Cheese and wine events

< INAPOI

EVENIMENTE

21 de producători de vin la standul României de la ProWein Dusseldorf 2024

"Yes, Romania Makes Wine" este sloganul care invită pe toată lumea într-o călătorie despre viticultura din România la ProWein Dusseldorf, în perioada 10-12 martie 2024. Cu sprijinul APEV (Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România), 21 de crame românești vor prezenta în Germania diversitatea și excelența producției de vinuri din România.

Vinurile românești la ProWein Dusseldorf 2024:

21 de crame românești, fiecare oferind o perspectivă diferită asupra patrimoniului viticol al României, de la viile tradiționale așezate în regiuni istorice până la domenii inovatoare unde tehnologia joacă un rol esențial, cramele reprezintă un areal definitoriu pentru ceea ce înseamnă vinul românesc.

Printre expozanți se numără Domeniile Franco-Române, Domeniile Averești, Domeniile Sâmburești, Crama Rasova, Aurelia Visinescu Wines, Domeniile Averești, Budureasca, Crama Metamorfosis și multe altele, prezentând colectiv peste 200 de vinuri românești pentru degustare și explorare.

Prowein 2024 Romania Wineries

Evenimente de prezentare și masterclass-uri cu degustare la ProWein Dusseldorf 2024:

  • 10 martie, 11:00-12:00, Hall 1/C69: Podcast cu Mihnea Ioan Olariu unde se va discuta despre terroir, soiurile de struguri și tehnicile de vinificație care definesc peisajul viticol al României.
  • 11 martie, 12:00-13:00, Hall 13/Forum 13.1: Masterclass susținut de Valentin Ceafalau despre cele trei soiuri de struguri românești iconice - Fetească albă, neagră și regală.

Experiență de degustare imersivă: O parte dintre vinurile românești vor fi disponibile în FREE TASTING AREA.

Unde găsiți APEV: Localizați standul românesc în Hall 13, Stand D10.

Cine este APEV România

APEV România, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România, grupează cei mai importanți exportatori de vinuri ai țării, care dețin împreună aproximativ 70% din totalul exportului românesc de vinuri. Membrii săi dețin, de asemenea, o cotă de aproximativ 70% din piața internă.

APEV România a fost înființată în 2001 ca entitate legală nonprofit, menită să reprezinte, să apere și să promoveze drepturile și interesele membrilor săi, atât la nivel local, cât și internațional. Misiunea sa este de a acționa ca un organism promoțional generic pentru toate "Vinurile României" și pentru România ca destinație de top pentru enoturism în Europa. Mai mult, organizația oferă o gamă largă de servicii profesionale de suport în afaceri care adaugă valoare activităților membrilor și îi ajută să-și consolideze poziția ca membri respectați ai comunității internaționale a vinurilor.

 

Echipa Revino

26/02/2024

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție, Novotel Hotel
10-12 Mai 2025
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter