Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

CRAME < INAPOI

CRAMA VALAHĂ COTEŞTI

CRAMA VALAHĂ COTEŞTI

Podgoria este situată între Valea Milcovului și Valea Râmnicului, la 13 km de orașul Focșani, pe drumul național DN2. Mărturiile arheologice pun în evidență faptul că din cele mai vechi timpuri, de pe vremea dacilor în această zonă se cultivă vită-de-vie. Zona este denumită de geograful francez Emmanuel De Martonn "Dealurile Râmnicului".

Compoziția geologică a solului este alcătuită din straturi de prundiș și pietriș care formează solurile aerate favorabile dezvoltării viței de vie. Solul prezintă o culoare roșie-brună. În timpul zilei absoarbe căldura razelor de soare pe care o cedează în timpul nopții. Această proprietate a solului, face ca vită de vie, în această zonă, să prezinte calități deosebite.

Carpații de curbură formează un adăpost natural, pantele line și largi cu expoziție sudică prezintă un debușeu mare de evacuare a aerului rece. Toate aceste condiții naturale, în care se dezvoltă vița-de-vie pe aceste meleaguri, fac că soiurile FETEASCĂ NEAGRĂ, TRAMINER, SAUVIGNION BLANC, RIESLING de RHIN, MUSCAT OTTONEL, CHARDONNAY, să prezinte calități deosebite.

Strugurii obținuți de pe cele 81 ha de vită de vie se prelucrează în centrul de vinicatie al societății. Vinurile obținute aici, se realizează în condiții speciale de fermentație controlată, sub strictă supraveghere a specialiștilor.

 

Website www.cotesti.ro

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"