Pachet Crăciun - produse 100% românești 

Primim comenzi până pe 17 decembrie.

Livrările se fac în București și Ilfov între 20-23 decembrie.

 

 

pachet craciun BANNER

 

_______________________________

 

 

Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

tekko deseuri2  

TEKKO Logistik Industry

 

Soluții pentru valorificare, transport, tratare și distrugere deșeuri. 

 

Servicii specializate de valorificare, co-incinerare, eliminare deșeuri, distrugere produse expirate, deteriorate, contrafăcute, confiscate, neconforme, cu regim special, băuturi și alimente expirate.

 

 

Novac

Soiul de struguri Novac a fost obținut la SCDVV Drăgășani, prin selecţie individuală de către Mărculescu Mircea rezultând din hibridarea sexuată între soiurile Negru vartos și Saperavi, fiind omologat în 1987.

 

Caractere ampelografice. Frunzele adulte au mărime mijlocie cu trei şi cinci lobi, florile sunt hermaphrodite normale de tipul 5, soiul fiind autofertil.

 

Strugurii sunt uniaxiali, de formă conică şi mărime mijlocie (240-260 g),cu boabe inserate des pe ciorchine. Bobul este mijlociu (2.0 – 2.5 g) de formă ovaidată, au culoare neagră-albăstruie, acoperită cu pruină, pulpa are culoare roşie, este zemoasă, nearomată şi gust dulce acrişor plăcut.

 

În condiţiile podgoriei Drăgăşani, dezmuguritul soiului se declansează la nivel mijlociu pe la jumatatea lunii aprilie iar perioada de vegetaţie se extinde pe 180-185 de zile.

 

Butucii au vigoare mare şi fertilitate mijlocie-mare, potenţial de producţie mare de 4.8-6.8 kg pe butuc, respectiv 20-25 t/ha.

 

Strugurii ajung la maturitate în a doua parte a lunii septembrie, cu aproximativ 10 zile după soiul Merlot.

 

La maturitate deplină, strugurii acumulează în medie 208-220 g/l zahăr şi 5.2-6.3 g/l aciditate (H2SO4)

 

Vin cu o culoare roșu-rubinie, corpolent, tanini fini și aciditate bună.

 

Se pretează la învechire în butoaie de stejar și apoi în sticlă.

 

Olfactiv și gustativ: zmeură, vișine, cuişoare, piper negru sau ciocolată neagră.

 

Poate fi servit cu brânzeturi tinere și proaspete, carne roșie.

 

Sursa: Nedeluţ Dumitru, Oliver Bauer

 

 

Novac

 

Novac

 

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"