Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

Vinul pentru desert - Vinul de paie

Strugurii sunt culeşi toamna târziu, în luna octombrie sau chiar mai târziu, apoi sunt păstraţi în spaţii aerisite. Ciorchinii sunt aşezaţi în rafturi, pe rogojine (pentru a nu prinde mucegai), pentru uscare, reducerea sau eliminarea apei (deshidratare) prezentă în boabe. Concentraţia de zahăr şi arome creşte. Sunt tinuţi în perioada iernii, când îngheaţă şi apoi se trece la presarea lor manuală. Fermentaţia se face în butoaie de stejar, apoi vinul se lasă să se odihnească până în mai – iunie. Vinul capătă tărie alcoolică scăzută. Este îmbuteliat în general în sticle de 375 - 500 ml.

La crama Villa Vinea, vinul desert, Contessa, este produs după o veche metodă italiana folosită şi în bine-cunoscutul Amarone, metoda Appassimento. Strugurii nu sunt culeşi când ajung la maturitate deplină, ci doar sunt tăiaţi, apoi sunt lăsaţi să se deshidrateze o vreme, astfel incat mustul sa ajunga la un maximum de concentrare. Prin aceasta metodă, în struguri, creşte concentraţia de zaharuri, acizi organici, săruri minerale şi, mai ales, parfumul se intensifică.

 

Crama Liliac vinul desert prin metoda Schilfwein

Pe scurt, povestea “Nectarului de Transilvania” începe într-o toamnă târzie când s-au cules strugurii Muscat Ottonel şi au fost asezaţi pe rogojini. În timpul iernilor blânde din Transilvania, aceşti struguri acumulează treptat arome şi zahăr, iar atunci când sunt suficient de stafidiţi sunt presaţi. După o fermentaţie în butoaie de stejar, Nectarul este gata să impresioneze prin aromele şi dulceaţa sa.

 

Muscat Ottonel - Vin Pentru Desert

 

Muscat Ottonel - Vin Pentru Desert

 

Villa Vinea - Contessa

 

Liliac, Nectar de Transilvania

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"