Revino Events Shop

< INAPOI

CRAME / CRAMA VALAHĂ COTEŞTI

CRAMA VALAHĂ COTEŞTI

Podgoria este situată între Valea Milcovului și Valea Râmnicului, la 13 km de orașul Focșani, pe drumul național DN2. Mărturiile arheologice pun în evidență faptul că din cele mai vechi timpuri, de pe vremea dacilor în această zonă se cultivă vită-de-vie. Zona este denumită de geograful francez Emmanuel De Martonn "Dealurile Râmnicului".

Compoziția geologică a solului este alcătuită din straturi de prundiș și pietriș care formează solurile aerate favorabile dezvoltării viței de vie. Solul prezintă o culoare roșie-brună. În timpul zilei absoarbe căldura razelor de soare pe care o cedează în timpul nopții. Această proprietate a solului, face ca vită de vie, în această zonă, să prezinte calități deosebite.

Carpații de curbură formează un adăpost natural, pantele line și largi cu expoziție sudică prezintă un debușeu mare de evacuare a aerului rece. Toate aceste condiții naturale, în care se dezvoltă vița-de-vie pe aceste meleaguri, fac că soiurile FETEASCĂ NEAGRĂ, TRAMINER, SAUVIGNION BLANC, RIESLING de RHIN, MUSCAT OTTONEL, CHARDONNAY, să prezinte calități deosebite.

Strugurii obținuți de pe cele 81 ha de vită de vie se prelucrează în centrul de vinicatie al societății. Vinurile obținute aici, se realizează în condiții speciale de fermentație controlată, sub strictă supraveghere a specialiștilor.

 

Website www.cotesti.ro

PROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 6-a ediție
6-8 Mai 2023
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
21-23 Octombrie 2023

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter