Pe www.shop.revino.ro găsesiți o gamă complexă de cadouri gastronomice premium, atât pentru cei dragi, cât și pentru partenerii de afaceri. Ambalajele pot fi alese dintr-o gamă complexă de culori, dimensiuni și texturi de aici.

 

HEADER CADOURI CRACIUN 2023 en

< INAPOI

INFORMATII UTILE

NoVA™ Protect – o soluție de la Chr. Hansen pentru o bioprotecție mai eficientă a vinurilor roșii

CHR Hansen

 

Vinificația cu intervenție redusă sau chiar minimă este atrăgătoare pentru consumatorii zilelor noastre. Utilizarea cât mai redusă a sulfiților, fermentația cu ajutorul drojdiilor indigene, fără utilizarea adjuvanților sau a operațiilor de filtrare reprezintă un atu în mâna vinificatorilor care sunt în căutarea unor soluții cât mai naturale pentru provocările vinificației.

 

Metodele descrise mai sus sunt foarte atrăgătoare dar totodată pot conduce la obținerea unor vinuri cu mai multe defecte, cum ar fi aciditatea volatilă sau deviația de aromă. Costul de producție a strugurilor in ultima perioadă a crescut la un nivel nemaiîntâlnit, influențat și de creșterea de preț a îngrășămintelor, pesticidelor și a energiei. Considerând aceste aspecte se prevede necesitatea unui control financiar si de proces mai strict din partea antreprenorilor.

 

Totodată în sezonul de vinificație angajații cramelor sunt foarte ocupați cu recoltarea și mulți antreprenori își doresc să găsească diverse tehnici pentru a ușura sarcinile lor. În acelasi timp focusul lor ar trebui sa fie pe controlul procesul de vinificație. Se evidențiază astfel încă odată importanța identificării și aplicării celor mai bune soluții care să asigure rezultate optime. Pentru a obține aceste rezultate optime - la fiecare cules - vinificatorii pot apela la strategia de biocontrol cu ​​NoVA™ Protect.

 

Care ar fi această strategie de biocontrol? Adăugarea de bacterii naturale cu proprietăți de bioprotecție la începutul procesului de vinificație, care să prevină dezvoltarea microorganismelor nedorite, cum ar fi bacteriile acetice, menținând în același timp calitatea vinului și autenticitatea soiului.

 

Cultura NoVA™ Protect de la Chr. Hansen are exact acest rol, asigură eficiență cu ajutorul unei bacterii care intervene și schimbă datele problemei. Aceasta este o cultură de Lactobacillus plantarum concepută pentru vinificația naturală în vederea obținerii vinurilor având conținut scăzut de sulfiți și prospețime. În plus, tulpina NoVA Protect prezintă simbioză bună cu drojdiile Saccharomyces cerevisiae, eliberând în must aminoacizi de care beneficiază Saccharomyces în procesul de creștere.

 

Strategia de biocontrol cu NoVA™ Protect este o strategie care poate fi implementată și utilizată foarte ușor, astfel angajații se pot concentra asupra altor sarcini profesionale păstrând totodată și controlul procesului de vinificație. Ca să fie și mai simplu de folosit versiunea liofilizată a culturii NoVA™ Protect, cu inoculare directă nu necesită nici o pregătire în prealabil, asigurând o bioprotecție ușor de implementat.

 

Chr. Hansen este un pionier și o companie lider atunci când vine vorba de bioprotecția vinului.

 

Bioprotecția vinului care aparține unui brand înseamnă și „protecția brandului”, acest fapt este și atuul principal pentru toate culturile malolactice din gama VINIFLORA®.

 

www.chr-hansen.com

PROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție
11-13 Mai 2024
 
B1 RG
Salon gastronomic, a treia ediție
5-6 Octombrie 2024

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter