Crama-Telna-banner-2500x1000px

< INAPOI

EVENIMENTE

A 13-a ediție a târgului de vinuri GoodWine

 

În perioada 20-22 martie a avut loc a 13-a ediție a târgului de vinuri GoodWine, la Romexpo. Cramele expozante au fost: Casa de Vinuri Cotnari , Jidvei, Vincon Vrancea, Crama Oprișor, Vinarte, Budureasca, Senator Wine, Alira, Agricola Știrbey, Avincis, Alcovin Macin, Via Sandu, Domeniile Sâmburești, Domeniile Dealu Mare Urlați, Crama Darie, Domeniul Vladoi, Vincola Averești, Wine Princess, Cricova Romania, Casa Panciu, Domeniile Ostrov, Domeniile Tohani, Crama Rățesti, Crama Vinc, Lozano Development, Barza Alba (Republica Moldova), Eduardo Miroglio (Bulgaria) Azienda Vitivinicola Malgra (Italia), Giuliano Tartufi (Italia).

 

GoodWine și partenerii evenimentului își propun ca de la ediție la ediție să contribuie seminificativ la cultura vinului în România. GoodWine este locul în care iubitorii de vin au oportunitatea să cunoască producătorii și vinificatorii și să interacționeze direct cu ei. Târgul a dat ocazia vizitatorilor să deguste peste 150 de vinuri.


Fericiți au fost și cei din industria HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele). Au avut ocazia ca în cele trei zile ale evenimentului de la Romexpo să aprofundeze industria vinului, să discute direct cu reprezentanții cramelor și să-și aleagă cel mai bun vin pentru afacerea lor.


Noutăți au venit de la Vincon Vrancea care au lansat în ediție limitată, Mirabilis Machina, Fetească Neagră 2013. Domeniul Vlădoi a impresionat anul acesta cu un Sauvignon Blanc, iar Chardonnay-ul a rămas nestemata lor. Balla Geza ieșit la înaintare cu spumantul din Mustoasă de Maderat, SIGNUM. Casa de Vinuri Cotnari au făcut puțin teasing cu noua lor Fetească Neagră, vin care a fost primit de public cu brațele/ gurile larg deschise. Crama Ştirbey a lansat Sauvignon Blanc Vitis Vetus 2011 (viţă de vie veche de peste 40 de ani). La standul Alira s-a degustat un misterios vin roșu dulce, despre care încă nu știm cum se va numi, dar a avut succes printre “degustători”. Mai multe detalii despre vinurile nou lansate, pe blogul lui George Mitea.

 

Album fotografii, aici.

 

GoodWine


PROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter