TreiPentruVin.ro - o comunitate a vinului, interactivă și deschisă

 

Aplicația propune pachete special alese, cu vinuri de la SERVE Ceptura, Domeniile Vinarte și Crama Oprișor, dar și conținut educativ și amuzant. Un alt motiv pentru care pasionații (sau amatorii) de vin trebuie să-și downloadeze aplicația îl constituie faptul că aici sunt comunicate și ofertate vinuri în avan-premieră.

 

Banner 2

 

 

CRAME < INAPOI

CRAMA CARASTELEC

CRAMA CARASTELEC

Adresă cramă/sediu: Sat Carastelec, 604, jud. Sălaj

 

Anul înfiinţării: 2006 (plantare 2011, finalizare cramă, prima recoltă: 2013)

 

Poziţionare: Podgoria se află în regiunea viticolă Crișana, una dintre cele mai vechi zone producătoare de vin din Transilvania; situată în apropierea masivului muntos Măgura Şimleului, porțiunea reprezintă o insulă cristalină din nord-vestul Transilvaniei. Zona Carastelec, marcată de acest masiv, se remarcă printr-un sol aparte, din care vița-de-vie își extrage mineralele necesare pentru a da naștere unor vinuri elegante, pline de finețe și rafinament, cu o prospeţime și fructuozitate specifice soiurilor cultivate aici. Toate acestea le conferă o personalitate și o tipicitate aparte, perfectă pentru a da naștere unor vinuri spumante de excelență. Amfiteatrul compact de 22,5 hectare, cu expunere sudică, este situată pe delaurile deasupra satului Carastelec, judeţul Sălaj.

 

DOC: Crişana

 

Numar de hectare: 22.4 Ha

 

Proprietari: grup de investitori străini (Ungaria)

 

Vinificator: ing. Bereczki Csaba

 

Branduri de vin: 

 

FRIZA: Friza White - petiant, Friza Rose - petiant

VINCA: VINCA Fetească Regală, VINCA Rhein Riesling, VINCA Pinot Noir Alb, Vinca Rose

VINCA CLASSIC: VINCA Theresia Rhein Riesling, VINCA Sophia Barrique, VINCA Benedict Pinot Noir

CARASSIA: Blanc De Blancs Brut, Classic Brut, Rosé Brut

 

Soiuri de struguri: Pinot Noir, Fetească Regală, Rhein Riesling, Pinot Gris.

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Crama Carastelec este prima cramă de nouă generație, care a fost concepuță, construită și echipată pentru a produce spumante metodă tradițională și vinuri petiante obținute cu metoda Asti, adică fără adăugare de bioxid de carbon . În regiunea viticolă Crișana din apropierea masivului muntos Măgura Șimleului, toate condițiile – sol, climat răcoros, expunere sudică – sunt prezente pentru a produce spumante de calitate.

 

Crama deține 22,4 ha de viță de vie, plantată în 2011, amplasat pe dealul deasupra satului, formând un amfiteatru natural cu expunere sudică. Soiurile plantate au fost alese luând în considerare terroir-ul şi misiunea cramei de a produce prepondendent vinuri spumante de calitate superioară.

În portofoliu Cramei Carastelec sunt trei branduri: vinurile petiante FRIZA, VINCA este gama de vinuri liniștite, iar CARASSIA este numele spumantelor obţinute prin metoda tradiţională, adică cu fermentare și maturare în sticlă.

Clădirea cramei, construită în 2011–2012, a fost distinsă cu Premiul de Excelență în Construcții în 2015. Aceasta funcționează cu energie verde: încălzirea și răcirea sunt asigurate cu pompe de căldură, iar consumul de energie este atenuat cu celule solare. Aria utilă desfăşurată a cramei este de 1.433 mp. Echiparea cramei cu utilaje ultramoderne a fost efectuată în anul 2013, dispune de rezervoare de fermentare din oţel inoxidabil cu sistem de răcire, linie automată de îmbuteliere vin efervescent şi vin liniştit, gyropaleți pentru remuaj mecanizat, utilaj de degorjare prin înghețare și dopuire mecanizată pentru spumant, astfel întregul proces de vinificare a spumantelor de la recoltă până la etichetare se întâmplă în propria cramă.

 

Contact:

 

Mátyás Amália

 

Tel: +40 740 040 777

 

Email: info@carastelecwinery.com

 

Website: www.carastelecwinery.com

 

ZNAL4785 (2000x1334)

 

Coordonate GPS: 47.3085833, 22.6858333

 

CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC CRAMA CARASTELEC

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 5-a Ediție, 9-11 Aprilie 2022
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"