Cheese and wine events

< INAPOI

CRAME / DOMENIILE FRANCO ROMÂNE

DOMENIILE FRANCO ROMÂNE

Numele companiei: CH PIETROSARAȚII SRL

 

Adresă cramă: Str. Școlii, nr. 143, Săhăteni, Jud. Buzău

 

Adresă sediu: București, Sector 1, Str. Scărlătescu nr.17-19, et.5

 

Anul înființării: 1999

 

Poziționare: Muntenia

 

DOC: Dealu Mare

 

Numar de hectare: 85 Ha (din care 43 cultivate ecologic)

 

Proprietar: Grup de investitori români

 

Vinificator: Valentin Rotaru și Liviu Grigorică

 

Branduri de vin: Rendez-Vous, DFR, Vigneron, Arrogance, Galeron

 

Soiuri de struguri: Chardonnay, Riesling Italian, Fetească Albă, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Povestea cramei începe cu un vizionar în Dealu Mare, între Gura Vadului şi Săhăteni, unde în anul 2000, Denis Thomas, proprietar şi vinificator din Burgundia, pune bazele primei plantaţii viticole BIO din România.

 

Asistat de o echipă de specialişti români şi francezi, Denis Thomas preia şi dezvoltă o plantaţie de 45 de hectare, într-o zonă din Dealu Mare, unde terroirul, similar celui din Burgundia, permite producerea de vinuri româneşti în spirit franţuzesc.

 

În anul 2020, Domeniile Franco–Române au fost preluate de către un grup de investitori români cu tradiţie în viticultură, care intenţionează să continue povestea cramei de la Săhăteni şi să împartă bucuria vinurilor româneşti cu iubitorii de vinuri bune.

 

Mihnea Mihalache şi Mihnea Olariu, cei doi tineri investitori, propun o viziune nouă pentru Domeniile Franco-Române. Deşi crama este în plin proces de rebranding, noii investitori îşi doresc să onoreze munca fondatorului Denis Thomas şi să fie prezenţi cât mai repede pe piaţa magazinelor specializate, fizice şi online din ţară şi de peste hotare.

 

Planurile de viitor includ trecerea întregii plantaţii de viţă-de-vie la cultura BIO, în prezent, jumătate din suprafața plantațiilor este cultivată ecologic, certificată Ecocert.

 

Susținem protejarea mediului înconjurător și astfel, în curtea cramei s-a înființat o stație de încărcare a automobilelor electrice cu energie solară provenită de la panourile deja instalate pe acoperişul clădirii.

 

Pe lângă lucrările de renovare şi de modernizare demarate deja din fonduri proprii, ne aflăm în proces de mărire a capacităţii de stocare şi de vinificaţie a cramei prin cofinanţare europeană.

 

Începând cu anul 2023, Domeniile Franco-Române din Săhăteni/Dealu Mare şi Château de Sannes din Luberon/Côtes du Rhône au decis, de comun acord, să devină „crame înfrăţite”. Concret, cele două crame desfăşoară proiecte comune care combină, într-un mod creativ, viticultura BIO, enologia şi marketingul.

 

Contact:

 

Email: contact@dfr-wines.com

 

Website: www.domeniilefrancoromane.ro

 

DFR vinuri

 

dfr

 

Coordonate GPS: 45.0454269, 26.5086299

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție, Novotel Hotel
10-12 Mai 2025
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter