CRAME < INAPOI

CRAMA SARBA - ODOBESTI

CRAMA SARBA - ODOBESTI

Numele companiei: ODOBEŞTI VINEX SRL

 

Adresă cramă/sediu: Sat. Vărsătura, Com. Jariştea, Jud. Vrancea

 

Anul înfiinţării: 2002

 

Poziţionare: Plaiul Şarbă Odobeşti

 

DOC- CMD: Galbenă de Odobeşti, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Traminer, Şarbă, Merlot.

 

Numar de hectare: 65 Ha

 

Litri de vin îmbuteliaţi anual: 300.000 L

 

Cifra de afaceri: 1.500.000 euro

 

Proprietari: Dan Axente, Florentina Axente

 

Vinificator: Gelu Axenatovschi

 

Branduri de vin: Dinastie-IG, Blazon Domnesc-DOC-CMD

 

Soiuri de struguri: Chardonnay, Fetească Regală ,Galbenă de Odobeşti, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Traminer, Şarba, Merlot, Fetească Neagră.

 

Compania Odobesti Vinex a fost înfiinţată în anul 2002, iar în anul 2005 au fost finalizate modernizarile si retehnologizarile la standarde europene, având o capacitate de prelucrare struguri de peste 1000 tone şi de păstrare a vinurilor în tancuri de inox şi baricuri de stejar.

Mândria companiei este un beci hrubă, ce datează din sec. al XVIII-lea, complet restaurat, ce depozitează la învechit peste 3.000 HL vinuri premium, în tancuri de inox şi baricuri de stejar.

Specialiştii companiei cultivă o suprafaţă de 65 ha vie din care au reuşit în aceşti ani să replanteze 35 ha plantaţii tinere de viţă de vie, cu soiuri europene şi autohtone din cele mai apreciate, cum ar fi soiurile: Galbenă de Odobeşti, Şarbă, Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling de Rhin, Fetească Regală, Plavaie, Mustoasă de Maderat, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră.

Plaiul Şarbă Odobeşti, acolo unde este asezată Crama Şarbă, deţinută de compania Odobeşti Vinex, este situată pe colinele Subcarpaţilor de Curbură, cu intinderea viilor până spre padurile Mănăstirii Crăciuna şi vârful Măgurei Odobeştilor. Excelenta expunere la soare, est, sud-est, pe care o conferă poziţia geografică, particularitaţile solului şi umiditatea echilibrată, fac din vinurile acestei podgorii cel mai sublim produs al naturii şi omului.

 

Soiurile Şarbă şi Galbenă de Odobeşti, sunt soiurile reprezentative ce s-au adaptat cel mai bine pe aceste meleaguri binecuvântate.

Soi nobil de viţă de vie, Galbena de Odobeşti, este o selecţie naturală, fără intervenţia omului, dăinuind pe aceste meleaguri din cele mai vechi timpuri şi până-n vremurile noastre. Cele mai bune condiţii pedoclimatice prielnice culturii acestui soi se întalnesc pe dealul ‘’Şarbă’’ aparţinator piemontului ‘’Măgura Odobeştilor’’.

Începând din acest an ne-am propus să îmbuteliem vinurile selectate DOC, superpremium, pe structura brand-ului « Blazon Domnesc « şi vinuri premium IG pe structura brand-ului « Dinastie « cât şi în BIB-uri de 10 l.

 

Persoană de contact/date de contact:

 

Chipaila Silviu, Marketing Manager

 

Tel: +40 722 294 969

 

E-mail: vinexodobesti@yahoo.ro

 

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"