Crama-Telna-banner-2500x1000px

< INAPOI

EVENIMENTE

17-19 noiembrie 2017 │ Rovinhud Wine Show Timișoara

 

rovinhud wine show

 

 

ROVINHUD Wine Show va aduce în perioada 17-19 noiembrie, la Timișoara, 32 de expozanți, 9 master class-uri și un concurs de fetească neagră. Și anul acesta expozanții au fost selectați pe criterii de calitate, iar pentru ultimele locuri organizatorii au făcut selecția în urma unei degustări în orb pentru a se asigura că vor fi prezente cele mai bune crame din România. Astfel vă așteaptă 32 de standuri cu vinuri din România, Ungaria, Republica Moldova, Franța, Italia, Portugalia, Spania etc.


Anul acesta a crescut și numărul master class-urilor la 9, invitații venind atât din Europa cât și din SUA:


Luiz Alberto, fondatorul comunității #winelover, va deschide vineri seria master class-urilor cu o degustare în orb a vinurilor cu personalitate.


Ziua de sâmbătă începe cu spumantele Bortolotti prezentate chiar de proprietarul cramei, Bruno Bortolotti.


Urmează o verticală de furmint din cel mai renumit plai al regiunii Tokaj, Öregkirály (Regele bătrân), aflat de-a lungul timpului în proprietatea regilor, bineînțeles terminând cu celebrele vinuri de desert szamorodni și aszú.


Dr. Jose Vouillamoz, renumitul specialist în ADN-uri de struguri și coautorul cărți Wine Grapes va susține o prezentare despre soiurile autohtone, degustând printre altele Zghihară, Frâncușă, Plăvaie, Băbească neagră.


Ziua se termină cu un master class dedicat exclusiv producătorilor și importatorilor de vin susținut de Peter McCombie MW despre International Wine Challenge degustând 24 de vinuri câștigătoare de medalii de aur sau trofee regionale.

 

Duminica începe cu un master class comparativ de pahare Riedel susținut de Stefano Canello, după care Christine Havens, cea mai urmărită persoană pe Vivino va încânta publicul cu Pinot noir-uri.


Patrick Farrell MW va susține un master class despre Cabernet Sauvignon-uri din întreaga lume iar ziua o încheie studentul MW, Imre Szakács-Orha cu o prezentare în stilul lui aparte despre Toscana.

 rovinhud wine show

Pentru a ușura accesul iubitorilor de vin anul acesta pe lângă biletele de acces organizatorii au pregătit și abonamente pe cele trei zile dar și bilete „all inclusive” care asigură acces la toate master class-urile cu excepția celui dedicat producătorilor. Pentru a facilita o relație cât mai apropiată dintre producători și domeniul HORECA, cei din urmă au acces la bilete cu preț redus atât vineri cât și duminică.

 

Programul complet, lista participanților și a vorbitorilor se găsesc pe site-ul www.rovinhud.ro, tot acolo făcându-se și înscrierile la master class-uri.


Și dacă în 2014 s-au întâlnit producătorii pentru prima dată să discute despre fetească neagră în prezența doamnei Jancis Robinson MW, anul acesta se va desfășura primul concurs de fetească neagră la inițiativa partenerilor de la Wine in Business cu scopul de a pune acest soi în lumina reflectoarelor și a discuta în continuare despre tipicitatea lui. Juriul va fi format din 24 cunoscători, profesioniști și personalități recunoscute în domeniul vinului.

 

Ca și în anii precedenți evenimentul este organizat de voluntari în colaborare cu tinerii cu dizabilități de la Asociația Ceva de Spus, vorbitorii lucrând și ei pro-bono, iar toate fondurile obținute vor fi folosite pentru crearea serviciilor în beneficiul persoanelor cu dizabilități.

 

rovinhud wine show

 

rovinhud wine showPROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter