• Foodservice & Hospitality Expo 2019
  • ReVino Bucharest Wine Fair 2020
  • Turism viticol in Romania

CRAMA STIRBEY

CRAMA STIRBEY

Adresa: Str. Dealul Olt, Drăgășani, Jud. Vâlcea

Telefon: +40 751 252 272

Coordonate GPS: 44.7029823, 24.2398352

 

Numele companiei: SC AGRICOLA ȘTIRBEY SRL

 

Anul înființării: 2002

 

Podgorii/ DOC: Drăgășani - IG Dealurile Olteniei

 

Numar total de hectare: 28 Ha

 

Litri de vin îmbuteliați anual/ nr. sticle:  max. 120 000 st/an

 

Proprietari: Ileana și Jakob Kripp

 

Vinificator: Oliver Bauer

 

Branduri de vin: Prince Știrbey

 

Soiuri de struguri: Craâpoșie Selectionată, Fetească Regală, Tamaioasă Romanescă, Sauvignon Blanc, Novac,  Negru de Dragașani, Cabernet Sauvignon, Merlot

 

Piața de desfacere: România, UE, Canada

 

Turism oenologic / degustări la cramă:

Oferim vizite ghidate în vie și în cramă, degustări de vinuri și mese pentru grupuri de 5 – 15 persoane. Vă ajutam cu plăcere la rezervarea camerelor la hoteluri din apropiere. Informaţii aici.

 

Scurtă descriere a cramei:


Renaşterea unei tradiții

De peste 300 de ani, familia princiară Știrbey stăpanea un domeniu viticol în podgoria Drăgășani. Vinurile familiei princiare Știrbey sunt create conform unor principii dezvoltate și păstrate din generație în generație. Dorim să le respectăm și să le predăm urmatoarelor generații.

Suntem adepți ai soiurilor tradiționale, evoluate și adaptate prin veacuri la condițiile pedo-climatice ale unei podgorii. Numai acolo pot să dezvolte caracterele lor din plin. Le vinificam separat, producând numai vinuri din soiuri pure, pentru a scoate la iveală caracterul fiecarui soi în parte.

Solul, climatul, flora și fauna, dar și tradițiile oamenilor care lucrează în vie influentează în mod esențial evoluția strugurilor și a vinului – dând fiecărei parcele de vie un alt caracter care poate fi sintetizat ca Terroir, sau într-un sens mai universal ca Genius Loci – spiritul locului. Dorim să se regăsească acest Genius Loci în vinurile noastre.

 

Natura are prioritate


Suntem convinși că forțele naturii dau produse mult mai sănătoase și durabile decât orice intervenție tehnică a omului. Îngrijim butucii în vie prin lucrări strict manuale și reducem tratamentele chimice la minimul necesar. În vinificație urmărim ceasul naturii de fermentare și de maturizare și nu fortăm procesul prin intervenții tehnice.

 

Sigla de calitate Știrbey


Familia princiară Știrbey a contribuit prin multe generații la istoria națiunii române, numele de Știrbey dobândind astfel o reputație excelentă. Garantăm că toate produsele noastre prin calitatea lor deosebită sunt demne de reputația excelenta a numelui Știrbey.


Turism viticol la crama Știrbey.

 

Persoană de contact: Raluca Bauer

 

E-mail: raluca.bauer@stirbey.com

 

Tel.: +40 751 252 272

 

Site: www.stirbey.com

 

Interviu Oliver Bauer

 

 


 

 
Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?