Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

Cum poți transforma orice gustare într-o experiență culinară | Vinul și brânzeturile

Orice gustare poate fi transformată într-o experiență culinară deosebită atunci când reușești să găsești combinația perfectă de alimente. Conceptul de food pairing nu este nou, însă cu siguranță merită să îi oferim mai multă atenție de fiecare dată când pregătim un platou de brânzeturi sau gustări pentru cei dragi. Metoda este simplă și se bazează pe principiul conform căruia anumite caracteristici - cum ar fi textura, aciditatea, corpolența sau aroma - atât din produsele alimentare, cât și din vin, interacționează mai bine unele cu celelalte, rezultând combinații cât mai gustoase.

 

Brânza și vinul, asocieri culinare

 

Și dacă tot vorbim despre combinații extraordinare, nu putem să nu aducem în discuție poate cea mai cunoscută și longevivă pereche culinară, și anume vinul și brânzeturile. Cu o lungă istorie împreună și apreciate de gurmanzii din toată lumea, o bună asociere dintre cele două elemente vă va ajuta să descoperiți gusturi noi și surprinzătoare.

 

În materie de brânzeturi, îți propunem o alegere sofisticată, un produs 100% românesc: Brânza Praid, o brânză cu structură semidură, cu un gust bogat și complex, cu note minerale și ușor picante. Maturată cu grijă și pasiune în aerul special al Salinei Praid și disponibilă în variantele Natur și Alintată cu vin, Brânza Praid se va potrivi întotdeauna perfect alături de un pahar de vin bun.

 

Hochland Branza Praid

 

Brânza Praid și vinurile potrivite

 

Pentru o adevărată experiență culinară este important să țineți cont de caracteristicile vinului, dar și de notele dominante ale brânzeturilor alese. De exemplu, senzațiile ușor picante ale Brânzei Praid vor fi puse cel mai bine în evidență de aroma unor vinuri albe fructoase, cu o aciditate ridicata, seci sau demiseci, Sauvignon Blanc, Fetească Regală sau chiar o Crâmpoșie Selecționată, dar și de un vin roșu din Fetească Neagră. O altă combinație armonioasă ar mai putea fi brânza Praid alături de un vin spumant brut, metoda clasică.

 

 

Brânza Praid, în combinație cu alte alimente

 

Atunci când vine vorba de gustări, notele complexe ale Brânzei Praid se vor potrivi în mai multe combinații surprinzătoare, oferind varietate indiferent de tipul de masă pentru care optați.

 

Dacă pentru un aperitiv fresh și light Brânza Praid poate fi consumată împreună cu legume proaspete precum roșii, ardei gras, apio sau pepene galben, pentru o masă mai consistentă acest produs poate fi ingredient în rețetele dumneavoastră preferate.

 

În același timp, notele savuroase și contrastante ale Brânzei Praid invită la asocieri dintre cele mai intrigante și fine: cu fructe, nuci sau semințe, iar dacă doriți o experiență culinară deosebită o puteți savura alături de dulcețuri pe bază de produse picante sau cu miere de albine.

 

Pentru a descoperi povestea din spatele gustului bogat și rafinat al Brânzei Praid va invităm să vizitați pagina: https://www.hochland.ro/gustcucaracter/.

 

Hochland Branza Praid

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"