• ReVino Bucharest Wine Show 2020
  • ReVino Bucharest Cheese & Wine Show 2020
  • Turism viticol in Romania

DOMENIILE TOHANI

DOMENIILE TOHANI

Adresa: Sat Tohani, Comuna Gura Vadului, Jud. Prahova

Telefon: +40 244 251 231

Coordonate GPS: 45.0460106, 26.4300967

 

Numele companiei: DOMENIILE TOHANI  SA

 

Adresă cramă/sediu: Sat Tohani, Comuna Gura Vadului, Jud. Prahova

 

Anul înființării: atestare documentară din anul 1773; în anul 2000 este privatizată   Vinuri Domeniile Tohani

 

Poziționare: Muntenia

 

DOC: Dealu Mare

 

Numar de hectare: 365 Ha

 

Litri de vin îmbuteliați anual: patru milioane de sticle

 

Proprietar: Virgil Mândru

 

Vinificatori: Albertus van der Merwe, Dr. Marin Ion

 

Branduri de vin: Maestro, Principele Radu, Siel, Flori de Gheata, Arum, Moşia de la Tohani Special Reserve, Princiar, Moşa de la Tohani, Domeniile Tohani

 

Soiuri de struguri: Fetească Neagră, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Fetească Albă, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Pinot Gris, Chardonnay, Busuioacă de Bohotin

 

Scurtă descriere a cramei: 

Documentele atestă existenţa podgoriei datând din anul 1773.  

 

Tohani România, a fost dintotdeauna un loc important în istoria ţării. Ȋn anul 1930  Principelui Nicolae al  României, fratele regelui Carol al II lea devine propietar al acestui vast domeniu. Pe aceste meleaguri o întâlneşte şi se îndrăgosteşte din prima clipă de Ioana Dumitrescu Doletti, fiică de moşier din Tohani. Cei doi trăiesc cu intensitate o poveste de dragoste împotriva tuturor prejudecăţilor vremii. Cu toate restricţiile impuse de rang, Principele Nicolae şi Ioana Doletti s-au căsătorit în secret pe 28 octombrie 1931, la Biserica şi primăria din Tohani. Principele şi-a pierdut drepturile regale, dar Ioana Doletti şi moşia de la Tohani au rămas pasiunea lui până în ultima clipă.

 

Ȋn anul 1948, Tohani România devine proprietate de stat şi se construieşte crama, păstrată până în ziua de astăzi ca loc de vizită şi muzeu. Aici se află conservată singura vinotecă din zonă, ce adăposteşte peste 100.000 de sticle de vinuri de colecţie.

 

Ȋn anul 2000 compania este privatizată şi cunoaşte un amplu process de modernizare. Construcţia unei noi fabric cu tehnologie de ultimă oră, o nouă infrastructură, replantarea viţei de vie pe suprafeţ importante. Se alătură echipei Tohani oenologul din Africa de Sud, Albertus Va Der Merwe, aducând la Tohani modernitatea în procesul de vinificare ce se completează perfect cu metodele tradiţionale de vinificare ale maestrului oenolog Ion Marin.

 

În anul 2012, Tohani România devine furnizor al Casei Regale a României , o recunoaștere a  calității  și valorilor ce au stat la baza evoluției companiei spre statutul de creator de vinuri .

 

Din punct de vedere al terroir-ului Podgoria Tohani are o suprafaţă cultivată de 365 ha şi este amplasată pe paralela de 45 de grade, asemenea celebrei Podgorii Bordeaux. Este amplasată în regiunea vitivinicolă Dealu Mare, întizându-se pe 7 dealuri cu o orientare sud-est, astfel,  strugurii se bucură de soare cu 14 zile în plus pe an faţă de alte zone viticole ale ţării.Persoană de contact/date de contact: 

 

Oana Stan, Director Markenting  

 

Tel.: +40 747 297 483

 

E-mail: oana.anton@domeniiletohani.comSite: www.domeniiletohani.com

 


Cheese Show Revino Bucharest cheese wine show
Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?