Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

CRAME < INAPOI

CRAMA MAXIMARC

CRAMA MAXIMARC

Numele companiei: SC MP WINE SRL

 

Adresă cramă: Sat Măderat, Pâncota, Jud. Arad

 

Adresă sediu: Bulevard Nicolae Titulescu, Nr. 3, Loc. Arad, Jud. Arad

 

Anul înființării: 2016

 

Poziționare: Crișana

 

DOC: Miniș

 

Numar de hectare: 80 Ha

 

Litri de vin îmbuteliați anual: ~100.000 L

 

Proprietar: George Țucudean

 

Vinificator: Emanuele Reolon

 

Branduri de vin: Dealurile Măderatului, MaxiMarc, Castel Sofia

 

Soiuri de struguri: Mustoasă de Măderat , Fetească Regală, Chardonnay, Furmint, Sauvignon, Pinot Gris, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Cadarca, Fetească Neagră

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Crama MaxiMarc este situată pe dealurile Maderatului din jud. Arad, una dintre cele mai vechi podgorii din partea de vest a României.
 
La Maxi Marc, producem vinuri premium care exprimă terroirul podgoriei Miniș-Măderat, prin vinificarea soiurilor locale și internaționale, punând accent pe Mustoasa de Măderat, Cadarcă, iar în viitorul apropiat pe Furmint.

Totodată, vrem să păstrăm și să continuăm tradiția zonei, să dezvoltăm turismul viticol, iar alături de celelate crame să facem cunoscută această zonă la nivel național și, de ce nu, peste hotare.

Am început vinificarea primelor vinuri în 2016, în crama veche, care acum este zonă de maturare, pentru ca astăzi procesarea și vinificarea strugurilor să se facă în construcția nouă, dotată cu tehnologie de ultimă generație.

Crama se află în satul Măderat, într-o zona în care mai există aproximativ 15 crame. Ne bucurăm că facem parte din această comunitate alături de ele și ne dorim să creștem zona împreună. Este o zonă care se transformă foarte mult și în care au apărut și locuri de cazare. Vrem să transformăm turismul de o zi, în turism de două-trei zile și, de ce nu, poate chiar și în timpul săptămânii, pentru că avem foarte multe activități în zonă.

Obiectivul nostru pentru fiecare vin este să punem terroir-ul în pahar. Iar acest lucru se întâmplă prin obținerea acestor nuanțe, arome, care ne ajută să arătăm potențialul podgoriei noastre.

Simbolul nostru este un arbore de Sequoia care există în podgorie și a fost adus și plantat de baronul Jozsef Dietrich în 1845. Acest arbore încă supraviețuiește și astăzi are peste 35 metri înălțime. Am ales să fie simbolul nostru pentru că reprezintă capacitatea de a se dezvolta, iar rădăcinile lui centenare reprezintă legătura noastră cu trecutul.
 
Numele cramei MaxiMarc este inspirat de Maximilian și Marc, copiii lui George Țucudean, parte din familia care deține crama. Am ales să folosim numele lor pentru că reprezintă viitorul.

Motto-ul "Where dreams become wines" a luat naștere dintr-o idee a lui Marius Țucudean. Marius avut trei visuri în copilărie, iar unul dintre ele era să dețină, la un moment dat, 15 rânduri de vie pentru a-și face vinul propriu. Acum, și-a îndeplinit visul.
 


Crama nouă, finalizată în 2019.
 
Planurile de dezvoltare ale Cramei MaxiMarc includ și perspectivele turismului viticol. Aceste planuri includ reconstrucția castelului Ispravnic după documentele găsite în arhivele vieneze. Castelul urmând a intra în circuitul turistic sub denumirea de Castel Sofia. Partea "Sofia" din numele brandului este inspirată de numele micuței din familia Tucudean.

În urmă cu 200 de ani, castelul era locul în care se reuneau scriitori și poeți. Ioan Slavici a scris chiar de aici despre Măderat și despre dealurile din zonă.
 
Crama este coordonată de oenologul Emanuele Reolon care, alături de o echipă tânără, doresc să repună podgoria Miniș-Măderat pe harta viticolă și turistică, la nivelul care era în perioada habsburgică.

Emanuele este enolog italian, vine din regiunea Veneto și este foarte pasionat de soiurile autohtone. Se află în România din 2009, iar din 2016 a început la Crama MaxiMarc. Astăzi este enologul și directorul cramei.

S-a îndrăgostit de acest domeniu în 2001, atunci când a început facultatea de enologie în Udine. A lucrat apoi în Italia în Valpolicella, Soave, Toscana și Collio. Pentru Emanuele, soiurile autohtone reprezintă sufletul și inima unui teritoriu.

Vinul său preferat de la #CramaMaxiMarc este Mustoasa de Măderat Castel Sofia. A văzut imediat că există un potențial enorm în Mustoasă și a decis să o transforme în cartea de vizită a cramei.


Persoană de contact/date de contact:

 

Emanuele Reolon

 

Email: e.reolon@crama-maximarc.ro

 

Website: www.maximarc.ro

 

maximarc

 

maximarc vinuri

 

Coordonate GPS: 46.296111, 21.697056

 

CRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARCCRAMA MAXIMARC

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"