Șarbă

Soi obţinut la SCDVV Odobeşti, județul Vrancea, prin fecundarea liberă a soiului Riesling Italian, a fost omologat în 1972. Este plantat predominant în Vrancea.

 

Șarba este un strugure de mărime mijlocie, tronconic, cu boabele dispuse compact şi cu peduncul scurt şi lignificat, bobul este mijlociu, sferic, cu pieliţa groasă colorată galben-verzui are miezul zemos, discret aromat, cu aciditate 7-7.5 g/l (în must).

 

Se culege la sfârsitul lunii septembrie, acumulând aproximativ 220-240 g zahăr/ l de must.

 

Tărie alcoolică de 11–12 grade, aciditate medie 5.5–6 g/l.

 

Olfactiv şi gustativ: arome intense de trandafir, busuioc, flori de tei, miere de albine, toate delicate şi în acelaşi timp persistente atât în gust cât şi în postgust, uşor, puţin acid, proaspăt.

 

Este un soi semi-aromat, iar vinul este ușor, puțin acid, proaspăt şi este recomandat a fi băut tânăr.

 

Poate fi servit cu gustări, peste, moluşte, raci, ficat de raţă sau gâscă, brânză de capră, asparagus cu anghinare, ciuperci şi carne albă.

 

Sursa: Valentin Sercovschi (vinificator)

 

 

Sarba

 

Sarba

 

PROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 6-a ediție
6-8 Mai 2023
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
21-23 Octombrie 2023

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter