Cheese and wine events

< INAPOI

INFORMATII UTILE

Gestionarea formării diacetilului în vinurile albe – soluție oferită de Chr. Hansen

 

CHR Hansen_2

 

Gestionarea diacetilului joacă un rol crucial în asigurarea calității și caracteristicilor senzoriale ale vinurilor albe.

 

Controlul nivelurilor de diacetil este esențial pentru obținerea profilului de aromă și echilibrul dorit în vinurile albe. Diacetilul, un produs natural al fermentației, poate conferi vinurilor un profil gustativ nedorit de unt sau caramel untos. Controlul acestuia este deosebit de important în soiurile în care se dorește un caracter proaspăt, fructat și plăcut, deoarece diacetilul în exces poate masca aromele delicate și nuanțele vinurilor albe, diminuându-le prospețimea generală.

 

Tehnicile de reducere a diacetilului, cum ar fi controlul temperaturii și gestionarea fermentației malolactice, sunt frecvent utilizate pentru obținerea rezultatelor optime. Pentru a explora în profunzime aspectele tehnice ale gestionării diacetilului în vinurile albe, puteți accesa linkul nostru cu un rezumat tehnic care oferă informații valoroase și recomandări. Documentul sintetizează condițiile și metodele necesare pentru producerea în cantitate mai mare sau reducerea cantității de diacetil. Aceste metode pot fi aplicate la componentele individuale ale unui cupaj pentru a obține un echilibru dorit, sau pot fi implementate în întregul volum de vin pentru un rezultat mai uniform.

 

www.chr-hansen.com

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție, Novotel Hotel
10-12 Mai 2025
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter