GALERIE FOTO < INAPOI

CRAMA STIRBEY

 

Renaşterea unei tradiții

De peste 300 de ani, familia princiară Știrbey stăpanea un domeniu viticol în podgoria Drăgășani. Vinurile familiei princiare Știrbey sunt create conform unor principii dezvoltate și păstrate din generație în generație. Dorim să le respectăm și să le predăm urmatoarelor generații.

Suntem adepți ai soiurilor tradiționale, evoluate și adaptate prin veacuri la condițiile pedo-climatice ale unei podgorii. Numai acolo pot să dezvolte caracterele lor din plin. Le vinificam separat, producând numai vinuri din soiuri pure, pentru a scoate la iveală caracterul fiecarui soi în parte.

Solul, climatul, flora și fauna, dar și tradițiile oamenilor care lucrează în vie influentează în mod esențial evoluția strugurilor și a vinului – dând fiecărei parcele de vie un alt caracter care poate fi sintetizat ca Terroir, sau într-un sens mai universal ca Genius Loci – spiritul locului. Dorim să se regăsească acest Genius Loci în vinurile noastre.

 

Natura are prioritate


Suntem convinși că forțele naturii dau produse mult mai sănătoase și durabile decât orice intervenție tehnică a omului. Îngrijim butucii în vie prin lucrări strict manuale și reducem tratamentele chimice la minimul necesar. În vinificație urmărim ceasul naturii de fermentare și de maturizare și nu fortăm procesul prin intervenții tehnice.

Sigla de calitate Știrbey


Familia princiară Știrbey a contribuit prin multe generații la istoria națiunii române, numele de Știrbey dobândind astfel o reputație excelentă. Garantăm că toate produsele noastre prin calitatea lor deosebită sunt demne de reputația excelenta a numelui Știrbey.
Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"