Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

tekko deseuri2  

TEKKO Logistik Industry

 

Soluții pentru valorificare, transport, tratare și distrugere deșeuri. 

 

Servicii specializate de valorificare, co-incinerare, eliminare deșeuri, distrugere produse expirate, deteriorate, contrafăcute, confiscate, neconforme, cu regim special, băuturi și alimente expirate.

 

 

România: soiuri de viță-de-vie și suprafețe cultivate, 2017

La nivel mondial, suprafețele de viță-de-vie cuprind peste 10.000 de soiuri și au suferit schimbări considerabile în ultimii 15 ani. OIV - International Organisation of Vine and Wine a prezentat o imagine de ansamblu asupra distribuției varietăților de viță de vie din lume și examinează tendințele actuale. Se concentrează asupra tuturor soiurilor, indiferent de modul în care sunt folositi strugurii (vin, masă, uscati sau altfel), care acoperă 75% din suprafața mondială cu viță de vie.

 

Dacă la începutul anilor 2000 în țara noastră s-a înregistrat o scădere a suprafețelor cultivate cu viță-de-vie, de zece ani suprafața viticolă a României s-a stabilizat la aproximativ 182.000 ha, conform ONVPV. Acest lucru se datorează aplicării programului de reconversie și restructurare a plantațiilor viticole, prin care viticultorii au putut obține finanțări nerambursabile. Majoritatea soiurilor au urmat aceeași tendință, cu excepția unora internaționale, cum ar fi Merlot și Sauvignon Blanc, care au cunoscut o creștere puternică în ultimii 15 ani.

 

O caracteristică a României o reprezintă varietatea extrem de mare a soiurilor cultivate. Suprafața zonelor ocupate de cele mai importante zece soiuri ale României se ridică la aproximativ o treime din suprafața totală de viță-de-vie. Lista completă aici. 

 

 

Top 10 soiuri de vita de vie Romania

 

 

Cele mai cunoscute și căutate soiuri de struguri de vin din România rămân Fetească Regală (12.661 ha), Fetească Albă (12.383 ha) și Fetească Neagră (2.950 ha). Feteasca Neagră este și soiul de strugure din zona României cel mai apreciat (conform studiului efectuat de CrameRomania.ro și Revino.ro) și cu cel mai mare potențial calitativ dintre soiurile autohtone.

 

 

Feteasca Alba, Regala, Neagra pe regiuni viticole

 

 

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"