Cheese and wine events

< INAPOI

CRAME / FAMILIA VLADOI

FAMILIA VLADOI

Numele companiei: SC DOMENIUL VLĂDOI SRL

 

Adresă cramă: Str. Murfatlar, nr. 14 B, Sat Siminoc, Loc. Murfatlar, Jud. Constanţa

 

Adresă sediu: Str. Calea Dobrogei, Nr. 6, Loc. Murfatlar, Jud. Constanţa

 

Anul înfiinţării: 1990

 

DOC: Podgoria Murfatlar

 

Numar de hectare: 17 Ha

 

Litri de vin îmbuteliaţi anual: aprox. 35.000 L

 

Proprietar: Vladoi Anca-Maria, ing. horticultor

 

Vinificator: Vlădoi Ion

 

Branduri de vin: Domeniul Vlădoi cu gamele: Ravak, Pivniţa Basarabilor, Anca Maria

 

Soiuri de struguri: Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Muscat Ottonel, Riesling Italian, Tămâioasă Românească, Shiraz, Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon

 

Scurtă descriere a cramei: Crama Siminoc este situată în centrul satului cu acelaşi nume şi a luat fiinţă în anul 1995, iniţial cu o dotare destul de săracă, dar la sfarşitul anului 2009 s-a reuşit modernizarea cramei la standarde europene în baza unui proiect FEADR.

Astazi crama are o capacitate de procesare de 200 de tone de struguri şi de stocare de 80 000 de litri în cisterne de inox, fiind dotată cu : presă pneumatică, vinificatoare inox, instalatie frig pentru fermentare controlată, sistem de răcire pentru mustuială, filtre, pompe, etc.

Pentru obtinerea unei calitaţi superioare, se face o selecţie a strugurilor chiar din vie, ei fiind culeşi în ladiţe de 15 - 20 de kg, pentru a evita tasarea lor şi oxidarea mustului, iar înainte de a intra în productie mai trec printr-o selectie pe banda de sortare. Imbutelierea se face su o instalatie semiautomata cu o capacitate de 350 de sticle pe ora. Invechirea si maturarea vinurilor se face in baricuri de 225 litri din stejar românesc şi francez.

Familia Vlădoi preia tradiţia cultivării viţei de vie la Siminoc, prin moştenirea de la bunici a unei suprafeţe de aproape 19 ha, vie nobilă în anul 1990. Plantaţia este situată lângă satul Siminoc, în podgoria Murfatlar. Beneficiind de o expunere generoasă spre miazazi, un loc bogat în argile calcaroase şi favorizat de briza mării (la numai 19 km de Marea Neagră) are toate condiţiile necesare obținerii unui vin de calitate. Deoarece via era foarte bătrână, începând din anul 2006 se începe înlocuirea acesteia cu soiuri moderne valoroase din punct de vedere genetic. În prezent plantaţia deţine 17 ha de vie nobilă dintre care 9 ha pe rod, fiind dotată cu un sistem de irigare prin picurare, iar lucrările se fac cu utilaje moderne. Patrimoniul viticol cuprinde soiuri autohtone şi internaţionale precum: Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Tămâioasă Românească, Fetească Regală, Riesling Italian pentru vinuri albe, iar pentru cele roşii: Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Syrah. Familia Vlădoi a infiinţat în anul 2008 şi o livada de pomi fructiferi de aproape 1.5 ha cu urmatoarele varietaţi : nectarine, caise, cireşe, gutui, prune, mere.

 

Persoană de contact/date de contact:

 

Vladoi Ion

 

Tel.: +40 722 578 768, +40 763 236 324

 

E-mail: vladoi_murfatlar@yahoo.com

 

Facebook: https://www.facebook.com/VinuriFamiliaVladoi/

 

Website: www.domeniulvladoi.ro

 

 

vladoi

 

Coordonate GPS: 44.169403, 28.352409

 

FAMILIA VLADOIFAMILIA VLADOIFAMILIA VLADOIFAMILIA VLADOIFAMILIA VLADOIFAMILIA VLADOIFAMILIA VLADOIFAMILIA VLADOIFAMILIA VLADOI

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție, Novotel Hotel
10-12 Mai 2025
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter