TreiPentruVin.ro - o comunitate a vinului, interactivă și deschisă

 

Aplicația propune pachete special alese, cu vinuri de la SERVE Ceptura, Domeniile Vinarte și Crama Oprișor, dar și conținut educativ și amuzant. Un alt motiv pentru care pasionații (sau amatorii) de vin trebuie să-și downloadeze aplicația îl constituie faptul că aici sunt comunicate și ofertate vinuri în avan-premieră.

 

3pentruvin banner

 

 

CRAME < INAPOI

ELITE WINE

ELITE WINE

Numele companiei: SC ELITE WINE SRL

 

Adresă cramă/sediu: Com Șiria, Sat Mîsca (drumul dinspre Mîsca spre Măderat), FN, Jud. Arad

 

Anul înființării: 2005

 

Poziționare: coordonate GPS

Latitudine: N 46o 17’ 33.644” / 46.292679

Longitudine: E 21o 41’13.510” / 21.687086

 

DOC: Miniș

 

Numar de hectare: 25 Ha

 

Litri de vin îmbuteliați anual: 10.000 L

 

Vinificator: ing Szikler Ervin Walter

 

Branduri de vin: Elite, Roberto

 

Medalii obținute: Medalia de aur – Merlot – Vinvest Timisoara 2008

 

Piața de desfacere: cramă, on-line, magazine specializate, HORECA

 

Soiuri de struguri:

Albe: Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Traminer, Muscat Ottonel

Rosii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Cadarcă, Burgund Mare, Fetească Neagră

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Viile județului Arad sunt concentrate, aproape în totalitate, în cuprinsul podgoriei Miniș - Măderat, una dintre cele mai vechi Podgorii de pe teritoriul Romaniei, ocupând poziții statornice, de mult câștigate, pe dealurile de la marginea vestică a munților Zărandului – întinzându-se pe o lungime de circa 50 km și pe o lățime cuprinsă între 1 - 4 km.

 

Numeroase mărturii arheologice şi istorice atestă ca viticultura ocupă și încă ocupă un loc important în viaţa locuitorilor din această zonă. Cele mai vechi documente de atestare istorică a Podgoriei Aradului datează din prima jumătate a secolului al XI-lea, despre viticultura acestor meleaguri pomenindu-se și în lucrarea aparuta în anul 1046 " Deliberation " - în voevodatul lui Athum, urmașul lui Glad, stăpanitor în zona Crișurilor.

 

ELITE WINE, societate cu capital privat mixt romano - austriac este situată in partea de Nord a Podgoriei Miniș-Măderat, într-un peisaj deosebit de pitoresc, cu versanți lini și pante de marime mică, zone împădurite, marcate de doi semeți arbori de sequoia având o înalțime de peste 35 metri, aduși aici înca din anul 1845 și nu în ultimul rând de strvechea cetate a Șiriei.

 

Încă de la începuturi, producerea vinului de calitate a fost deviza proprie şi chiar dacă istoria noastră nu este una foarte îndelungată, acordând atenție fiecărui detaliu, am reuşit ca în doar câţiva ani să câştigăm un loc important pe piaţa vinului .

Oricine ar avea posibilitatea sa cunoască bine nu numai compoziția chimică a vinurilor, dar și să sesizeze, să prețuiască și să memoreze caracterele și subtilitațile senzoriale, ale calității, care decurg din această,va fi izbit neindoielnic de faptul că exista un număr nu foarte mare de locații ce pot produce, precum Elite Wine, vinuri de o calitate remarcabilă.

 

Nu în ultimul rând se spune despre Podgoria Miniș-Măderat că este una din perlele viticulturii românești, oricând în stare să-și măsoare valoarea cu cele mai înalte etaloane, stând la baza unui vechi Drum al Vinului, a carei istorie, recunoastere și valoare se încearcă a fi astfel readusă la lumina timpurilor noastre .

 

Vă invităm astfel la Crama Elite Wine, având oportunitatea de a înțelege că ceea ce există aici „s-a obținut prin geneză, nu prin adopțiune” cu prețul a multa dragoste, trudă, lacrimi și pasiune.

 

Persoană de contact/date de contact:

 

Borgovan Elvira, tel.: +40 723 512 522

 

Szikler Ervin Walter, tel.: +40 720 934 491

 

E-mail: elitewine@yahoo.com

 

Facebook: www.facebook.com/EliteWine

 

Website: www.elitewine.ro

 

32071095868_03cea35b76_k

 

Coordonate GPS: 46.292679, 21.687086

 

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, 9-10 Octombrie 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"