
.........................................................
20 - 22 noiembrie 2015, Romexpo, Pavilion C1, București
Mai sunt câteva zile până la deschiderea ediției de toamnă a Târgului Internațional de Vinuri Goodwine, care va începe pe 20 noiembrie 2015.
Locația:
Pavilionul C1 din cadrul Romexpo.
Expozanți GoodWine 20 - 22 noiembrie 2015:
Casa de Vinuri Cotnari (Partener Oficial)
Jidvei (Partener Principal)
Vincon Vrancea (Partener)
Crama Oprișor
Avincis
Agricola Știrbey
Vitis Metamorfosis
Liliac
Crama Gîrboiu
Domeniile Tohani
Wine Princess
Budureasca
Domeniile Sâmburești
Senator Wine
Crama Cepari
Alcovin Măcin
Crama Ceptura
Purcari
Casa de Vinuri Huși
Crama Hermeziu
Domeniul Vlădoi
Cricova România
Domeniile Ostrov
Domeniile Blaga
Pivnițele Theodoros
Crama Rătești
Crama Carastalec
Crama Nomibo
ONVV Moldova (cu peste 10 producători)
Ambasada Chile,
Barza Albă (Republica Moldova)
Giuliano Tartufi (Italia)
Călărași Divin
Noutăți și surprize pregătesc și Casa de Vinuri Cotnari, Partenerul Oficial al evenimentului, dar și Jidvei, Partenerul Principal Goodwine, și Vincon Vrancea, Partenerul Goodwine. ONVV Moldova va aduce în standul de țară peste zece producători din Republica Moldova. Stand de țara va avea și Ambasada Chile.
Partea de accesorii este reprezentată de Sodinal, Tc Rom Glass, Vimini Prod, Azoc Star Bag In Box, Valdo Invest, Decorium, Triago, Biosystems, Romprix, Cardoil Avantaj. Cafeaua va fi oferită de compania Bristot.
Programul de vizitare:
Vineri, 20 noiembrie, între orele 12.00 - 19.00
Sâmbătă, 21 noiembrie, între orele 10.00 - 19.00,
Duminică, 22 noiembrie, între orele 10.00 - 17.00.
Prețul: 20 lei (include paharul de degustare)
CRAME NOI LA GOOD WINE
În premieră la Goodwine sunt prezente Crama Cepari, Carastelec, Crama Hermeziu (Domeniile Lungu) și Pivinițele Theodoros.
Crama Carastelec este prima investiție din România gândită să producă preponderent spumante și vinuri efervescente. Crama – construită în 2011/2012 - este o construcţie semiînfundată, pentru a asigura temperatura de 14-15 grade Celsius şi foloseşte tehnologie de climatizare modernă, cu pompe geotermale. Aria utilă desfăşurată a cramei este de 1433 mp. Echiparea cramei cu utilaje ultramoderne a fost efectuată în anul 2013, cu rezervoare de fermentare din oţel cu sistem de răcire, linie automată de îmbuteliere vin efervescent şi vin liniştit. Pentru vinurile maturate se folosesc butoaie de stejar unguresc de 225 litri, tip barrique, respective de 500 litri. Investitorii sunt din domeniul vinului, iar în Ungaria deţin plantaţii şi crame de mărimea a 50 hectare în vestul ţării, respectiv de 9 hectare în renumita zona Tokaj.
Crama Cepari este o emblemă creată de pasiunea pentru vin a enologului Ilarie Prioteasa. Ucenicia ca stagiar în vechile crame ale Drăgăşanului a fost continuată la nivel profesional în crama proprie, concepută după standardele moderne mereu în schimbare ale domeniului. Investiţiile în plantaţii, tehnologie, oameni şi promovare încearcă să rescrie o continuitate a istoriei vinului pentru zona de originea soiului Crâmpoşie.
Crama Hermeziu din judetul Iași, se dezvoltă astăzi în cadrul grupului de firme Domeniile Lungu, susținută și dezvoltată prin investiții în tehnologie și modernizare.
MASTERCLASSURI LA GOOD WINE
Două masterclass-uri vor fi susținute de Oficiul National al Viei și Vinului din Republica Moldova. Un al treilea masterclass este organizat în colaborare cu vin2.ro, sustinut de Galina Niforou, absolventă a Universitații de Tehnologie Alimentară din Plovdiv și a unui MBA - Wine Markering & Management din Bordeaux. Galina Nifourou este cel mai cunoscut specialist în dezvoltarea de strategii de afaceri în industria vinului din Bulgaria și de aproape 20 de ani acordă consultanță producatorilor de vin bulgari, ajută la crearea unor mărci și branduri de vin, fiind și Președinta Asociației Bulgare de Export a Vinului (BWEA).
Pe parcursul unei ore și jumătate, participanții pot degusta 10 vinuri bulgărești, într-un cadru profesionist.
Locuri disponibile: 28
Data: 21 noiembrie, ora 15.00, Centrul de Presa Romexpo
