Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

Cât vin am consumat în 2016?

Consumul mediu de vinuri, pe locuitor, a fost mai mic cu 1 litru în anul 2016 față de 2015, după cum se arată în cea mai recentă lucrare statistică INS “Consumul de băuturi în anul 2016”, elaborată conform metodologiei Oficiului de Statistică al Uniunii Europene (Eurostat). Această scăderea a fost determinată de scăderea producției și a importului. În schimb, consumul mediu de bere, băuturi alcoolice distilate și băuturi nealcoolice pe locuitor a crescut.

 

 

Statistica consum vin 2016

 

Vinurile luate în calcul în elaborarea lucrării se referă la: vinuri din struguri, indiferent de soi și calitate (vin cu denumire de origine controlată, vin cu indicații geografice, vin de masă, etc.), vinuri spumante și spumoase, musturi din struguri parțial fermentate, vinuri aromatizate, etc.

 

Resursele totale de vinuri au scăzut, față de anul precedent, cu 274,9 mii hl. Scăderea a fost determinată de diminuarea producției şi a importului cu 9,2%, respectiv 4,3%. Stocul inițal de vinuri a crescut cu 3,3% (84,1 mii hl) față de anul precedent.

 

Ponderea producţiei de vinuri în resursele totale a scăzut cu 3,0 puncte procentuale, față de anul precedent, iar ponderea importului s-a menținut constantă. Aportul stocului din anul precedent, la formarea resurselor totale de vinuri a cresut cu 3,0 puncte procentuale.

 

Totuși, pentru 2017, OIV (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin) estimează o creștere a producției locale de vin comparativ cu anul trecut: 5,3 mhl (2017) vs 3,3 mhl (2016).

 

wines of romania

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"