GALERIE FOTO < INAPOI

CASA PANCIU - DOMENIILE PANCIU

Situată pe treptele piemonteze ale Subcarpaților de Curbură, localitatea Țifești se găsește în mijlocul viilor din nordul județului Vrancea care formează podgoria Panciu. Scăldat de apele Putnei la vest și de cele ale Susitei la est, Dealul Sârbilor este un paradis al viței de vie, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri albe din estul Europei.

Particularitațile solului, umiditatea echilibrată și excelenta expunere la soare pe care o oferă poziția geografică, fac din licoarea strugurilor una cu cea mai mare aciditate din țară. Nu întamplător, din aceste vii a fost produs, in anii '70, primul spumant românesc.

Crama Natura este inima și sufletul vinurilor provenite din cele peste 120 de hectare situate la Țifești, în podgoria Panciu, cultivate cu soiuri franțuzești precum Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay si Cabernet Sauvignon, dar mai ales cu cele mai renumite și iubite soiuri românești de Fetească Albă, Fetească Regală, Șarbă, Babească Neagră și Fetească Neagră.

Vinurile obținute la poalele Munților Vrancei, în Crama Natura, dobândesc caracterul vioi și neastamparat al unui pamânt framântat, aflat la îmbinarea plăcilor tectonice.

Aceste vinuri sunt susținute de pasiunea pentru vin a lui Daniel Guzu, originar din Țifești, crescut în inima acestei podgorii renumite, dedicat să continue traditția din familie a cultivarii viței de vie și a producerii vinului.

Casa Panciu produce momentan mai mult de 20 de tipuri de vin la standarde înalte datorită faptului că beneficiază de un mediu înconjurător special din zona Țifeșsti. Această zonă beneficiază de o expunere constantă la razele soarelui, un sol de bună calitate, fără a folosi pesticide sau îngrășăminte artificiale.

Nu in ultimul rand, ne-am gândit și la pasionații de vinuri, iar pentru ei construim un conac chiar în mijlocul plantației, unde vor putea veni să viziteze crama, să asiste la îmbutelierea vinurilor, dar și să deguste produsele noastre, într-un cadru mirific oferit de Dealurile Vrancei.

 Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"