Crama-Telna-banner-2500x1000px

< INAPOI

INFORMATII UTILE

SODINAL - promotor al tehnologiilor moderne de vinificație

 

Fondată în 1993, compania Sodinal are un rol principal în implementarea și dezvoltarea enologiei și vinificației moderne în Europa Centrală și de Est. Datorită structurii sale bine dezvoltate, a echipei de profesioniști și a partenerilor cunoscuți la nivel mondial, compania Sodinal promoveaza inovațiile vinicole și contribuie la imbunatatirea enologiei și a tehnicilor de vinificație.

 

Soluțiile tehnologice unice dezvoltate de către Bucher Vaslin, producător de echipamente performante pentru industria vinificației, promovate de Sodinal pe piața din România vizează prelucrarea menajantă a strugurilor în scopul protejării precursorilor de aromă încă din etapa de desciorchinare a acestora.

 

Compania Sodinal recomandă gama de desciorchinătoare Delta, din care face parte și modelul revoluționar OSCILLYS, ce asigură o desciorchinare care respectă integritatea boabelor de struguri chiar și pentru cele mai dificile soiuri.

 

 

 

 

Cum functionează desciorchinătorul OSCILLYS?

 

Strugurii sunt alimentați uniform și constant în buncărul Delta OSCILLYS, iar apoi sunt directionați în tamburul în care are loc procesul de desciorchinare. Balansul pendulului tamburului mișcă ciorchinii din partea superioară a acestuia și aplică o forță graduală pe măsură ce ciorchinii se deplasează spre partea inferioară.

 

Boabele sunt separate de ciorchine printr-un proces de inerție (forța aplicată boabelor este mai puternică decât legătura dintre boabe și pedicel). Boabele uscate sau verzi, eventuale bucăți din rahis și resturile vegetale sunt colectate pe un sortator cu role și separate de boabele sănătoase, fiind astfel asigurată o desciorchinare menajantă și în același timp o sortare mecanică efcientă. 

 

Avantajele exclusive ale desciorchinării cu OSCILLYS:

 

  • separarea completă și selectivă a boabelor sănătoase de pe rahis;
  • păstrarea integrității boabelor (se limitează astfel oxidarea mustului);
  • păstrarea intactă a rahisului (evită ruperea acestuia și implicit caracterul vegetal al vinului);
  • îndepărtarea boabelor uscate, a resturilor vegetale, a boabelor verzi ce nu au ajuns la maturitate.

 

DJI_0194_Moment 1

 

 

Delta Oscillys 50

 

În timpul campaniei de vinificație din acest an au fost efectuate teste cu desciorchinătorul Delta OSCILLYS 50 la o serie de crame din Bulgaria (Medi Valley, Villa Melnik) pe soiurile Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Tamyanka, Sandanski Misket, Pinot Noir,  Merlot, Sangiovese, Syrah, Cabernet Sauvignon:

 

  • Delta Oscillys obține o desciorchinare de cinci până la zece ori mai calitativă comparativ cu un desciorchinător tradițional.
  • Părțile vegetale reziduale din recolta desciorchinată sunt cuprinse între 0,2% și 0,5% față de 2% până la 4,5% obținute în cazul desciorchinătorului tradițional.

 

PROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter