Cadouri gastronomice Revino

< INAPOI

CRAME / CRAMA LACERTA

CRAMA LACERTA

Numele companiei: SC FINE WINE LACERTA SRL

 

Anul înființării: 2006

 

Poziționare: Dealu Mare

 

Numar total de hectare: 82 Ha

 

Litri de vin îmbuteliati anual: 350.000 L

 

Proprietar: LacertA AG

 

Vinificator: Mihai Baniță, Mihaela Oprea

 

Branduri de vin: LacertA, Cameleon

 

Soiuri de struguri:

Alb: Fetească Albă, Chardonnay, Saubignon Blanc, Muscat Ottonel, Pinot Gris, Rhein Riesling

Roșu: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Merlot, Blaufraenkisch

 

Piața de desfacere: România, Germania, Austria, China, Canada, Japonia, Korea, Islanda

 

Scurtă descriere a cramei:

 

LacertA deţine 82 de hectare cu viţă de vie în podgoria Dealu Mare, una dintre cele mai importante regiuni viticole din ţară și cea mai bună podgorie pentru obținerea de vinuri roșii.

 

Zona este situată de-a lungul paralelei 45 unde sunt poziţionate şi celebrele regiuni Bordeaux (Franţa) și Piemont (Italia). Vinurile obținute aici sunt recunoscute pentru gustul bogat, complex și catifelat.

 

S-a ales un simbol interesant și neobișnuit pentru vinurile produse în România, șopârla (lacerta - în limba latină). Această semnătură grafică, în țara natală a lui Walter Friedl, se găsește ca semn distinctiv pe vinuri valoroase (smarald, șopârla verde) și, din fericire, alegerea a fost de bun augur la Fințești. Pe de altă parte, creatorul identității de brand mizează și pe trimiterea cuvântului latin “certa” - “o alegere sigură și bună”.

 

Vinurile LacertA sunt păstrate în condiții strict controlate în crama inaugurată în 2011. Majoritatea vinurilor roșii, și o parte din vinurile albe, sunt maturate la barrique, în butoaie cu capacitatea de 225 litri, fabricate din stejar de cea mai bună calitate provenind din Franța, SUA, Rusia, Ungaria sau România. La momentul acesta folosesc peste 700 de butoaie, cu o perioadă de folosire de maxim 6 ani.

 

Arhitectii tirolezi V. Miklautz si M. Gaertner au creat o experiență arhitecturală unică odată cu construcția cramei, care a devenit un reper al zonei.

 

Unitate de producție folosește o tehnică de vinificare modernă, bazată pe principiul gravitațional, limitându-se astfel nevoia folosirii pompelor. Partea de producție este completată de un salon de degustări, un magazin de vinuri, toate beneficiind de o arhitectură elegantă și un design rafinat.

 

Folosirea gravitației în cursul vinificației poate aduce un plus de calitate vinului obținut. Gravitația trebuie să asigure parcurgerea de către boaba de strugure a circuitului tehnologic de vinificație, astfel încât să se evite folosirea oricăror sisteme de pompare. Procesul de scurgere a părții lichide se desfășoară natural și fără agresări mecanice, rezultând un must echilibrat și, în final, după fermentare, un vin rotund, catifelat, cu naturalețe și fructuozitate. Principiul gravitațional este important în fazele de început ale vinificației, pentru că în această perioadă mustul din boaba de strugure este mai sensibil și mai expus la oxidări și agresări mecanice.

 

Productia de struguri este strict normată, păstrându-se până la maximum 1,2 kg de struguri pe fiecare butuc adica 6-7 to struguri/ha, iar selecția strictă a strugurilor care intră în procesul de vinificație si vinificarea corectă și atentă asigură vinului obținut un nivel calitativ ridicat. Sortimentul varietal este bogat și este compus din soiuri internaționale și autohtone. Sunt plantate 6 soiuri negre: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Blaufraenkisch (Burgund Mare), Shiraz și 6 soiuri albe: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Rhein Riesling, Pinot Gris și Muscat Ottonel. Volumul total de vin produs anual este de 280-300.000 litri.

 

Crama este situată la 100 km Nord-Est de București, fiind deschisă în circuitul oenoturistic, de joi până duminică între orele 10:00 și 15:00 și poate găzdui seminarii, team-bulding-uri, degustări și alte evenimente.

 

Persoană de contact: Mihaela Oprea

 

Telefon: +40 721 234 599

 

E-mail: office@lacertawinery.ro

 

Website: www.lacertawinery.ro

 

 

DJI_0032 (2000x1125) - Copy

 

Coordonate GPS: 45.0725205, 26.4684868

 

CRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTACRAMA LACERTA

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție, Novotel Hotel
11-13 Mai 2024
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter