• ReVino Bucharest Wine Show 2020
  • ReVino Bucharest Cheese & Wine Show 2020
  • Turism viticol in Romania

VIILE SUDULUI

VIILE SUDULUI

Adresa: Șoseaua Alexandriei, Km 34 + 200 m, Localitatea Zimnicea, Jud. Teleorman

Telefon: +40 732 127 650

Coordonate GPS: 43.7, 25.37 

 

Numele companiei: INTERVITT SRLintervitt

 

Adresă cramă: Șoseaua Alexandriei, Km 34 + 200 m, Localitatea Zimnicea, Jud. Teleorman

 

Adresă sediu: Aleea Trandafirilor, nr. 1, Localitatea Zimnicea, Jud. Teleorman

 

Anul înființării: 2004

 

Poziționare: Muntenia, lângă Dunăre 

 

IG: Terasele Dunării

 

Numar de hectare: 365 Ha

 

Litri de vin imbuteliați anual: 1.500.000L / 2015

 

Proprietar: Interagro Srl

 

Vinificatori: Cosmin Reaboi

 

Branduri de vin (de la cel mai ieftin la cel mai scump): Sufletul Petrecerii, Premiat, Viile Sudului, Cotul Dunării, Nobilitas, Divinitas

 

Soiuri de struguri: Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Merlot, Sirah, Riesling Italin, Fetească Neagră, Crâmpoșie, Chardonnay, Pinot Noir

 

Scurtă descriere a cramei: Înființarea companiei  Intervitt a avut loc în anul 2004, domeniu de activitate constând în cultivarea strugurilor de vin, fabricarea  și comercializarea vinurilor.

Plantația și crama Viile Sudului își au originea în respectul și pasiunea pentru cultura vinului și în dorința fondatorilor de a pune bazele unei întreprinderi viticole care să devină, în timp, una de referință pentru acest domeniu de activitate.

Zona nu a fost aleasă întâmplător. Cu toate că în ultimele decenii Zimnicea nu a beneficiat de renumele altor regiuni viticole, ea este una documentată istoric cu mii de ani de tradiție în cultivarea strugurilor.

Caracteristicile pământului, numărul orelor de expunere la soare în fiecare sezon, apropierea de cursul Dunării si regimul eolian care asigură menținerea unui microclimat favorabil - sunt tot atâtea elemente esențiale care conferă Viilor Sudului amprenta unicității în peisajul viticol din România.
Se obțin de aici struguri sănătoși pentru vinuri albe cu distincție, personalitate și mineralitate și pentru vinuri roșii cu o foarte bună concentrație de fruct, taninuri ferme și coapte, apte de consum imediat sau pretabile la învechire.

Investițiile importante efectuate în întemeierea plantației și în construirea și dotarea tehnologică a cramei, ca și priceperea specialiștilor chemați să administreze domeniul, au făcut ca în numai cativa ani de la răsturnarea primei brazde de pământ, aici să apară rezultate mai mult decât încurajatoare.

Ca o confirmare a acelor de mai sus sunt nenumaratele premii obținute, dintre care menționam cea mai bună fetească neagră a anului 2015.

 

Persoană de contact/date de contact:


Bianca Tudor

 

Liliana Vlad, +40 732 127 650


E-mail: bianca.tudor@intervitt.com


Website: www.intervitt.com

viile sudului 

Cheese Show Revino Bucharest cheese wine show
Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?