TreiPentruVin.ro - o comunitate a vinului, interactivă și deschisă

 

Aplicația propune pachete special alese, cu vinuri de la SERVE Ceptura, Domeniile Vinarte și Crama Oprișor, dar și conținut educativ și amuzant. Un alt motiv pentru care pasionații (sau amatorii) de vin trebuie să-și downloadeze aplicația îl constituie faptul că aici sunt comunicate și ofertate vinuri în avan-premieră.

 

Banner 2

 

 

CRAME < INAPOI

VIA VITICOLA - SARICA NICULITEL

VIA VITICOLA - SARICA NICULITEL

Numele companiei: Via Viticola – Sarica Niculițel

 

Adresă cramă: DN 22, Niculițel, 827165, Judțul Tulcea

 

Adresă sediu: Str. General Constantin Budișteanu, nr. 16, sector 1, București

 

Anul înființării: 1958 a fost înființată GAS (Gospodarie Agricolă de Stat). Urmare a plantarilor masive din 1962-1968, a intervenit o comasare instituțională, fiind înființat IAS-ul, cu 1.100 ha în exploatare. Ulterior, în 1991, prin privatizarea IAS-ului, a fost înființată actuala plantație administrată astăzi de societatea Via Viticola - Sarica Niculițel.

 

Poziționare: Dobrogea

 

DOC: Sarica Niculițel

 

Numar de hectare: 383 ha, dar și achiziția de struguri de pe încă 400 ha

 

Litri de vin îmbuteliați anual:  2.000.000 l

 

Proprietari: Marius Iliev, Radu Bugica, Violeta Cadaval San Roman

 

Vinificator: Marian Andries

 

Branduri de vin: Via Viticola Aligole, Sarica, Sarica Essentia Cuvee 4 Sfinți, Sarica Black Label, Caii de la Letea și Caii de la Letea – ediție limitată

 

Soiuri de struguri: Aligote, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rin, Fetească Albă, Fetească Regală, Pinot Gris, Muscat Ottonel, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah și Merlot.

 

Scurtă descriere a cramei:

Via Viticola - Sarica Niculiţel înseamnă tradiţia milenară, binecuvântată de soarele care îmbrăţişează dealurile Saricii si ale Niculitelului şi mângâiată de apropierea răcoroasă a Dunării. În cea mai veche podgorie a Dobrogei, cu soiurile sale alese şi nobile, vinul este o poveste despre binecuvântarea naturii şi despre pasiunea pentru desăvârşire.

Pornind cu un blazon de prestigiu, prin strategii dinamice şi printr-o chibzuită retehnologizare, acest terroir singular îşi recapătă pe zi ce trece locul în topul producătorilor români de vinuri de înaltă calitate.

Chiar dacă, în esenţă, modul de selecţie a strugurilor, introducerea lor în cramă şi metodele tradiţionale, vechi de mii de ani, au fost păstrate, noile tehnologii de vinificaţie sunt manuite cu maiestrie de oenologi de renume international, accentuând amprenta specifică a zonei Sarica Niculiţel.

În noua şi eleganta lor prezentare, vinurile Via Viticola – Sarica Niculitel alcătuiesc arpegiul perfect, fie că sunt degustate într-un apus parfumat, la marginea apei, însoţind clinchetul de pahare şi zâmbetele complice ale unei conversaţii între prieteni sau făcând pereche deopotrivă de fermecătoare cu reţete culinare tradiţionale ori cosmopolite.

 

Persoană de contact/date de contact:

 

Marius Iliev, +40 31 425 19 34

 

E-mail: viaviticola@viaviticola.ro

 

Website: www.viaviticola.ro

 

Coordonate GPS: 45.190826, 28.527531

 

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 5-a Ediție, 9-11 Aprilie 2022
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"