Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

tekko deseuri2  

TEKKO Logistik Industry

 

Soluții pentru valorificare, transport, tratare și distrugere deșeuri. 

 

Servicii specializate de valorificare, co-incinerare, eliminare deșeuri, distrugere produse expirate, deteriorate, contrafăcute, confiscate, neconforme, cu regim special, băuturi și alimente expirate.

 

 

Butoiul de stejar

Numărul de întrebuințări ale unui butoi de stejar afectează gustul final al vinului. Cu cât e mai nou, cu atât împrumută vinului mai multă aromă și tanin.

 

Podgoriile mai puțin celebre din Bordeaux utilizează butoaie folosite de la marile Chateau-uri și, de aceea, efectul baricării se simte mult mai puțin decât la vinurile de calitate.

 

Aroma vinului poate fi influențata de metoda de afumare și de proveniența stejarului, dar și de intensitatea mangalului și de grosimea doagelor.

Stejarul se împarte în două categorii: American și European (franțuzesc și, ocazional, est European)

Stejarul franțuzesc are un gust proaspat și savuros, iar cel American este dulce și intens vanilat. Totuși, în zilele noastre, stejarul American bine afumat e la fel de eficient ca și cel frantuzesc (și mai bun decât cel franțuzesc prost) - cu toate că tinde sa fie mai potrivit pentru strugurii aromatici din zonele mai calde.

Vinul roșu clasic al Spaniei, Rioja, este cel mai bun exemplu de vin maturat îin stejar American împrumutand în mare parte mirosul foarte distinctiv de vanilie dulce. Este un vin ușor de recunoscut datorită aromei de stejar American.

 

barrique

 

barrique

 

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"