• Degustare de branzeturi si vinuri
  • ReVino Bucharest Wine Fair 2020
  • Turism viticol in Romania

PIVNITA TAKACS

PIVNITA TAKACS

Adresa: Str. Protopop Iosif Pop, Nr. 2, Loc. Aiud, Jud. Alba

Telefon: +40 762 207 490

 

Numele companiei: PFA TAKACS ESZTER JOHANNA

 

Adresă cramă/sediu: Str. Protopop Iosif Pop, Nr. 2, Loc. Aiud, Jud. Alba  

 

Anul înfiinţării: 2008

 

Poziţionare:  Aiud, Jud. Alba

 

DOC

 

Numar de hectare: 17 Ha

 

Litri de vin îmbuteliaţi anual: 30 000 L

 

Proprietar: Takacs Eszter și Takacs Attila  

 

Vinificatori:  Takacs Attila și Dr. Csavossy Gheorghe

 

Branduri de vin: PIVNITA TAKACS

 

Soiuri de struguri: Traminer, Riesling de Rhin, Riesling Italian, Gewurztraminer, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Amurg, Pinot Gris, Hercule  

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Pivnița Takács din Aiud a luat ființă în anul 2008; viile familiei se întind pe dealurile Sâncrai din Ciumbrud, podgoria Aiud. Tehnologul pivniței este Attila Takács, iar consultantul expert dr. Gheorghe Csávossy, oenolog.

Prelucrarea strugurilor se face printr-o linie tehnologica moderna, iar maturarea vinurilor decurge în butoaie de stejar și rezervoare de inox. Pivnița dispune și de o vinotecă în care se află vinurile îmbuteliate, precum și o sală de degustare pentru primirea oaspeților, mobilata rustic și împodobită cu diplomele cucerite la concursurile de vinuri.

Vinurile produse de Pivniţele Takács din Aiud provin din strugurii culeşi de pe plantaţiile Sâncrai, aparţinătoare de dealurile Ciumbrudului. Ciumbrudul este comoara podgoriilor Transilvaniei, un statut dobândit datorită blândeţei climei conferite de apropierea râului Mureş, expunerea sudică a versanţilor, datorită căreia aracii sunt precum acul indicator al unui ceas solar. Pentru drumeţul care se apropie dinspre Aiud, frumuseţea peisajului este izbitoare, mai întâi Mureşul mărginit de salcii verzi, iar în depărtare, deasupra satului zărindu-se ferestrele gotice ale bisericii construite în sec al XIII-lea.

Departe, spre sud, se înalță Munții Metalifieri, stavile în calea vânturilor, înălțimi ce ocrotesc pacea toamnelor blonde, cu ochi albaștri, ce favorizează coacerea boabelor mieroase.

Conform definirii tradiționale ale podgoriilor, Ciumbrudul face parte din Podgoria Alba-Aiud (Țara vinului), iar în cadrul acesteia din centrul viticol Aiud.

 

Persoana de contact/date de contact:

 

Takacs AttilaTel:
+40 762 207 490     


E-mail:  office@takacspince.ro


www.facebook.com/pivnitatakacs.borpince

 

Website: www.takacspince.ro

 

PIVNITA TAKACSAbonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?