Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

tekko deseuri2  

TEKKO Logistik Industry

 

Soluții pentru valorificare, transport, tratare și distrugere deșeuri. 

 

Servicii specializate de valorificare, co-incinerare, eliminare deșeuri, distrugere produse expirate, deteriorate, contrafăcute, confiscate, neconforme, cu regim special, băuturi și alimente expirate.

 

 

Clasificarea vinurilor

Clasificarea vinurilor

 

Vinuri de consum curent:

▪ Vin de masă - alcool 8.5 -9.5%;

▪ Vin de masă superior - alcool > 9.5%;

 

Vinuri de calitate:

▪ VS - vinuri de calitate superioară sau IG - indicatie geografică - alcool > 10%;

▪ DOC - vinuri cu denumire de origine controlată - alcool > 11%;

 

Vinuri DOC:

▪ DOC - vinuri cu denumire de origine controlată - alcool > 11%;

▪ DOCC - vinuri cu denumire de origine controlată și trepte de calitate - alcool > 11.5%;

 

În funcție de conținutul lor în zaharuri, vinurile pot fi:

seci - cu un conținut în zaharuri de până la 4 g/l inclusiv;

demiseci - cu un conținut în zaharuri cuprins între 4,01 g/l și 12 g/l inclusiv;

demidulci - cu un conținut în zaharuri cuprins între 12,01 g/l și 50 g/l inclusiv;

dulci - cu un conținut în zaharuri de peste 50 g/l.

________________________________________

 

Struguri culeși la maturitate deplină - adică în momentul în care strugurii sunt copți și acumulează zaharuri de minimum 196 gr/l;

 

Struguri culeși târziu - culesul se face atunci când strugurii sunt supracopți și crește cantitatea de zahăr depășește 213 gr/l pe seama pierderii apei;

 

Struguri culeși la înnobilarea boabelor - CIB - moment în care pierderea apei prin supracoacere este completată de stafidiere sau apariția mucegaiului nobil care extrage apa din bob concentrând zaharurile fără a afecta compoziția acestuia. Strugurii din care provine vinul au conținut de zaharuri de minim 240 gr./l;

 

 

Clasificarea vinurilor

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"