Cadouri gastronomice Revino

< INAPOI

CRAME / CRAMA SPARLENI

CRAMA SPARLENI

Numele companiei: S.C. CRAMA SPÂRLENI S.R.L

 

Adresă cramă: Comuna Gusoeni, nr.1, jud. Vâlcea (vis-a-vis de primăria Gusoeni)

 

Adresă sediu: Comuna Gusoeni, nr.1, jud. Vâlcea

 

Anul înființării: 1992

 

Poziționare: Drăgăsani

 

DOC: Drăgăsani

 

Numar de hectare: 30 Ha

 

Litri de vin îmbuteliaţi anual: 40 000 L

 

Cifra de afaceri: 600 000 Lei

 

Proprietari: Alin Iordache, Mihail Iordache, Eugenia Iordache

 

Vinificatori: Alin Iordache

 

Branduri de vin: Șani și Spârleni

 

Soiuri de struguri: Fetească Regală, Crâmpoşie Selecţionată, Tămâioasa Românească, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră şi Negru de Drăgăşani.

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Povestea locului a început in 1892, data la care familia Urșianu a construit casa la subsolul căreia se găseste crama veche. Deși plantațiile de vie au fost dintotdeauna prezente pe acest areal, tradiția vinificației fusese întreruptă pentru multă vreme. Povestea noastră a început în anul 2003, când echipa actuală a preluat crama și a început procesul de reînviere a tradiției vinurilor de Drăgășani, la Spârleni.

 

"Un vin pentru fiecare" este principalul nostru crez, oamenii sunt diferiți și vinurile de asemenea. Nu ne-am propus să creăm un vin plăcut de cât mai multă lume și pe care să-l producem în cantități mari, ci să cream o multitudine de sortimente, fiecare dedicat unor gusturi specifice și personale. Nu credem în repere absolute, suntem pregătiți să producem vinuri tari, vinuri ușoare, vinuri seci, vinuri demidulci, vinuri aspre, vinuri rotunde, vinuri bogate, vinuri aromate, toate cu doza noastră personală de echilibru, și pentru fiecare am ales unul sau mai multe soiuri care să le reprezinte...

 

La acest moment Crama Spârleni înseamnă circa 30 ha de vie, la Drăgășani și Gusoeni, 90 000 de litri de vin anual, 40 000 de sticle de vin cu denumire de origine controlată Drăgășani, și cifrele sunt în evoluție. Viile vechi datează de la 1987 și sunt plantate cu soiurile Fetească Regală și Crâmpoșie Selecționată, dar in ultimii ani s-au realizat plantații noi cu Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, Chardonnay și Negru de Drăgășani și procesul de întinerire și diversificare continuă. Îmbinăm dotările și tehnologiile moderne cu tehnicile tradiționale, avem una din cele mai versatile prese de struguri din țară, dar și maturăm vinuri în butoaie vechi de stejar.

 

Persoană de contact/ date de contact:

 

Alin Iordache, Tel.: +40 722 641 342

Mihail Iordache, Tel.: +40 722 533 521

Cătalina Iordache, Tel.: +40 722 222 051

 

Tel. / fax.:  +40 250 764 136

 

E-mail: crama@sparleni.ro

 

Site: www.sparleni.ro

 

Crama Sparleni

 

 

Coordonate GPS: 44.714279, 24.125961

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție, Novotel Hotel
11-13 Mai 2024
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter