Cheese and wine events

< INAPOI

CRAME / CRAMA MAXIMARC

CRAMA MAXIMARC

Numele companiei: SC MP WINE SRL

 

Adresă cramă: Sat Măderat, Pâncota, Jud. Arad

 

Adresă sediu: Bulevard Nicolae Titulescu, Nr. 3, Loc. Arad, Jud. Arad

 

Anul înființării: 2016

 

Poziționare: Crișana

 

DOC: Miniș

 

Numar de hectare: 80 Ha

 

Litri de vin îmbuteliați anual: ~100.000 L

 

Proprietar: George Țucudean

 

Vinificator: -

 

Branduri de vin: Dealurile Măderatului, MaxiMarc, Castel Sofia

 

Soiuri de struguri: Mustoasă de Măderat, Fetească Regală, Chardonnay, Furmint, Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Cadarcă, Fetească Neagră

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Crama MaxiMarc este situată pe dealurile Maderatului din jud. Arad, una dintre cele mai vechi podgorii din partea de vest a României.
 
La Maxi Marc, producem vinuri premium care exprimă terroirul podgoriei Miniș-Măderat, prin vinificarea soiurilor locale și internaționale, punând accent pe Mustoasa de Măderat, Cadarcă, iar în viitorul apropiat pe Furmint.

Totodată, vrem să păstrăm și să continuăm tradiția zonei, să dezvoltăm turismul viticol, iar alături de celelate crame să facem cunoscută această zonă la nivel național și, de ce nu, peste hotare.

Am început vinificarea primelor vinuri în 2016, în crama veche, care acum este zonă de maturare, pentru ca astăzi procesarea și vinificarea strugurilor să se facă în construcția nouă, dotată cu tehnologie de ultimă generație.

Obiectivul nostru pentru fiecare vin este să punem terroir-ul în pahar. Iar acest lucru se întâmplă prin obținerea acestor nuanțe, arome, care ne ajută să arătăm potențialul podgoriei noastre.

Simbolul nostru este un arbore de Sequoia care există în podgorie și a fost adus și plantat de baronul Jozsef Dietrich în 1845. Acest arbore încă supraviețuiește și astăzi are peste 35 metri înălțime. Am ales să fie simbolul nostru pentru că reprezintă capacitatea de a se dezvolta, iar rădăcinile lui centenare reprezintă legătura noastră cu trecutul.
 
Numele cramei MaxiMarc este inspirat de Maximilian și Marc, copiii lui George Țucudean, parte din familia care deține crama. Am ales să folosim numele lor pentru că reprezintă viitorul.

Motto-ul "Where dreams become wines" a luat naștere dintr-o idee a lui Marius Țucudean. Marius avut trei visuri în copilărie, iar unul dintre ele era să dețină, la un moment dat, 15 rânduri de vie pentru a-și face vinul propriu. Acum, și-a îndeplinit visul.
 


Crama nouă, finalizată în 2019.
 
Planurile de dezvoltare ale Cramei MaxiMarc includ și perspectivele turismului viticol. Aceste planuri includ reconstrucția castelului Ispravnic după documentele găsite în arhivele vieneze. Castelul urmând a intra în circuitul turistic sub denumirea de Castel Sofia. Partea "Sofia" din numele brandului este inspirată de numele micuței din familia Tucudean.
 
Crama este coordonată de oenologul Emanuele Reolon care, alături de o echipă tânără, doresc să repună podgoria Miniș-Măderat pe harta viticolă și turistică, la nivelul care era în perioada habsburgică.


Date de contact:

 

Email: info@crama-maximarc.ro

 

Website: www.maximarc.ro

 

crama maximarc minis maderat

 

 

Coordonate GPS: 46.296111, 21.697056

 

CRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARC

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție, Novotel Hotel
10-12 Mai 2025
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter