GALERIE FOTO < INAPOI

CRAMELE VINCON

Crama Beciul Domnesc a fost construită în secolul al 15-lea, în timpul domniei lui Ștefan cel Mare. Astăzi, această Cramă a devenit monument din patrimoniul mondial UNESCO, un loc unde poăi atinge istoria românească și unde poți asista la procesul de metamorfozaă al vinului - de la vinuri de calitate la vinuri perfecte.

Aici, o vinoteca profesională, cu peste 100.000 de sticle de vin datând din 1949 și până în prezent, asteaptă în tăcere ca timpul și liniștea să ajute la trecerea de la copilarie la maturitate și apoi să devină reprezentanți de rang înalt ai familiilor de vin. La deschiderea unei sticle de vin din Beciul Domnesc, vei simți că ai devenit o mică parte de timp din istoria acestui loc și a miracolului care schimbă vinul din interiorul sticlei într-o capodoperă.

 

Crama Paradis este unica cramă de învechire a distilatelor de vin de acestă dimensiune din întreaga Europa Centrala și de Est. Aici este locul care oferă, prin evaporarea pe timpul învechirii și maturării distilatelor, „partea îngerilor”, păstrând în butoaiele de stejar chintesenta sau „inima” distilatelor. Dupa „arderea” vinurilor pe timpul procesului de dublă distilare la foc direct, alambicurile ne lasă să simțim forta și spiritul ce se ascund în fiecare picatură de distilat de vin.

Peste 4.000 de butoaie de stejar adapostesc cele mai bune distilate de vin pe durata procesului de maturare și învechire, trecând astfel testul timpului și oferindu-ne posibilitatea de a ne bucura de o rezervă de distilate de peste un milion de litri, distilate a caror calitate ne-a așezat pe cea mai inaltă treapta a podiumului la competitiile din întreaga lume. Timpul ce a trecut peste aceste distilate a păstrat aroma minerală și notele florale specifice soiurilor din care au fost obținute, dar a adăugat notele înegalabile de cafea, ciocolată și tabac, conferindu-le savoare, elegantă.

 

Crama Carligele. Pășind printre viile ce ne mărginesc drumurile în acestă faimoasă podgorie a țării, simți notele florale ale Sauvignonului Blanc, prospețimea unui Muscat Ottonel din care se revarsă notele liniștitoare ale teiului și moscului, căldura și forța vinurilor roșii ce se nasc în umbra dealurilor Subcarpaților de Curbură, în tihna soarelui ce le incalzește versanții.

 

Aici gasești o cramă ce și-a deschis larg ușile către oamenii pasionați de vin: echipa VINCON ce obladuiește nașterea unor vinuri de excepție și este gazda musafirilor ce ne trec pragul. Sala de degustare asigură nu doar un mediu propice pentru a ne bucura de minunile pe care le revarsă în pahar soiurile de vin, ci și un loc în care poți vedea cum vinul se naște, beneficiind de tehnologii moderne îmbinate cu practici tradiționale. Apoi el se asează în liniște în baricuri sau în budane pe care le păstram cu sfințenie de la generații de mult apuse, aducând în fiecare strop de vin istoria acestor meleaguri și promisiunea unui vin bun ce-ți va ramâne ca o amintire dragă peste timp.

 

Cele mai bune tehnici de vinificație sunt folosite în scopul de a păstra delicatețea vinurilor noastre. Încrederea pe care am avut-o mereu în potențialul viticulturii românești, fascinația pentru tradiția de producție de vin românesc și dorința de a restabili prestigiul de vinuri românești în lume sunt doar trei motivele care ne-au convins să dam un nume ambiției noastre de a produce vinuri de excepție. Vincon astfel s-a nascut. De-a lungul anilor, vinurile noastre au câștigat admirația iubitorilor de vin de pretutindeni. Ne desfășurăm activitatea în regiunea Vrancea, cea mai mare regiune viticolă din tara, cu mai mult de 28.000 de hectare de viță de vie cultivate. Tehnologia moderna (import din Italia, Franța și Germania) oferă aceastei companii posibilități reale de obținere a vinurilor de înaltă calitate pentru piața internă și pentru export. Toate vinurile nobile obținute sunt rezultatul unei echipe de ingineri de oenologie, eforturilor și dăruirii lor, precum și rezultatul unor tehnologii celebre, cu o pregătire specială în Bordeaux, Franța.

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"