Pachet Crăciun - produse 100% românești 

Primim comenzi până pe 17 decembrie.

Livrările se fac în București și Ilfov între 20-23 decembrie.

 

 

pachet craciun BANNER

 

_______________________________

 

 

Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

tekko deseuri2  

TEKKO Logistik Industry

 

Soluții pentru valorificare, transport, tratare și distrugere deșeuri. 

 

Servicii specializate de valorificare, co-incinerare, eliminare deșeuri, distrugere produse expirate, deteriorate, contrafăcute, confiscate, neconforme, cu regim special, băuturi și alimente expirate.

 

 

Productia de vinuri romanesti, crestere estimata comparativ cu anul trecut

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc recent la sediul OIV (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin) din Paris, directorul general Jean-Marie Aurand a prezentat o serie de estimări privind producția mondială de vin pe 2017.

 

Per total, pentru 2017, se estimează o producție de vin de 246,7 mhl. Aceasta este în scădere cu 8% față de anul trecut și, din păcate, înregistrează unul din cele mai scăzute niveluri din ultimele decenii. Cauza? Fenomenele meteo extreme, care au afectat multe zone ale lumii, în special Europa.

OIV conference

În țările din UE, fenomenele meteorologice extreme, precum înghețul și seceta, au influențat negativ producția de vin. Italia rămâne primul producător mondial de vin, la fel ca în ultimii trei ani, însă producția este de 39,3mhl, în scădere cu 23% față de 2016. Este urmată de Franța, cu 36,7 mhl, cu 19% mai puțin față de 2016 și de Spania cu 33,5 mhl, cu 15% mai puțin față de 2016. Germania și Grecia înregistrează o scădere cu 10% față de anul trecut, iar Bulgaria scade cu 2%.

 

Un nivel atât de scăzut al producției de vin nu a mai fost înregistrat din anii ’50, începutul anilor ’60. 1956: 219.5 mhl, 1957: 173.8 mhl, 1961: 213.5 mhl, 1963: 251.4 mhl

 

Creștere pentru România

 

Totuși, veștile pentru România sunt bune. Țara noastră a înregistrat o creștere comparativ cu anul trecut: 5,3 mhl (2017) vs 3,3 mhl (2016) și 3,6 mhl (2015). Astfel, după două recolte slabe, ne întoarcem la un nivel ridicat de producție, exact așa cum spun și producătorii locali. Dar nu doar noi am înregistrat creștere, ci și Portugalia (6,6 mhl), Ungaria (2,9 mhl) și Austria (2,4 mhl).

 

Producția mondială de vin (cu excepția sucurilor și musturilor) mhl 

OIV

Ce se întâmplă în restul lumii

 

Statele Unite au produs 23,3 mhl (-1%/2016), totuși specialiștii se așteaptă ca această cifră să se schimbe din moment ce efectele devastatoare ale incendiilor masive din California (octombrie) încă nu au fost luate în calcul.

 

În America de Sud, producția de vin arată o creștere ușoară, în ciuda temperaturilor scăzute de la finalul lui 2016.

 

Pentru Africa de Sud, se estimează o creștere ușoară de 2%, iar pentru Australia o creștere de 6%. Nu același lucru se poate spune și despre Noua Zeelandă, care înregistrează o scădere a producției cu 9%.

 

Deocamdată nu există date oficiale cu privire la consumul mondial de vin.

 

Sursa: OIV

Foto: OIV, CrameRomania.ro

 

crame romania

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"