENIMENTE

Crama Carastelec, triplu premiată la The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018

 

Vinuri Spumante Carassia Crama Carastelec

 

 

În cadrul galei organizată la The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018 (CSWWC), ce a avut loc în 24 octombrie 2018, la Londra, au fost anunțați câștigătorii trofeelor și campionii regionali ai diferitelor categorii. Noua ediție a Carassiei Blanc de Blancs, premiată în iulie cu medalia de aur, a fost distinsă acum cu premiul Best in Class la categoria Future Release, în timp ce Crama Carastelec a primit trofeul World Champion Rising Star, distincție anunțată în premieră la cea de-a cincea ediție a concursului mondial dedicat în exclusivitate vinurilor spumante.

 

Juriul CSWWC a degustat primele spumante Carassia cu un an în urmă, în 2017, când acestea au fost distinse cu medalia de argint. La ediția din 2018 a campionatului mondial, spumantul premiat la prima ediție și-a confirmat din nou calitatea, fiind distins cu o nouă medalie de argint. Prezentată la concurs ca un produs în devenire, în categoria Future Release, următoarea ediție Carassia Blanc de Blancs, din recolta 2015, a fost premiată cu medalia de aur. Evoluția spumantului a fost unanim apreciată, vinul fiind caracterizat de experți ca unul „dintr-o altă ligă“ în comparație cu cel degustat la prima ediție. Această evoluție remarcabilă a convins juriul să acorde, pentru prima oară în istoria competiției, un premiu special unui vin din categoria Future Release. Premiul Best in Class a fost acordat, în premieră, spumantului Carassia Blanc de Blancs.

 

Vinuri Spumante Carassia Crama Carastelec

“Misiunea noastră este să promovăm spumantele de înaltă clasă, dar, totodată, să descoperim și să premiem vinuri noi, din regiuni mai puțin cunoscute, așa că sunt onorată să vă prezint Crama Carastelec, din România, producătorul spumantelor Carassia și câștigătorul trofeului World Champion RISING STAR”, a anunțat Tom Stevenson, fondatorul CSWWC, în timp ce i-a înmânat trofeul oenologului cramei, Bereczki Csaba, în cadrul galei premianților, de la Londra.

 

Prin acordarea trofeului „Rising Star”, juriul a confirmat faptul că Crama Carastelec face parte dintre producătorii de clasă înaltă, de nivel internațional. Această decizie a fost luată pe baza vinurilor prezentate la concurs, a potențialului produselor și al cramei. Totodată, decizia a fost luată doar după o vizită efectuată la cramă și după verificarea atât a procesului de vinificare, cât și a evoluției celorlalte spumante.


Medalia de aur, premiul special Best in Class și trofeul World Champion Rising Star sunt premiere nu doar pentru Crama Carastelec, ci și pentru România. „Suntem mândri că am obținut aceste medalii și considerăm că este un semn promițător pentru viitor”, a declarat Edit Leitersdorfer, CEO Crama Carastelec.

 

The Champagne and Sparkling Wine World Championship (CSWWC) este singura competiție internațională destinată exclusiv vinurilor spumante și șampaniilor. Criteriile urmărite sunt puritatea, eleganța, vivacitatea și finețea spumantelor. Procedura de evaluare (Ango-Aussie) urmată de juriul alcătuit din trei dintre cei mai apreciați experți din „lumea efervescentă” a vinului - Tom Stevenson (expert în Champagne, autorul a 25 de cărți de specialitate), Essi Avellan (Master of Wine) și Dr. Tony Jordan (doctor în chimie și oenolog consultant) -, este considerată ca fiind metoda cea mai exactă și mai precisă de evaluare a vinurilor. Carassia Blanc de Blancs va fi inclus și în următoarea ediție a renumitei publicații de profil Christie’s World Encyclopedia of Champagne & Sparkling Wine.

 

Alina Iancu

26/10/2018PROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter