Cadouri gastronomice Revino

< INAPOI

INFORMATII UTILE

Butoiul de stejar

Numărul de întrebuințări ale unui butoi de stejar afectează gustul final al vinului. Cu cât e mai nou, cu atât împrumută vinului mai multă aromă și tanin.

 

Podgoriile mai puțin celebre din Bordeaux utilizează butoaie folosite de la marile chateau-uri și, de aceea, efectul baricării se simte mult mai puțin decât la vinurile de calitate.

 

Aroma vinului poate fi influențata de metoda de afumare și de proveniența stejarului, dar și de intensitatea mangalului și de grosimea doagelor.Stejarul se împarte în două categorii: american și european (franțuzesc și, ocazional, est european)

 

Stejarul franțuzesc are un gust proaspat și savuros, iar cel american este dulce și intens vanilat. Totuși, în zilele noastre, stejarul American bine afumat e la fel de eficient ca și cel frantuzesc (și mai bun decât cel franțuzesc prost) - cu toate că tinde sa fie mai potrivit pentru strugurii aromatici din zonele mai calde.

 

Vinul roșu clasic al Spaniei, Rioja, este cel mai bun exemplu de vin maturat îin stejar american împrumutand în mare parte mirosul foarte distinctiv de vanilie dulce. Este un vin ușor de recunoscut datorită aromei de stejar american.

 

barrique

 

barrique

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție, Novotel Hotel
11-13 Mai 2024
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter