Crama-Telna-banner-2500x1000px

< INAPOI

EVENIMENTE

Salonul ROVINHUD la a III-a ediție

 

26 de expozanți selectați, 300 de vinuri și 8 masterclass-uri

 

 

Salon de vinuri

 

 

În perioada 11-13 noiembrie ”vinurile de bun gust” își dau din nou întâlnire la Timișoara în cadrul Salonului ROVINHUD.

 

Ajuns la a III-a ediție, evenimentul continuă drumul calității selectând cei 26 de expozanți și cele 300 de vinuri pe care le veți putea degusta, în paralel organizând și cele 8 masterclassuri.

 

Elizabeth Gabay MW va prezenta diferitele fețe ale unui soi încă nepopular la noi, cadarca, degustând atât vinul de pe cea mai veche plantație de cadarcă din Europa (1880) cât și vinul de desert obținut din acest soi și foarte apreciat din Miniș.

 

Rod Smith MW va susține un masterclass de Cabernet Franc, Luiz #winelover Alberto ne va încânta cu vinuri cu personalitate din toate părțile lumii, Darrel Joseph ne va prezenta bijuteriile Austriei iar cu László Bálint IW vom degusta Tokaj și vom afla modul în care a construit brandul de succes Furmint USA.

 

În prima zi, Salonul va fi deschis exclusiv celor din domeniul HoReCa, pentru a le oferi un spațiu propice discuțiilor și afacerilor viitoare.Sâmbătă începe cu Champagne Billecart-Salmon sub îndrumarea lui Előd Ádám, studentul MW întors recent din New York la Sfântu-Gheorghe.

Duminică dimineața chiar Primo Franco ne va călăuzi în lumea Prosecco arătându-ne bulele de la Nino Franco și degustând printre altele și vintageurile Grave di Stecca 2007, 2008, 2009.

 

Un brunch de rose inedit va avea loc tot duminică sub bagheta uneia dintre cele mai recunoscute specialiste de roseuri, Elizabeth Gabay MW.

Ca și în anii precedenți ziua de vineri începe la ora 16,00 și este doar pentru reprezentanții HORECA, sâmbătă și duminică deschizând porțile tuturor vizitatorilor la ora 11,00. În toate cele 3 zile Salonul se închide la ora 20,00.

 

”Dacă până acum am refuzat doar cramele ale căror vinuri nu se ridicau la calitatea pe care ne-o dorim la acest eveniment, anul acesta deja a trebuit să refuzăm și crame, care de altfel ar avea loc printre expozanți dacă sala ne-ar permite acest luccru. Sperăm ca și interesul vizitatorilor să fie la fel de mare ca cel al expozanților. Bineînțeles oferta este dominată de cramele autohtone, dar vizitatorii vor putea degusta și vinuri din Republica Moldova, Ungaria, Italia, Franța, Spania.” ne-a declarat Zoltán Szövérdfi-Szép, organizatorul evenimentului.

 

Și anul acesta Salonul este organizat de voluntari, invitații vor susține masterclassurile pro-bono pentru a sprijini eforturile tinerilor cu dizabilități de la Asociația Ceva de Spus pentru a accesibiliza societatea în care trăim.

 

Expozanți: Petro Vaselo, Cramele Recaș, Elite Wine, Balla Géza, Crama Carastelec, Nachbil, Liliac, Villa Vinea, Gîrboiu, Domeniul Vlădoi, Domeniul Bogdan, SERVE, DAVINO, Viile Metamorfosis, Aurelia Vișinescu, Licorna Winehouse, Prince Știrbey, Avincis, Corcova, Crama Oprișor, Breitenbach (Tokaj, HU)

Importatori: Produse Moldovenești (Chateau Vartely), Degustă Moldova, Vinimondo, Crush, ReWine.Ro

 

Website: www.salonul.net

 

Contact: Zoltán Szövérdfi, +40 721 613 521, salonul@rovinhud.netPROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter