• ReVino Bucharest Wine Show 2020
  • ReVino Bucharest Cheese & Wine Show 2020
  • Turism viticol in Romania

VIE VIN VINJU MARE

VIE VIN VINJU MARE

Adresa: Strada Unirii, Nr.2, Vînju Mare, Mehedinţi

Telefon: +40 252 350 547

Coordonate GPS: 44.4194596, 22.8763223

 

Numele companiei: SC VIE VIN VÂNJU MARE SRL

 

Adresă cramă/sediu: Str. Unirii, nr. 2, Loc. Vînju Mare, Jud. Mehedinţi

 

Anul înfiinţării: 2001

 

Poziţionare: Podgoria Plaiurile Drancei

 

DOC - Mehedinți, Vînju Mare

IG - Dealurile OltenieiNumar de hectare: 240 Ha

 

Litri de vin îmbuteliaţi anual: 300.000 L/2013; 600.000L/2015

 

Proprietari: Garnita Ion, Ghiţă Ionel, Popescu Augustin, Dascalu Hari Cristian

 

Vinificator: Florian Stana

 

Branduri de vin: Prinţul Vlad, Domeniile Vînju Mare, 5 Motive, Vinul casei BIB, 20 l, 10 l, 3 l.

 

Soiuri de struguri: Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Chardonnay, Riesling Italian, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Shyraz, Merlot 

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Vie Vin Vînju Mare a fost înfiinţată prin achiziţionarea in 2001 a 240ha de plantaţii de viţă de vie în podgoria Plaiurile Drâncei, centrul viticol Vînju Mare de către acţionari români care au crezut întotdeauna că această zonă viticolă  este “ïnima ţinuturilor vinurilor roşii din România şi nu numai” cu scopul de a păstra această bogăţie naturală care face posibilă obţinerea de vinuri roşii de cea mai înaltă calitate. Din dorinţa de a păstra şi a duce mai departe buna tradiţie a vinurilor deosebite obţinute atât din soiuri autohtone cât şi internaţionale, toate plantatiile au beneficiat de programul de reconversie/ restructurare in perioada 2008-2013.

 

Vinurile sunt produse numai din strugurii atent cultivaţi şi selecţionaţi în cele 4 ferme proprii Oreviţa, Bucura, Nicolae Bălcescu şi Poroiniţa şi sunt vândute atât prin reţeaua proprie de magazine cât şi prin intermediul unor importanţi distribuitori specializaţi si retaileri (METRO, AUCHAN, KAUFLAND, MEGA IMAGE). În acest mod se asigură trasabilitatea pe întreg lanţul, denumită generic în domeniul siguranţei alimentului “de la fermă la furculiţă”(from the farm to the fork).

 

Vinificația și pastrarea vinurilor se face în  centrul de vinificaţie din Vînju Mare, modernizat şi retehnologizat prin achiziţionarea de utilaje moderne, din oţel inoxidabil, automatizate care permit prelucrarea strugurilor, producerea si păstrarea vinurilor în condiţiile prevăzute de standardele internaţionale de calitate.

 

Confirmarea încadrării în cerinţele  standardelor internaţionale  a venit odată cu certificarea in 2007 a unui sistem integrat de management de calitate, mediu si siguranţa alimentului, care a fost recertificat în  2010 și 2013  conform standardelor: SR EN ISO 9001:2008; SR EN ISO 14001:2005; SR EN ISO 22000:2005.

 

 

Vinurile din podgoriile Vînju Mare Orevița au stat la loc de cinste pe mesele domnitorilor, mitropoliților și marilor dregători ai Țării Românești, trecând inclusiv prin cămara imperială de la Viena, de-a lungul a peste cinci secole și au primit recunoașterea internațională începând cu  prima expoziţie economică de la Londra din anul 1862, unde s-au bucurat de o apreciere deosebită. Recunoaşterea calităţii acestor vinuri nu este întâmplătoare, cunoscută fiind vocaţia ecologică a zonei Vînju Mare Oreviţa pentru obţinerea de vinuri roşii de mare marcă.

 

De-a lungul timpului, calitatea deosebită a vinurilor obţinute în aceste podgorii a fost confirmată prin numeroasele distincţii începând cu Expoziţia Economică de la Bordeaux din 1898- Medalie de Aur, Diploma de Onoare  pentru vinuri roşii de Oreviţa şi Golul Drâncei.

 

 

Persoană de contact/date de contact:

 

Mariana Girnita - Director Marketing, +40 745 505 371, mariana.girnita@vvm.ro  

 

Stefan Anghelina - Director Vânzări, +40 749 778 523;  stefan.anghelina@vvm.roWebsite: www.vvm.ro


Vie Vin Vinju Mare

Cheese Show Revino Bucharest cheese wine show
Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?