Pachet Crăciun - produse 100% românești 

Primim comenzi până pe 17 decembrie.

Livrările se fac în București și Ilfov între 20-23 decembrie.

 

 

pachet craciun BANNER

 

_______________________________

 

 

Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

tekko deseuri2  

TEKKO Logistik Industry

 

Soluții pentru valorificare, transport, tratare și distrugere deșeuri. 

 

Servicii specializate de valorificare, co-incinerare, eliminare deșeuri, distrugere produse expirate, deteriorate, contrafăcute, confiscate, neconforme, cu regim special, băuturi și alimente expirate.

 

 

EVENIMENTE < INAPOI

Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.

Vinul și mâncarea sunt o pereche concepută în Rai, dar când preparatele conțin și trufe, parcă Pământul stă puțin în loc, iar lumea respiră arome. O astfel de atomsferă a fost la Tasting Room by Ethic Wine în seara de 9 aprilie la evenimentul “Qu’est-ce que Trufe?”, o degustare de trufe și vinuri premium organizată de ReVino.ro.

 

Radu Rughiniș, importator și distribuitor al preparatelor italienești pe bază de trufe Giuliano Tartufi, a făcut prezentările preparatelor. Tot el a explicat publicului, pe îndelete, ce este de fapt trufa: o ciupercă rară și extrem de parfumată, care crește pe rădăcinile anumitor arbori din păduri. Trufa este extrem de greu de găsit, folosindu-se culegători inițiați, câini speciali antrenați sau chiar anumiți porci dresați. Trufele apar în perioada primăvară – vară, iar Radu a povestit cum că înflorirea teiului este unul dintre semnele apariției acestor ciuperci rare. Se știe că trufa este unul dintre cele mai scumpe alimente din lume, dar ce nu se știe este că România este unul dintre principalii producători de “diamante ale pământului”. Truf Art, proiectul lui Radu Rughiniș, se concentrează pe vânatoarea de trufe autohtone și pe preparate românești, cum ar fi zacusca cu trufe.

 

Fiecare fel de mâncare a fost asociat cu un vin pe măsură, astfel:

 

Vinul Alira Rose 2013 a avut onorea de a scoate în evidență farmecul preparatelor: crostini cu ciuperci și tartufată, a supei-cremă de fasole cu trufă albă și a oului poșat la sous-vide cu lamele de trufe. Alira Rose 2013, despre care se spune că ar fi cel mai bun Rose din România (Confreria Vinului Tastevin), s-a asortat perfect în asocierea cu trufe albe și preparatele proaspete precum aromele vinului.

 

Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011, în măreția sa, a întâmpinat risotto-ul cu unt cu trufă albă și steak-ul cu unt tartufat cu piure cu trufe. Vinurile au fost prezentate de reprezentantul Alira, Marian Ivănescu, care a încântat cu povești despre cramă și vin.

 

Desertul a marcat apogeul serii. Ciocolata de casă cu trufe, împreună cu Alira Grand Vin Fetească Neagră 2011 și cu apariția la eveniment a vinificatorului francez a vinurilor Alira, Marc Dworkin, au stârnit aplauze și laude continue. Marc a încheiat seara povestind despre viziunea lui asupra vinurilor, în laudele publicului.

 

Fotografii: www.alinaiancu.ro

 

Alira Vin si trufe


Degustare vin si trufe

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"