Cheese and wine events

< INAPOI

CRAME / VIE VIN VINJU MARE

VIE VIN VINJU MARE

Numele companiei: SC VIE VIN VÂNJU MARE SRL

 

Adresă cramă/sediu: Str. Unirii, nr. 2, Loc. Vînju Mare, Jud. Mehedinţi

 

Anul înfiinţării: 2001

 

Poziţionare: Podgoria Plaiurile Drancei

 

DOC - Mehedinți, Vînju Mare

IG - Dealurile Olteniei

 

Numar de hectare: 130 Ha/2019

 

Litri de vin îmbuteliaţi anual: 350.000 L/2019

 

Proprietari: Gîrniţă Ion, Popescu Augustin

 

Vinificator: Florian Stana

 

Branduri de vin: Prinţul Vlad, Domeniile Vînju Mare, Vinul Principelui, Lacrimă de Soare, Emissarius

 

Soiuri de struguri: Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Chardonnay, Riesling Italian, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Shyraz, Merlot

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Vie Vin Vînju Mare a fost înfiinţată prin achiziţionarea in 2001 a 240 ha de plantaţii de viţă de vie în podgoria Plaiurile Drâncei, centrul viticol Vînju Mare de către acţionari români care au crezut întotdeauna că această zonă viticolă este “ïnima ţinuturilor vinurilor roşii din România şi nu numai” cu scopul de a păstra această bogăţie naturală care face posibilă obţinerea de vinuri roşii de cea mai înaltă calitate. Din dorinţa de a păstra şi a duce mai departe buna tradiţie a vinurilor deosebite obţinute atât din soiuri autohtone cât şi internaţionale, toate plantatiile au beneficiat de programul de reconversie/ restructurare in perioada 2008-2013.

 

Vinurile sunt produse numai din strugurii atent cultivaţi şi selecţionaţi în cele 3 ferme proprii Oreviţa, Bucura si Nicolae Bălcescu şi sunt vândute atât prin reţeaua proprie de magazine cât şi prin intermediul unor importanţi distribuitori specializaţi si retaileri (AUCHAN, KAUFLAND, MEGA IMAGE, CARREFOUR). În acest mod se asigură trasabilitatea pe întreg lanţul, denumită generic în domeniul siguranţei alimentului “din vie pana in pahar”.

 

Vinificația si pastrarea vinurilor se face în centrul de vinificaţie din Vînju Mare, modernizat şi retehnologizat prin achiziţionarea de utilaje moderne, din oţel inoxidabil, automatizate, care permit prelucrarea strugurilor, producerea si păstrarea vinurilor în condiţiile prevăzute de standardele internaţionale de calitate si siguranta alimentara.

Confirmarea încadrării în cerinţele standardelor internaţionale a venit odată cu certificarea in 2007 a unui sistem integrat de management de calitate, mediu si siguranţa alimentului, care a fost recertificat, conform standardelor: SR EN ISO 9001:2015; SR EN ISO 14001:2015; SR EN ISO 22000:2019.

 

Incepând cu 2019, compania trece printr-un amplu proces de restructurare, pornind de la acționariat, munca în vie și până la promovare și comercializare.

Având în exploatare în prezent 130 de hectare, ne vom concentra eforturile pentru obinerea unor unor vinuri de cea mai înaltă calitate.

 

Persoană de contact/date de contact:

 

Mariana Girnita - Director Marketing, +40 745 505 371, mariana.girnita@vvm.ro

 

Website: www.vvm.ro
 
 
Vie Vin Vinju Mare
 

Coordonate GPS: 44.4194596, 22.8763223

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție, Novotel Hotel
10-12 Mai 2025
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter