Cheese and wine events

< INAPOI

CRAME / ALEXANDRION GROUP

ALEXANDRION GROUP

Numele companiei: ALEXANDRION GROUP

 

Cramă turistică: PIVNIȚELE RHEIN & CIE AZUGA 1892

 

Adresă: Str. Independenței, Nr. 24, Azuga, Jud. Prahova

 

Anul înființării: 1949

 

DOC: Dealu Mare, alte regiuni viticole

 

Numar de hectare: peste 250 Ha în Dealu Mare și alte regiuni viticole

 

Litri de vin îmbuteliati anual: 3 600 000 L

 

Proprietari: Alexandrion Group

 

Vinificatori: Lorena Deaconu-Stoian

 

Branduri de vin:

Vinuri liniștite: Hyperion & Colecția Mitologică: Theia, Kronos, Neptunus; Byzantium, Prahova Valley, Concert Prestige Rose

 

Vinuri spumante: Rhein Extra

 

Soiuri de struguri: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Fetească Neagră, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay, Fetească Albă, Fetească Regală, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Riesling de Rin, Tămâioasă Românească, Viognier

 

Scurta descriere a cramei:

Crama noastră este parte din Alexandrion Group România, cea mai mare companie de producție și distribuție a băuturilor alcoolice din România și deține facilități de producție / depozitare, linii de îmbuteliere, depozit cu temperatură controlată și beciuri subterane. Crama din Tohani, Gura Vadului, este una dintre cele mai mari pivnite din regiunea Dealu Mare, cu o capacitate de procesare de 5000 de tone pe an, fiind produse aproximativ 3,6 milioane de litri și aproximativ 5 milioane de sticle pe an. Viile noastre insumează in jur de 250 de hectare de vie în cele mai fertile regiuni viticole din România, majoritatea în Dealu Mare, situată în regiunea viticolă Dealurile Munteniei.

An de an, vinurile produse au fost premiate în diferite competiții internaționale. Crama este prima din România care a fost distinsă cu Marea Medalie de Aur la „Concours Mondial de Bruxelles”.

În prezent, Crama noastră își vinde vinurile în peste 40 de țări din întreaga lume și a devenit unul dintre cei mai mari exportator români de vin îmbuteliat: aproximativ 40% din producția anuală este vândută în străinătate.

De-a lungul anilor, brandurile din portofoliul nostru au fost premiate la importante concursuri naționale și internaționale precum International Wine Contest Bucharest, Concours Mondial de Bruxelles, International Wine Challenge sau Decanter World Wine Awards.

 

‘Pivnițele Rhein & Cie Azuga 1892’, parte din portofoliul Alexandrion Group, este considerata cea mai veche locație din țară în care vinul spumant este produs fără întrerupere prin metoda tradițională franceză. În pivnitele construite deasupra solului, cu pereți dubli, mucegai negru și ventilație naturală, vizitatorii pot aprecia pe deplin arta de a produce vin spumant.

Casa Regală a României apreciază vinurile din pivnițele noastre pentru calitatea lor superioară, numind crama noastra Furnizor Oficial pentru vinurile liniștite și spumante.

 

Website:

www.iconicdrinks.shop

www.dar1892.com

www.alexandriongroup.com

 

7M6A0431

 

7M6A0456

 

7M6A0438

 

Coordonate GPS: 44.961192, 26.0099793

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție, Novotel Hotel
10-12 Mai 2025
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter