< INAPOI

CRAME / THE ICONIC ESTATE

THE ICONIC ESTATE

Numele companiei: ALEXANDRION GROUP

 

Cramă turistică: PIVNIȚELE RHEIN & CIE AZUGA 1892

 

Adresă: Str. Independenței, Nr. 24, Azuga, Jud. Prahova

 

Anul înființării: 1949

 

DOC: Dealu Mare, alte regiuni viticole

 

Numar de hectare: peste 250 Ha în Dealu Mare și alte regiuni viticole

 

Litri de vin îmbuteliati anual: 3 600 000 L

 

Proprietari: Alexandrion Group

 

Vinificatori: Lorena Deaconu-Stoian

 

Branduri de vin:

Vinuri liniștite: La Crama, La Umbra, Prahova Valley, Floarea Soarelui, Floare de Lună, Byzantium, Colina Piatra Albă, Colecția Mitologică: Rhea, Theia, Kronos, Neptunus, Hyperion

Vinuri spumante: Millennium, Rhein Extra

 

Soiuri de struguri: Pinot Noir, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Shiraz, Viognier, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Cabernet Franc, Riesling de Rin, Traminer roz, Fetească Albă, Iordana, Sangiovese, Semillon

 

Scurta descriere a cramei:

 

THE ICONIC ESTATE, membru al Alexandrion Group, este producător, exportator și importator selectiv de vinuri liniștite și spumante. Compania deține instalații de producție și depozitare, linii de îmbuteliere, depozit cu temperatură controlată și pivnițe subterane. Vinăria din Tohani, Gura Vadului, are una dintre cele mai mari pivnițe din regiunea Dealu Mare și o capacitate de procesare de 5000 tone de struguri pe an, fiind produse aproximativ 3,6 milioane de litri de vin anual, reprezentând aproximativ 5 milioane de sticle.

 

THE ICONIC ESTATE deține peste 255 de hectare de podgorii, cea mai mare parte dintre ele într-una dintre cele mai fertile regiuni viticole din România, Dealu Mare - o regiune care asigură o parte semnificativă a strugurilor folosiți pentru obținerea vinurilor excepționale, similară cu două celebre regiuni vinicole europene: Piemonte în Italia și Bordeaux în Franța.

 

Calitatea vinurilor, valoarea, rafinamentul și distincția lor fac din THE ICONIC ESTATE unul dintre cei mai buni producători români de vin, care au valorificat potențialul și diversitatea viticolă a țării prin vinurile producție proprie: Rhein Extra, Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Colina Piatra Albă, Byzantium, Prahova Valley, Floare de Lună, Floarea Soarelui, La Umbra, La Crama și altele.

 

De-a lungul anilor, brandurile din portofoliul THE ICONIC ESTATE au fost premiate la importante concursuri naționale și internaționale precum: International Wine Contest Bucharest, Concours Mondial de Bruxelles, International Wine Challenge sau Decanter World Wine Awards.

Pivnițele Rhein & CIE Azuga, parte din THE ICONIC ESTATE, sunt cea mai veche locaţie unde se produce, fără întrerupere de la înființare (1892) și până în prezent vinul spumant după o metodă tradițională din Franța. Casa Regală a României apreciază vinurile din pivnițele noastre pentru calitatea lor superioară, numind THE ICONIC ESTATE furnizor oficial pentru vinurile liniștite și spumante.

 

Website: www.iconicestate.shop

 

 

the iconic estate

the iconic estate

 

Coordonate GPS: 44.961192, 26.0099793

 

PROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 6-a ediție
6-8 Mai 2023
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
21-23 Octombrie 2023

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter