Pachet Crăciun - produse 100% românești 

Primim comenzi până pe 17 decembrie.

Livrările se fac în București și Ilfov între 20-23 decembrie.

 

 

pachet craciun BANNER

 

_______________________________

 

 

Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

tekko deseuri2  

TEKKO Logistik Industry

 

Soluții pentru valorificare, transport, tratare și distrugere deșeuri. 

 

Servicii specializate de valorificare, co-incinerare, eliminare deșeuri, distrugere produse expirate, deteriorate, contrafăcute, confiscate, neconforme, cu regim special, băuturi și alimente expirate.

 

 

Grasa de Cotnari

Soi de viță de vie cultivat din vremuri străvechi în podgoria Cotnari, unde a performat continuu.

 

Caractere ampelografice: frunza adultă este de mărime mijlocie, întreagă sau trilobată, limbul frunzei este de culoare verde intens cu deformări ale mezofilului (lovituri de ciocan) și cu nervurile principale de culoare roșiatică.

 

Floarea este hermafrodită pe tipul 5 sau 6, soiul Grasă de Cotnari fiind parțial autofertil datorită faptului că polenul germineaza în procent de numai 50-60%.

 

Strugurii sunt cilindro-conici, mijlocii spre mari.

 

Boabele neuniforme ca marime, de formă ovoidă, au pielița subțire de culoare galben-verzuie cu nuanțe ruginii pe partea însorită, pulpa ușor crocantă cu gust placut.

 

Recoltarea se face de regulă spre sfârșitul lunii octombrie, după ce strugurii trec prin procesul de supramaturare (stafidire) și de botritizare (instalarea atacului de putregai nobil).

 

Producția de struguri este de 7-8 tone/ha (după supramaturare și botritizare producția scade la 4-5tone/ha).

 

Concentrația în zaharuri ajunge la 260-280g/l, iar în anii de excepție poate depăși 350g/l.

 

Este un soi sensibil la secetă, având rezistență mijlocie la ger (-20°...-22°C ), rezistență slabă la mană și făinare și deosebit de sensibil la putregaiul cenusiu al strugurilor.

 

Vinurile obţinute sunt seci, demiseci, dulci sau licoroase.

 

Olfactiv şi gustativ, întâlnim mere, caisă, piersică, pentru vinuri seci și arome de miere de albine, stafide, miez de nucă verde şi migdale, pentru vinuri dulci.

 

Sursa: George Maluțan (vinificator)

 

 

Grasa de Cotnari

 

Grasa de Cotnari

 

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"