Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

tekko deseuri2  

TEKKO Logistik Industry

 

Soluții pentru valorificare, transport, tratare și distrugere deșeuri. 

 

Servicii specializate de valorificare, co-incinerare, eliminare deșeuri, distrugere produse expirate, deteriorate, contrafăcute, confiscate, neconforme, cu regim special, băuturi și alimente expirate.

 

 

EVENIMENTE < INAPOI

La Alira, toamna se numară prietenii și strugurii

Comunicat de presă, Alira, 26 septembrie 2014

 

La Alira, toamna se numară prietenii și strugurii în cadrul petrecerii câmpenești cu tradiție organizată în via proprie din localitatea Aliman

 

Arta de a face vin se bazează, poate mai mult decât altele, pe consecvența și pe crearea unei tradiții. De aceea, în fiecare an, în ultima vineri din septembrie, indiferent de vreme și de vremuri, Alira anunță începerea campaniei de recoltare printr-un eveniment marcat de o sărbatoare câmpenească a recoltei organizată în via de la Aliman, județul Constanța.


Alira Vinul - Aliman

”Anul acesta a fost unul care ne-a dat bătăi de cap din cauza ploilor abundente, care nu sunt caracterstice Dobrogei. De regulă, aici cad anual circa 280 de litri de apă pe metru pătrat, iar anul acesta au fost peste 450 de litri. Însă colegii noștri din vie au făcut tot ce le-a stat în putere să limiteze efectele ploilor și să ne ofere struguri de calitate”.


Ghenadie Bobeica, General Manager Alira

Ghenadie Bobeica, Alira

În același timp a fost un an bun deoarece Alira a venit cu două game noi: vinuri super-premium - ALIRA Grand Vin, cu sortimentele Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Cuvee și o gamă pentru retailul modern – Lauri, cu sortimentele Cuvee Aliman, Cuvee Rasova și Cuvee Rosa. Toate aceste vinuri sunt semnate de oenologul bordolez cu renume internațional - Marc Dworkin.

Cu ocazia diversificării gamelor, Alira a lansat și noul său site www.alira.ro cu informații complete despre fiecare vin, atât din partea producatorului, cât și din partea pasionaților. Site-ul are prevăzuta și o platformă de magazin online dedicată clienților.


Despre WineRo, proprietar Alira:

WineRo este o companie care s-a inființat în 2006, an în care a achiziționat mai mult de 100 de ha de teren la Aliman, județul Constanța. Aici au fost selectate pentru plantare, în urma unor minuțioase teste de sol, soiul românesc Fetească Neagră și soiurile internaționale Merlot și Cabernet Sauvignon – investiția în achiziții și plantări a fost de 2,6 milioane Euro. Până în acest moment, investiția a ajuns la 8 milioane de euro (vie, capital de lucru, centru de producție). În septembrie 2010 a fost lansat primul vin produs de WineRo, ALIRA realizat din struguri Merlot din recolta 2009. ALIRA este comercializat în prezent în tări precum Austria, Belgia, China, Cehia, Finlanda, Franța, Grecia, Olanda, Ungaria, Italia, Japonia, Rusia, Singapore, Suedia, Regatul Unit al Marii Britanii și SUA. WineRo face parte dintr-un grup de companii producatoare de vin respectând filosofia care a stat la baza atunci când proiectul a început, si anume: realizarea vinurilor premium în stil bordolez pe alt terroir decât cel din Franța. Celelate companii din grup sunt Bessa Valley, producatorul gamelor ENIRA din Bulgaria și Great River Hill, producătorul vinurilor Chateau Nine Peaks din China.

 

Alira Vinul - Aliman

 

Alira Vinul - Aliman

 

Alira Vinul - Aliman

 

Strugure si paine

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"